Magasinet M!

8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat

Wikipedia-sider er ikke altid troværdige, men ikke desto mindre indeholder de ofte valid information. Vi har kigget på de mest uhyggelige.

8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Unit 731

En virkelig fucked up del af 2. Verdenskrig, som vi ikke har hørt så meget om. Officielt var Unit 731 et sted, hvor man arbejdede med at forhindre epidemier og rensede vand, men det var bare et skalkeskjul for stedets egentlig funktion.

Man undersøgte og studerede nemlig biologiske og kemiske våben, samt lavede forsøg på mennesker. Helt op til 250.000 mennesker - mænd, kvinder og børn - skulle have mistet livet i Unit 731 før og under 2. Verdenskrig.

Det var primært kinesere, koreaner og mongoler, som der blev udført eksperimenter på.

Man udsatte ofrene for forskellige former for gift for at se, hvad der ville ske. Man opererede organer ud og erstattede dem med andre ting. Man byttede om på arme og ben. Kvinder blev voldtaget og gjort gravide, så man kunne teste på dem og fostrene. Man gav folk forfrysninger og tøede lemmerne op igen.

Listen er lang og grufuld.

Eftersigende skulle forskerne have fået immunitet af USA efter krigen, da de fremlagde alle deres resultater.

Der findes masser af dokumentarfilm om stedet på nettet - du kan se en af dem .

Du kan læse den her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Dyatlov Pass hændelsen

Ni erfarne bjergbestigere blev fundet dræbt i et bjergpas i Ural-bjergene i Rusland. Det mystiske består i, at de tilsyneladende er flygtet ud af deres telte - i bare fødder eller i strømpesokker, hvilket er ret underligt på et øde sted med ekstrem kulde.

Ydermere, så havde flere af ligene mærker efter kamp. To havde kraniebrud og brækkede ribben. En kvinde havde mistet tungen.

Myndighederne erklærede, at en ukendt kraft var årsag til dødsfaldene og teorier om laviner, militærulykker og endda sammenstød med en yeti var oppe og vende.

Sagen er i øvrigt blevet filmatiseret i gyseren "Devil's Pass".

Du kan læse den her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Cotards Syndrom aka 'zombie'-syndromet

Opkaldt efter den franske neurolog Jules Cotard, og er en sygdom, hvor patienten udvikler en vrangforestilling om, at vedkommende er død. Patienten anser det derfor ikke nødvendigt at spise eller have en personlig pleje.

Patienter mister fuldstændig interessen i alt omkring sig, og er overbeviste om, at verden er lige ved at gå under.

Svenske forskere har sidenhen opdaget, at stoffet acyclovir, som bruges til at behandle nyresvigt og er et aktivt stof i herpesmedicin, i sjældne tilfælde kan føre til Cotards Syndrom. Heldigvis forsvinder det igen, når man undergår dialyse.

Læs Wikipedia-siden her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Drengen i kassen

I 1957 blev en 4-6 år gammel dreng fundet i en kasse i en skov i Philadelphia i USA. Liget var nøgent og banket til ukendelighed.

Politiet var overbevist om, at sagen ville blive løst hurtigt, men ingen stod frem. Et billede af drengen - som han ville have set ud i live - blev ellers sat op overalt, og sagen fik massiv eksponering i medierne.

Politiet arbejdede med flere teorier. Blandt andet at en mentalt forstyrret kvindes mor havde slået drengen ihjel og at han var det uægte barn fra en pige, som boede hos en plejefamilie i nærheden.

Sagen er aldrig opklaret, og han ligger begravet på en kirkegård i byen. På gravstenen står der 'America's Unknown Child'.

Du kan læse Wikipedia-siden her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Hinterkaifeck morderne

D. 31. marts 1922 blev en familie på seks mennesker fundet dræbt på en gård i det sydlige Tyskland.

De var blevet dræbt med en slags hakke, som vi kender det fra minearbejde.

Hvad der gør sagen ekstra creepy, er det faktum, at familien skulle have fundet fodspor ind i deres hus dagen før, men ingen fodspor væk. Plus at den tidligere tjenestepige var stoppet, da hun mente, at stedet var hjemsøgt.

Læs mere om den uhyggelige sag her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Dødsfald og ulykker i Disneyland

En sammenfatning af alle de ulykker og dødsfald, som er sket i de forskellige Disneyland-parker i verden. Hovedparten af ulykkerne skyldes eftersigende gæsternes klodsethed og uheld, men nogle gange er det også parkens sikkerhedsudstyr, som har fejlet.

Men det er uhyggelig læsning. Lige fra voksne, som er blevet knust ihjel på forlystelser, til børn som er har mistet liv og lemmer.

Læs mere om ulykkerne og dødsfaldene her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Villisca øksemorderne

I 1912 blev otte mennesker brutalt myrdet med en økse i huset på billedet i byen Villisca i USA. Seks af ofrene var børn, og alle ofrene havde fået hovederne knust.

Efterforskningen viste, at morderen eller mordererne havde gemt sig på loftet og tålmodigt ventet på, at alle var faldet i søvn.

Han/hun eller dem var så gået ned og startet med faderen og moderen, før de gik fra værelse til værelse og slog alle ihjel med øksen.

Enkelte af dem havde formået at kæmpe imod, men det var altså ikke lykkedes for nogen at undslippe.

Sagen er aldrig blevet opklaret, hvor flere var tiltalt. Én af dem var endda i retten i to omgange, hvor han først blev dømt til at hængning, men en appeldomstol frikendte ham.

Læs mere om de uhyggelige mord her.

ANNONCE
8 møg-uhyggelige Wikipedia-sider som holder dig vågen i nat
Waverly Hills Hospitalet

Hospitalet ligger i Louisville i Kentucky i USA. Det blev bygget i 1910 og skulle huse og behandle patienter, som havde fået tuberkulose, hvilket var et stort problem på den tid.

Det lukkede igen i 1962, da man opdagede vaccinen mod sygdommen.

Dog er stedet omgæret af en hel mystik og kaldes det mest hjemsøgte sted i USA, efter et tv-programmet 'Ghost Hunters' besøgte stedet.

Der er nemlig vedvarende rygter og forvirring om, hvor mange mennesker, der har mistet livet på stedet. Buzzfeed har skrevet om helt op til 64.000 dødsfald, men eksperter mener, at tallet ligger på - stadig skræmmende - 8.212. 

Læs Wikipedia-siden her.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce