Magasinet M!

7 grunde til, at Danmark er bedre end Sverige

I aften får Sverige klø af Danmark i semifinalen til U21-EM. Men fodbold er langt fra det eneste område, hvor svenskerne halter efter os.

7 grunde til, at Danmark er bedre end Sverige

1 Havefester

I Sverige er fester i det fri noget med kogte krebs, lidt hjemmebrændt snaps og nogle - det skal de trods alt have - søde, lyshårede piger med blomsterkranse i håret. I Danmark snakker vi steaks, hamburgere, grillpølser på størrelse med Turning Torso i Malmø, øl i lange baner og sexede piger med alle mulige hårfarver.

 

2 Øl

Når den mest kendte øl i et land er en alkoholfattig tingest ved navn Blå Pripps, der smager mere af elg end af øl, så er det rigtig svært at hamle op med Carlsberg, Tuborg, Mikkeller? og mange, mange flere.

 

3 Systembolaget

I Danmark hedder Systembolaget 7-Eleven, Netto, Fakta, SuperBrugsen og tanken nede om hjørnet, så når vi slentrer hjem fra byturen med otte fremmede mennesker for at holde morgenfest, har vi altid adgang til uanede mængder af alkohol. I Sverige er Systembolaget den eneste butik, der har licens til at sælge alkohol med en styrke over 3,5 %. Og de lukker klokken 20:00.

 

4 Håret

Der er en grund til, at det hedder svenskergarn. Hvilken tidligere russisk ishockeyspiller er det, der er blevet leder af frisørskolerne i Sverige?

5 Dyr i trafikken

B.S. Christiansen har for længst nedlagt den sidste elg i Danmark, så det største dyr, vi kan køre ind i, er en bette kronhjort, der knap nok kan slå en bule i en Ford Ka. Hvis du derimod ramler ind i en elg i en mørk skov i det svenske, kan du være mere end sikker på, at få 700 kilo elv i snotten. Og så er elghår i munden ikke dit største problem.

6 Musik

Kom nu videre, Sverige! I kan simpelthen ikke leve på ABBA og Roxette længere, og det giver altså ikke særlig meget street credit, at I cirka hvert år formår at vinde Melodi Grand Prix med den samme sang fremført af forskellige mennesker.

 

7 Fans

"Vi är svenska fans allihopa, Vi är svenska fans allihopa, Vi är svenska fans allihopa..." Det er den eneste linje svenske fans er i stand til at lære åbenbart.

ANNONCE
Del

Seneste nyt