Magasinet M!

7 fede bilapps du ikke kan undvære

Vi har samlet de syv bedste apps til dig som bilejer.

7 fede bilapps du ikke kan undvære

EasyPark

Lavet i samarbejde med mikonomi.dk.

"Med denne app er det slut med at rende rundt med mønter til de forældede parkeringsautomater og at komme løbende tilbage til en bil med en bøde i forruden, fordi du er 5 minutter for sent på den".

Med Easyparks app behøver du ikke længere at betale for uudnyttet parkeringstid og at få ærgerlige parkeringsbøder, hvis du ikke når tilbage til bilen, inden parkeringsbilletten udløber. Ved at benytte Easypark-appen betaler du kun for den tid, du rent faktisk holder parkeret og får notifikationer på sms, når tiden er ved løbe ud. Fra mobilen er det både muligt at afslutte din parkeringsperiode, at forlænge parkeringen efter behov og at betale med dit kreditkort efter endt parkering. Når du parkerer, indtaster du blot områdenummeret, du ønsker at parkere i, bilens registreringsnummer og angiver, hvor længe du som udgangspunkt ønsker at parkere.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

Auto Care Free

"Hvis man ikke er så ferm til det med biler, er det rart at blive mindet om det, når der skal ordnes noget, og så er det sjovt, at man kan se, hvor mange penge hver tur har kostet. Der går lidt sport i den".

På appen Auto Care Free er det muligt at oprette ikke bare én men flere biler og således få hjælp til at vedligeholde den eller dem. For at appen skal virke bedst muligt, er det nødvendigt, at man selv er god til at få indrapporteret ting såsom serviceeftersyn og optankninger, da appen trods alt skal have noget data at arbejde ud fra. Når dette så er gjort, bliver du mindet om det, når det er tid til at skifte olie, at få tjekket dæktrykket, og når bilen skal en tur til service. Det er også muligt at se, hvor langt du har kørt, hvor mange penge du bruger på brændstof, og hvad bilen har kostet dig indtil videre. Der findes en betalt udgave med lidt flere features, og hvis du opgraderer overføres al din data automatisk.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

FDM Benzinpriser

"Ikke nok med, at appen fortæller, hvor jeg tanker billigst, så viser den også vej til den pågældende tankstation - virkelig brugbart, når jeg ikke befinder mig på min sædvanlige rute".

For mange bilister er det blevet lidt af et strategisk spil at finde det billigste brændstof, og med FDMs app er det blevet endnu lettere. Når du åbner appen, bliver du præsenteret for de tankstationer, der ligger i en radius af 10 kilometer fra din position, og kan let se, hvilken tankstation der gennem det sidste døgn har tilbudt den billigste benzin og diesel. Det er brugerne, der indrapporterer priserne, som højst er et døgn gamle. For at opfordre alle til at oplyse aktuelle priser udloddes der præmier hver måned til de mest aktive brugere. Ved at vælge dine favorit-tankstationer får du hver dag et overblik over, hvor du billigst tanker på din rute.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

Find min bil

"Hvis du har parkeret i en lille ukendt by på vej til Sydfrankrig, eller hvis du bare aldrig kan finde bilen på IKEAs parkeringsplads, er denne app din redning, når du skal finde tilbage til din bil".

Ved hjælp af GPS-lokalisering hjælper Find min bil dig med at lokalisere, hvor du holder parkeret. Med denne app ved hånden bliver det altså meget nemmere at finde bilen igen, når du skal bruge den. Ikke nok med at den hjælper dig til at finde bilen, så viser den dig både, hvor lang tid det vil tage dig at finde tilbage til parkeringspladsen og viser dig den hurtigste rute derhen. Det er især praktisk, hvis du skal nå tilbage, inden din parkering udløber.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

Rødt kort

"Det er uden tvivl den mest enkle måde at anmelde en skade på, og hvis du er i udlandet, kan appen bruges til at oversætte dine forsikringsvilkår til det lokale sprog, så du kan få hjælp, uanset hvor du befinder dig".

Såfremt du har tegnet en kaskoforsikring til din bil, er du dækket i alle de europæiske lande, hvor det Røde kort dækker, og kan bruge denne app. Det er SOS International, der står bag, og de har udarbejdet en app, der gør det meget lettere at anmelde skader og få vejhjælp både i Danmark og i udlandet. Det eneste, du skal gøre for at komme i gang, er at indtaste bilens registreringsnummer, dit navn og dit telefonnummer. Hvis du har været ude for et uheld, eller hvis bilen går i stå, følger du de simple trin i appen og vil kort efter blive ringet op af vagtcentralen for at aftale, hvordan du bedst hjælpes i den givne situation. Appen kan ligeledes bruges til at finde kontaktoplysninger på de lokale myndigheder samt til at finde information om forsikringsvilkår og vejhjælp.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

Waze

"Det er virkelig en fordel, at man kan se, hvor længe man skal forvente at holde i kø på den planlagte rute, og at den tilbyder flere genveje løbende, hvis der er sket noget på vejen".

Ved hjælp af andre bilisters hjælp, kan du med Waze finde den korteste og hurtigste rute til din ønskede destination. Appens data er baseret på et stort trafikfællesskab, hvor brugerne af appen opfordres til at indrapportere om fartkontrol, kødannelser, uheld og afspærringer. Det resulterer i, at ruterne effektiviseres, og at du kommer hurtigere frem, idet ruten omdirigeres, såfremt trafikinformationen ændres.

ANNONCE
7 fede bilapps du ikke kan undvære

GoMore

"Det er virkelig nemt at tilbyde et lift, og der er typisk rift om pladserne på de længere strækninger. Det er muligvis de mest lettjente penge du kommer i nærheden af, og så er det altid rart med et tilskud til benzinen".

Med GoMore er samkørsel og privat udlejning af din bil gjort både nemt og overskueligt. Hvis du eksempelvis har plads til en ekstra passager, som skal samme vej som dig selv, kan du tilbyde et lift gennem appen. De brugere, der skal bruge et lift, skriver til dig direkte på appen, hvor betalingen også foregår. Du kan også bruge appen til at leje din bil ud i perioder helt ned til en time ad gangen og op til flere måneder, hvis du alligevel ikke bruger den. Hvis du eksempelvis har planer om at rejse til sommer, kan du tjene lidt lommepenge til ferien ved at leje bilen ud, mens du er væk.

Du kan downloade de forskellige apps her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce