Magasinet M!

8 maskuline dødsfald

Når vi alligevel skal dø, kan vi vel lige så godt gøre det med stil. Machostil. Lidt som de her otte mænd, som alle mødte deres skaber på en ret mandig måde.

STEVE IRWIN
1962-2006

Sådan stillede han træskoene: Pigrokken er er måske ikke den største og mest skræmmende skabning i havet, men ikke desto mindre kan vi ikke komme i tanke om noget, der er ret meget mere mandigt end at dø af, at et kæmpe eksemplar af slagsen hamrer sin giftige, 30 centimeter lange halepig direkte gennem hjertet. Mens du er ved at filme dokumentarfilmen Ocean's Deadliest i Great Barrier Reef, Australien. Og bliver kaldt Krokodillejægeren. Og egentlig håbede på at finde nogle hajer.

Gravskrift: There is always a bigger fish - Qui-Gon Jinn

ANNONCE

FRANZ REICHELT
1879-1912

Sådan stillede han træskoene: Det kræver testosteroneme nosser og mandsmod at afprøve sine egne opfindelser. Især hvis man prøver at opfinde en slags faldskærmsdragt, som piloter kan tage på, så de ikke dør, når de styrter ned. Franz Reichelt var så sikker på sin hjemmesyede dragt, at han ikke bare valgte at afprøve den selv, men også valgte at gøre det fra en platform 57 meter oppe i Eiffel-trånet med tusindvis af tilskuere. De blev vidner til, at faldskærmen slet ikke virkede - og Reichelt faldt til jorden som en sten.

Gravskrift: Højt at flyve, dybt at falde

ANNONCE

LES HARVEY
1944-1972

Sådan stillede han træskoene: Glem alt om Christopher, Kanye West og One Direction. Rigtige mænd spiller rock. Og de allermest rigtige mænd spiller rock på guitar. Det var Les Harvey godt i gang med for sit band Stone The Crows på en klub i Swansea i Wales, da han tog fat om en mikrofon med sin svedige hånd og blev dræbt af elektrisk stød, da den ikke var sat til med jordstik.

Gravskrift: Les var altid i stødet

ANNONCE

J.G. PARRY-THOMAS
1884-1927

Sådan stillede han træskoene: John Godfrey Parry-Thomas var en walisisk racerkører og motorentusiast, der i 1926 stak verdensrekorden for højeste fart i bil. Rekorden blev allerede slået året efter, så Parry-Thomas gav det selvfølgelig et nyt forsøg den 3. marts 1927 på en strand i Wales. Den stak han også, men da han nåede topfarten væltede bilen rundt, og waliseren fik næsten hovedet skåret af i ulykken. Det eneste, der trak machofaktoren lidt ned, var bilens navn: Babs.

Gravskrift: If everything is under control, you're not going fast enough

ANNONCE

KENJI URADA
1944-1981

Sådan stillede han træskoene: At spørge om det er mandigt at blive dræbt af en robot er lidt ligesom at spørge, om kvinder bliver sure, når de har menstruation. Kenji Urada arbejdede for Kawasaki, hvor han var ved at operere en robot. Desværre havde han ikke fået slukket den helt, og pludselig slog den til ham med sin hydrauliske arm, så han faldt ned i en slibemaskine, der maste ham til døde.

Gravskrift: Problemet er ikke om maskiner tænker, men om mænd gør

ANNONCE

CHARLES STEPHENS
1862-1920

Sådan stillede han træskoene: Der er indtil flere personer, der er døde efter at have forsøgt at sejle udover de 51 meter høje Niagara-vandfald i Ontario, Canada i en tønde. Men den første er sgu den mest macho. Charles Stephens var en skotsk vovehals, der byggede sin egen tønde og puttede en ambolt ned i den for at give den lidt ekstra ballast. For at være sikker på at blive i tønden, bandt han sin egen arm fast til ambolten. Da 'båden' ramte vandet under vandfaldene, røg ambolten igennem tønden og ned på flodens bund. Sammen med Charles Stephens arm. Resten af skotten er aldrig. blevet fundet.

Gravskrift: Tomme tønder buldrer mest

ANNONCE

KUN LIU
1985-2011

Sådan stillede han træskoene: Kan du nævne en virkelig macho film? Expendables 2, siger du. Hvad med et rigtig sejt job? Stuntman er ikke noget dumt bud. Og hvis vi så lige slutter med en rigtig fed måde at dø på? Jamen, det kunne da sagtens være i en eksplosion på en gummibåd på en dæmning i Bulgarien, mens man er stuntman i en scene i Expendables 2.

Gravskrift: Explosions are not comfortable - Yevgeny Zamyatin

ANNONCE

EDWARD ARCHBOLD
1980-2012

Sådan stillede han træskoene: Som du kan se på side ??, er insekter og orme nogle af de ting, enhver mand skal smage minimum en gang i sit liv. Edward Archbold smagte begge dele mange gange. I 2012 deltog han i en ædekonkurrence i Palm Beach, Florida, hvor menuen i stedet for hotdogs stod på melorme, 'superorme' og kakerlakker. Målet var at vinde hovedpræmien - en pytonslange - til sin ven. Og det gjorde han efter at have spist 60 gram melorme, 35 'superorme' og en hel spand kakerlakker. Men kort efter faldt han om udenfor butikken, der afholdt konkurrencen - og døde. Lægernes forklaring: 'kvælning i insekters kropsdele ved et ulykkestilfælde'.

Gravskrift: Hvorfor kvaste Noah ikke de to kakerlakker?

ANNONCE
Del

Seneste nyt