Magasinet M!

7 seje motorcykler

Hop op på sadlen og se nogle af verdens sejeste (og mærkeligste) motorcykler

7 seje motorcykler
The Batpod
Chopper City er et af den slags firmaer, der får de ansatte i de danske synshaller til at vågne skrigende om natten. Her er der nemlig ingen kedelige regler for, hvordan en motorcykel skal se ud, så da man fik lyst til at bygge en kopi af Batmans motorcykel The Batpod fra filmen The Dark Knight, var der ikke langt fra tanke til svejseapparat. For at styre motorcyklen skal man læne sig godt ind over motoren og tage godt fat i de lodrette håndtag - mens man koncentrerer sig om at holde balancen på de gigantiske hjul. Motorcyklen er i øvrigt fuldt lovlig og er i dag ejet af en inkarneret Batman-fan.
ANNONCE
7 seje motorcykler
F1 Chopper
Mange designere har efterhånden givet deres bud på, hvordan en motorcykel ville se ud, hvis den blev lavet af Ferrari. I de fleste tilfælde er forsøgene dog aldrig kommet længere end til skalamodeller i 1:12, men sådan spiller klaveret ikke hos Exotic Custom Choppers. Her bygger man motorcykler - ikke legetøj! Den røde djævel er døbt F1 Chopper, og designet læner sig da også meget op ad F1. Siden den forlod værkstedet, har maskinen optrådt i et hav af magasiner, ligesom den har været en tur forbi Jay Lenos talkshow, hvor de benzinglade vært fik en tur på den.
ANNONCE
7 seje motorcykler
Aprilia FV2
Italienske Aprilia præsenterede i 2007 denne fede konceptmodel FV2. Siden har der dog været ret stille omkring projektet, så noget tyder på, at cyklen aldrig klarede turen fra tegnebrættet og ud i virkeligheden. Det vilde design, de 1200 cc og et toptunet instrumentpanel, hvor man blandt andet kunne downloade alverdens data fra sin seneste racertur, lyder ellers meget tiltalende. Lad os derfor håbe, at Aprilia får lyst til at puste nyt liv i projektet på et senere tidspunkt.
ANNONCE
7 seje motorcykler
Ostoure Super Naked
Den iranske designer Mohammed Reza Shojaie har eftersigende ladet sig inspirere af nogle persiske stenfigurer, da han skabte motorcyklen Ostoure. Det sorte bæst trækker på begge hjul og har et noget ukonventionelt styr, der skulle virke på samme måde som 'rattet' i et fly. Som en sjov gimmick bliver motorcyklens hastighed, omdrejninger og lignende vist i et headup-display i den medfølgende hjelm, ligesom adskillige bilfirmaer har inkorporeret i deres modeller.
ANNONCE
7 seje motorcykler
Ecosse Heretic Titanium
Hvis du har 1,1 million kroner, du gerne vil af med, så giv eventuelt motorcykelproducenten Ecosse et kald. Her har man nemlig lavet en motorcykel ved navn Ecosse Heretic Titanium, der tilfældigvis har de tal stående på prissedlen - hvilket i øvrigt gør den til den dyreste nye maskine på markedet lige nu. Prisen skyldes, at motoren er lavet ud af en enkelt blok aluminium, og at stellet er håndlavet ud af titatnium, hvilket ikke bare er dyrt, men også så svært at arbejde med, at man måtte flyve specialister ind for at få det ordnet. Ecosse Heretic Titanium vejer i øvrigt kun 192 kilo og har 207 hk.
ANNONCE
7 seje motorcykler
Suzuki Biplane
Så er det blevet Suzukis tur til at give designerne frit spil. Her er det resulteret i konceptmodellen Biplane, der har samme farve som kanvassen på gamle dobbeltdækkerfly, ligesom der ikke er nogen skærm til at beskytte føreren mod vinden (noget der åbenbart heller ikke var i de første fly). Nå, men uanset hvad man synes, at Biplane ligner, er det i hver fald ikke noget, vi har set på gaden, selv om det kunne være sjovt. Desværre har Suzuki ingen aktuelle planer om at sætte maskinen i produktion, så indtil videre bliver det ved dette ene eksemplar.
ANNONCE
7 seje motorcykler
V-Rex
V-Rex er en lille solstrålehistorie. En af den slags, alle de ensomme konceptmodeller taler om, mens de fordriver tiden og drømmer sig væk i alverdens støvede haller, fordi ingen vil sætte dem i produktion. V-Rex er designet af australieren Tim Cameron, der lavede den som en cool 3D-model og lagde den på nettet. Her faldt motorcykelproducenten Christian Travert over den og efter lidt forhandling blev motorcyklen sat i produktion i Fort Lauderdale, USA. V-Rex indeholder mange dele fra Harley Davidson som fx V-Rod-motoren, speedometeret, gearkassen og meget andet. Derfor bliver den primært solgt i Harley Davidson-butikker i USA, hvor den koster 235.000 kroner.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE