Magasinet M!

7 millionærer under 30

Så gi'r han nok en lille en, en lille en, en lille en...

7 millionærer under 30
Fraser Doherty
Alder: 21
God for: 11,5 mio. kr.
Fordi: Han laver marmelade

I forhold til de andre på listen er skotske Fraser Doherty en økonomisk letvægter. Til gengæld har han ikke tjent sin formue på at få en god idé til et website - men derimod ved at lave marmelade. Fraser begyndte som 14-årig at lave marmelade i sine forældres køkken, og siden har hans firma SuperJam har nu vokset sig endog meget stort. Den unge marmelademager modtog i 2007 den internationale Global Student Entrepreneur of the Year-pris og bruger meget af sin tid på velgørende arbejde. Svigermors drøm.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Mark Zuckerberg
Alder: 26
God for: 23 mia. kr.
Fordi: Han er hovedmanden bag Facebook

4. februar 2004 startede Harvard-studenten Mark Zuckerberg, der havde programmeret siden folkeskolen, Facebook. Oprindeligt var det bare tænkt som et netværk for Harvard-studenter, men som bekendt spredte idéen sig endog temmelig meget.
Zuckerberg droppede ud af Harvard senere samme år og anslås i dag at være god for 4 mia. dollar - eller små 23 mia. kr. - takket være sine 24 procent af Facebooks aktier.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Albert von Thurn und Taxis
Alder: 27
God for: 12,5 mia. kr.
Fordi: Han har arvet dem

Denne unge herre, hvis fulde navn er - og hold nu fast - Albert Maria Lamoral Miguel Johannes Gabriel Prinz von Thurn und Taxis har anslået 2,2 mia. dollar stående på bankbogen. Det skyldes, at han er en del af Tysklands blåblodede Thurn und Taxis-familie, der har været hovedrige siden 1600-tallet.
Albert har gang i en række erhvervseventyr, men bruger også masser af tid på at køre racerløb.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Fahd Hariri
Alder: 29
God for: 8 mia. kr.
Fordi: Han er medejer af en af Mellemøstens største virksomheder.

Fahd Hariri er søn af den tidligere libanesiske premierminister Rafiq Hariri, der døde i 2005. Derfor arvede Fahd og hans fem søskende faderens firmaconstruction, telecom and real estate empire Saudi Oger, der excellerer i ejendomshandel, byggeri og telekommunikation. Fahd er også med i bestyrelsen i Beiruts Future Television Network og ejer et designstudie i Paris.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Andrew Mason
Alder: 29
God for: 6,9 mia. kr.
Fordi: Han har stiftet websitet Groupon.com

Andrew Mason interesserede sig egentlig mere for musik end for computere, og er da heller ikke uddannet i noget, der har noget med IT at gøre. Men i 2008 fik han en god idé og lancerede websitet Groupon.com, hvor man kan få rabatter i sine lokale butikker. Sitet operer nu over hele USA og i Canada, og Mason har tjent en formue.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Li Zhaohui
Alder: 28
God for:
5,7 mia. kr.
Fordi: Han er bestyrelsesformand i en gigantisk kinesisk virksomhed.

Li Zhaohuis far blev skudt og dræbt i 2003, hvorefter Li Zhaohui overtog sin fars bestyrelsespost i Shanxi Haixin-koncernen, der har over 10.000 ansatte og bl.a. gør sig i stål, cement, finansiering og forsikringer.
ANNONCE
7 millionærer under 30
Cameron Johnson
Alder: 26
God for: Ukendt - men han havde tjent den første million dollar, inden han var færdig med high school.
Fordi: Han har stået bag en lang række internetfirmaer

Cameron Johnson lavede sit første firma - der solgte lykønskningskort - da han var ni, da han var tolv købte han sin søsters samling af Beanie Baby-dukker for 100 dollar og solgte dem for det tidobbelte på eBay, og som 15-årig tjente han mellem 300.000 og 400.000 dollar om måneden. Ligeledes som 15-årig blev han medlem af bestyrelsen for et stort firma i Tokyo og skrev sin første bog '15-Year-Old-CEO'.

Cameron Johnson er i dag forretningskonsulent, foredragsholder, forfatter og bagmand bag en lang række internetvirksomheder.
ANNONCE
Del

Seneste nyt