Magasinet M!

6 mærkelige madvarer du vil spise i fremtiden

Der er både larver og kunstige fisk på bordet om få år. Hvad er din livret i fremtiden?

Ad! Det er nok den tanke, der rammer først, når man kigger på, hvilke madvarer vi skal indtage i fremtiden. Men der kommer som bekendt flere og flere mennesker på jorden, og vi skal jo alle have mad. 

Derfor er vi nødt til at kigge på, hvordan man laver mad, som både er sundt og nærende, og som kan mætte flest mulige munde. Og det er ikke småting, vi skal servere for hinanden. 

Hjemmesiden Gizmodo.com har kigget på, hvilke madvarer vi vil putte i munden i fremtiden.

Insekter

Var det noget med en græshoppe eller en larve til aftensmad? Umiddelbart nej, vil de fleste nok sige, men i fremtiden vil det blive helt almindeligt at servere insekter på middagsbordet. Insekter er der nemlig masser af i verden, de formerer sig enormt hurtigt, og så er de faktisk både nærende og sunde. Herhjemme har de allerede været til salg i få butikker, men så vidt vides, er det vist ikke blevet den helt store salgssucces. Men det går det hen og bliver i fremtiden. 

Der findes allerede pasta lavet på mel fra græshopper, og det er helt almindeligt i mange lande at spise insekter. Så velbekomme. 

Kunstige fisk

Når der er fiskekvoter og andre ting, der gør det svært at fange fisk nok, så ville det jo være smart, hvis man bare kunne lave fiskekød i et laboratorium.

Det har NASA faktisk haft succes med, og det er lykkedes dem at lave falske fiskefileter. Så når du i fremtiden skal på frokostrestaurant og have dig en fiskefilet, så kan det være, du skal sætte tænderne i fisk, der aldrig har svømmet nogen som helst steder.

Og som om det ikke var nok at fiskefilet var lavet kunstigt, så vil det også i fremtiden være muligt at lave falske rejer ud af røde alger.

Altså kan du få dig et fuldstændigt kunstigt stjerneskud.

Alger

Ikke nok med at alger i fremtiden kan bruges til at lave rejer, så bliver det også muligt i fremtiden at lave alger om til alle mulige slags ting. Blandt andet bruges alger allerede til at lave mel, der skulle være fyldt med proteiner og omega 3, der er rigtigt sundt for kroppen. 

Så måske vi i fremtiden skal ud og samler alger på stranden, når de ulækre plamager kommer ind og ødelægger badevandet. 

ANNONCE
6 mærkelige madvarer du vil spise i fremtiden

3D-printet mad

Vi har alle hørt om, at der i en 3D-printer kan printes stort set hvad som helst. Det er eksempelvis lykkedes folk at printe biler, våben og endda figurer af mennesker i forholdet 1-1. Men det er også muligt at printe mad, og det vil blive meget almindeligt i fremtiden.

Det vil ikke løse problemet med at skaffe mad, da der skal puttes mad i printeren for at den kan printe, men det vil gøre, at man kan printe ting vi har masser af, så de ligner de ting vi ikke har så meget af. Dermed vil du stadigvæk kunne få en bøf, der ligner en god bøf, men er printet af andet kød.

Genmodificeret korn

Faktisk er genmodificeret korn meget udbredt verden over. I USA er det nærmest mere almindeligt med gensplejsede afgrøder end de helt klassiske, som vi kender dem. Men i Danmark er det ikke så udbredt. 

At afgrøderne er genmodificerede betyder, at de laves om, så de ikke bliver ramt af sygdomme og andre ting, der kan ødelægge høsten. I fremtiden vil vi ikke have andet, så vi kan producere mere og sundere korn. 

Kunstigt kød

Ligesom det er muligt at lave kunstige fisk, så er det også lykkedes at lave en slags kunstigt oksekød. Oksekødet er ligesom en hakkebøf, og skulle i den første udgave ikke smage ret godt. Men i fremtiden vil der komme kunstigt kød i køledisken, og det kan være med til at nedbringe CO2 udslippet, da køernes prutter som bekendt lige nu betyder, at jorden bliver oversvømmet.

Dog skal man have den helt store tegnebog frem. Da kødet kom frem i 2013 var det til en kilopris på seks millioner kroner. Den skulle dog være faldende og lander forhåbentligt et sted, hvor vi alle kan være med. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce