Magasinet M!

6 virkeligt usympatiske dyr

Zoologisk Haves største skiderikker

6 virkeligt usympatiske dyr
Komodovaranen
Denne her charmerende fætter er en komodovaran - verdens største øgle, der kan blive op til tre meter lang og veje 70 kilo.

Det er der ikke som sådan noget galt i, det er der til gengæld i den måde, komodovaranen slår sit bytte ihjel på. Den kan finde på at gå efter alt fra geder og grise til fugle og heste. Jagten foregår ved, at komodovaranen bider byttet en enkelt gang, hvorefter den trækker sig tilbage. Komodovaranen forfølger så sit bytte, mens det langsomt dør af enten blodtab eller infektioner fra komodovaranens spyt, der indeholder 57 forskellige slags bakterier!

Eller sagt på en anden måde: Den er så ækel, at andre dyr kan dø af det.
ANNONCE
6 virkeligt usympatiske dyr
Cimex Adjunctus

Disse blodsugende bæster er i tæt familie med almindelige væggelus (Cimex Lectularis), men adskiller sig kraftigt fra dem - og andre dyr - på et enkelt punkt.

Spørg os ikke, hvordan de har undersøgt det, men forskere har fundet ud af, at hun-lusen har udmærkede og velfungerende kønsorganer. Dem er han-eksemplarerne bare ikke lige så vilde med, så i stedet for at parre sig som alle andre dyr, spidder de hunnernes maver med deres knivskarpe penis og sprøjter deres sæd direkte ind i blodet på dem. Det er ikke særligt gentleman-agtigt...

ANNONCE
6 virkeligt usympatiske dyr
Anden

Dyrenes Beskyttelse opfordrer jævnligt folk til at lade være med at fodre ænder i byens søer. Det er der flere grunde til - dels kan ænderne bliver fejlernærede, og dels kan det forhindre, at de trækker til bedre fødesteder, når vinteren kommer.

Nå ja, og så er der lige det der med, at andrikker forlyster sig med at voldtage hunænder - gerne mens de er flere andrikker om samme hun - og hvis de er alt for fede, kan hunænderne risikere at drukne, når de liderlige hanænder ligger oven på dem! Det er ikke noget, vi finder på. "Den heftige fodring med hvidt brød, som man typisk oplever i byområderne, kan føre til overvægt blandt ænderne. De tunge hanænder kan øge risikoen for, at hunnerne bliver holdt under vandet så længe, at de drunker," forklarede Jan Petersen fra Dyrenes Beskyttelse til Politiken i 2008.

ANNONCE
6 virkeligt usympatiske dyr
Knæleren

De ligner nogle lidt vattede insekttyper, men tag ikke fejl. Knælere er usædvanligt usympatiske. Især hunnerne for nu at sige det, som det er.

Under parringen har Fru Knæler nemlig en lidt dum vane med at æde hannen - mens de parrer sig! Det sker ikke altid, men det er ofte observeret, at hunnen begynder at parre sig med hannen, bider hans hoved af og derefter lystigt fortsætter akten, mens den tygger sig gennem resten af kroppen. Altså en kombination af kannibalisme og nekrofili.

ANNONCE
6 virkeligt usympatiske dyr
Gøgen

Nårh, se den lille pipfugl. Den er da sød. Njah, både og. Udtrykket "ravnemor" bruges ofte som negativt udtryk, men "gøgemor" ville egentlig være betydeligt værre.

Gøgemødre kan nemlig sagtens finde ud af at gå i byen og knalde med hangøge, men det der med faktisk at opfostre ungerne, det kan de ikke rigtigt overskue. Derfor lægger gøgen sig æg i andre fuglereder og får andre fugle til at fodre deres afkom. Samme afkom er i øvrigt ikke for fine til at smide andre unger ud af reden for at få mere mad til sig selv...

ANNONCE
6 virkeligt usympatiske dyr
Stjernenæset muldvarp
Også kendt som Condylura cristata. Den gør ikke nogen fortræd og minder i store træk meget om en almindelig muldvarp - bortset fra den lille detalje, at den ikke har noget ansigt! Det er så ikke nødvendigvis usympatisk, men det er dæl'me skummelt!
Del

Seneste nyt

ANNONCE