Magasinet M!

7 kidnapninger af børn, der endte fatalt

I dag er det ni år siden, at Natascha Kampusch undslap Wolfgang Priklopils kælderrædsler efter mere end otte års fangenskab. Det her er historierne om syv børne-kidnapninger, der i modsætning til Kampusch-sagen, endte ulykkeligt.

Fernando Marti

Hvornår: 2008

Alder: 14 år

Om: Han var søn af en af Mexicos rigeste forretningsmænd. Da Fernando Marti den 4. juni som altid blev kørt i skole af familiens chauffør samt bodyguard, blev bilen stoppet af politiet. Men der var ikke blot tale om et rutinetjek. De mænd, der foregav sig at være politiofficerer, hev nemlig Fernando, chaufføren og bodyguarden ud af bilen.

Chaufføren blev dræbt, bodyguarden tortureret og kvalt, og Fernando kidnappet. Den stakkels dreng måtte ringe en sidste gang til faderen for at få ham til at betale en løsesum. En ting, som faderen var med på.

Hele $2 millioner blev overleveret, uden at kidnapperne responderede. Efter lang tids venten blev Fernandos rådne krop fundet i bagagerummet på en bil. Han havde været død i flere måneder. Efterforskningen viste efterfølgende, at en del korrupte politifolk var medskyldige i at have planlagt kidnapningen, og at bandemedlemmer havde dræbt Fernando kort tid efter, at han var blevet bortført.

ANNONCE

Elsie Paroubek

Hvornår: 1911

Alder: 5 år

Om: I august forlod lille Elsie Paroubek sit hjem i Chicago for at gå over til sin tante, der boede få huse derfra. Nogle timer senere fandt hendes forældre til deres store forfærdelse ud af, at hun aldrig var nået sin destination. 

Politiet igangsatte en store eftersøgning over hele staten. Deres teori var, at Elsie var blevet samlet op af en række sigøjnere, og alle sigøjnerlejre i en radius på 160 km blev gennemsøgt. Men Elsie var sporløst forsvundet.

To dage senere gjorde nogle arbejdere inde i byen en grim opdagelse: Liget af en ung pige, der flød rundt i en kanal. De retsmedicinske undersøgelser slog fast, at det var Elsie, men hun var ikke druknet, men derimod blevet kvalt. Hun var blev skåret i venstre side af ansigtet, og der var indikationer på, at hun var blevet angrebet lige inden sin død.

På trods af at Chicago PD havde i sinde at finde Elsies morder, gjorde øjenvidneberetninger, der ikke matchede, samt masser af spor, som endte blindt, at mordet på Elsie aldrig er blevet opklaret.

ANNONCE

Michael Dunahee

Hvornår: 1991

Alder: 4 år

Om: Michael Dunahee forsvandt fra en legeplads i Victoria, Canada, i marts 1991. Her havde han leget blot få meter fra sine forældre. Et øjebliks uopmærksomhed fra faderen fik - må man formode - forfærdelige konsekvenser for den lille dreng. For da faderen efterfølgende kiggede ned på legepladsen igen, var Michael væk.

Politiet formodede, at han var blevet bortført, men ingen havde set eller hørt noget. Herefter blev en massiv efterforskning igangsat, men 25 år efter den ulykkelige hændelse er politiet stadig på bar bånd trods utallige tips fra offentligheden.

Det sidste, der er blevet set til Michael - ganske vist ubekræftet - var i juni samme år som hans forsvinden, da en mand forsøgte at bortføre en syvårig pige i New Jersey. Pigen og hendes ven mente at have set en lille dreng, der matchede beskrivelsen af Michael, på bagsædet af mandens bil. Men heller ikke det førte politiet videre med efterforskningen.

ANNONCE

Pauline Picard

Hvornår: 1922

Alder: 2 år

Om: Pauline forsvandt fra sin families gård i Bretagne, Frankrig, i april 1922. Politiet var på bar bund i deres efterforskning, men flere dage senere fik politiet meldingen om, at en lille pige, der matchede beskrivelsen af Pauline, var blevet set gå rundt i byen Cherbourg - 320 kilometer væk fra, hvor familien boede. Da familien ankom for at se, om det var deres lille datter, blev de lykkelige. Det var i den grad Pauline.

Men alarmklokkerne burde allerede havde ringet dengang. For det første så den lille pige ud til ikke at genkende sine forældre. For det andet reagerede hun ikke, når de talte til hende på deres særlige bretonske sprog. På trods af det tog forældrene den lille pige med tilbage til gården. Naboerne anede heller ikke uråd. Det var altså Pauline. 

Naboen gjorde forfærdeligt fund

En måned efter stødte en mand fra en af gårdene tæt på Picard-familien på noget forfærdeligt, da han gik en tur i skoven: Den lemlæstede og rådne krop af en lille pige liggende ved siden af sit tøj, der var fint lagt sammen.

Politiet ankom til gerningsstedet sammen med byens indbyggere - heriblandt Paulines forældre. Selvom den lille piges ansigt var uigenkendeligt, gik noget grusomt op for dem. Det var nøjagtigt det tøj, Pauline havde haft på, den dag hun forsvandt.

Området, hvor liget var blevet fundet, var allerede blevet gennemsøgt for længst, så politiet formodede, at liget af den lille pige efterfølgende var blevet anbragt der. Sagen blev endnu mere forvirrende, da kraniet af en voksen mand blev fundet lige ved siden af den lille piges lig. Der var pludselig tale om et dobbeltmord.

Den leende mand

Hurtigt fik politiet en mistænkt under radaren. Et par dage før, liget var blevet fundet, havde en midaldrende mand besøgt Picard-gården. Her havde han spurgt forældrene, om de nu var så sikre på, at den lille pige, de havde fundet i Cherbourg, var Pauline. Det var de selvfølgelig. Herefter udbrød han kryptisk: "Gud, tilgiv mig, jeg er skyldig," og begyndte at grine hysterisk. Manden blev dernæst anbragt på et sindssygehospital.

Her ender den vanvittige historie, og tilbage står en række uopklarede spørgsmål. Hvis liget af den lille pige virkelig var Pauline - som alt tydede på - hvad var der så sket med hende? Var den leende mand morderen? Hvad med kraniet? Og hvem var så den lille pige, der havde levet hos familien i en måned? Alt dette er den dag i dag stadig uopklaret.

ANNONCE

Alessia og Livia Schepp

Hvornår: 2011

Alder: 6 år

Om: De schweiziske tvillinger, Alessia og Livia Schepp, blev sidst set 30. januar 2011. De to døtres forældre var separeret, og faderen samlede den weekend tvillingerne op hos moderen, da de planmæssigt skulle på visit hos ham. Men han afleverede dem aldrig igen. 

Herefter begyndte en menneskejagt, som strakte sig over hele tre lande. Efterforskningen viste nemlig, at faderen kørte til Frankrig med børnene, hvor han hævede penge flere forskellige steder for derefter at tage færgen til Italien.

Et par dage senere gjorde politiet et ulykkeligt fund: Faderens krop liggende på togskinnerne et sted i Cerignola i Sydøstitalien. Han havde begået selvmord. Men der var stadig intet spor af tvillingerne.

Før selvmordet havde faderen dog sendt et postkort til moderen, hvori der stod, at pigerne nu "hvilede i fred". Det er dog aldrig blevet bevist, at faderen tog livet af de to små piger, da deres lig aldrig er blevet fundet.

ANNONCE

Morgan Nick

Hvornår: 1995

Alder: 6 år

Om: Det er en af de mest skrækindjagende henlagte sag i den amerikanske stat Arkansas' historie. Den 9. juni tog Morgan's mor om aftenen sin datter med til en Little League kamp (baseballkamp for børn). Morgan legede med en gruppe jævnaldrende blot 45 meter fra moderen, da hun pludselig forsvandt.

Vidner berettede om at have set en mærkelig mand stå og se børnene spille, og nogle af børnene mente, at manden havde henvendt sig direkte til Morgan. En rød pickup truck var desuden blevet set forlade parkeringspladsen ved baseballbanen på nogenlunde samme tidspunkt, Morgan forsvandt.

En fantomtegning af manden blev efterfølgende lavet, men ellers havde politiet ingen spor at gå efter. Her - 20 år efter Morgans forsvinden - leder man fortsat aktivt efter den lille pige. Morgans mor har desuden oprettet Morgan Nick-fonden, som samler ind til familier, hvis børn er blevet kidnappet.

ANNONCE

Marion Parker

Hvornår: 1927

Alder: 12

Om: Marion Parker var datter af en rig Los Angeles-bankmand. I december 1927 dukkede en mand op på Marions skole og fortalte, at han var nødt til at snakke med hende, da hendes far havde været ude for en ulykke. Da skolen fandt ud af, at der ikke var noget om sagen, var det for sent. Marion var væk.

I de kommende dage sendte manden trusselsbreve til familien om, at hvis de ville se Marion igen, skulle de betale ham en klækkelig sum penge. Han kaldte sig selv for "Ræven".

Marions far gik med til at betale $1500, hvilket var meget på daværende tidspunkt. Han mødtes med manden inde i downtown LA. "Ræven" ankom i en bil med tonede ruder. Han kunne svagt se Marions skikkelse på passagersædet. Pengene blev hurtigt overleveret, og kidnapperen hev Marion ud af bilen og dumpede hende ned på fortovet.

Da faderen kom nærmere Marion, mødte der ham et forfærdeligt syn. Det var hans datters livløse krop. Hun manglede både arme og ben, og hendes øjenlåg var blevet syet sammen med øjenhulerne, så det så ud som om, at hun var i live. Yderligere var flere af hendes organer fjernet fra kroppen. Organer, som senere blev fundet overalt i byen.

En menneskejagt begyndte. De fleste spor pegede i retningen af en tidligere ansat i Marions fars bank, William Hickman. Han blev pågrebet en uge efter den forfærdelige episode, dømt for mordet på Marion og henrettet et år senere i det berygtede San Quentin-fængsel.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce