Magasinet M!

8 Skuespillere, der døde for tidligt

I forbindelse med de tragiske omstændigheder omkring Paul Walkers alt for tidlige død, ser vi på 8 skuespillere, der døde i en alt for ung alder.

8 Skuespillere, der døde for tidligt

Bruce Lee

Døde: 20. juli 1973

Kendt for: Enter the Dragon, Big Boss, The Green Hornet

 

James Dean, Marilyn Monroe og Bruce Lee er historiens måske tre største filmikoner nogensinde, der stadig bliver dyrket i voldsom grad den dag i dag. Bruce Lee havde netop færdiggjort optagelserne til den amerikanskproducerede Enter The Dragon og stod overfor et stort gennembrud i Guds Eget Land. På det tidspunkt var han allerede en kæmpe stjerne i Østen takket være film som The Big Boss, Fist of Fury og The Way of The Dragon. Sidstnævnte med selveste Chuck Norris i skurkerollen.

Men det var i USA, hvor Bruce Lee havde boet det meste af sit voksenliv, at Bruce havde kæmpet så hårdt for at slå igennem og få anderkendelse. Desværre døde Lee kort før filmen fik premiere. Enter The Dragon blev med det samme et kæmpe hit i hele verden og filmen cementerede Bruce Lees status som et af vor tids største filmikoner.

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

James Dean

Døde: 30. september 1955
Kendt for: Vildt blod, Øst For Paradis

 

En af Hollywoods mest ikoniske skuespillere nogensinde, James Dean, døde i en alt for ung alder (han blev kun 24 år), da han omkom i en voldsom bilulykke i sin Porsche Spyder 30. september 1955. Det var især filmene Vildt Blod og Øst for Paradis, der gjorde James Dean til det ikon, han er den dag i dag - næsten 60 år efter hans død.

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

Britanny Murphy

Døde: 20. december 2009
Kendt for: 8 Mile, Sin City, Just Married.

 

Den amerikanske skuespillerinde nåede kun at blive 32 år gammel. Som 18-årig fik hun sit store gennembrud i kultklassikeren Clueless (1995), der har Alicia Silverstone i hovedollen. Siden da tog hendes karriere fart og hun er især kendt for filmen 8 Mile, hvor hun spiller overfor Eminem som hans whitetrash on-and-off-kæreste.

 

20. december 2009 døde Britanny Murphy af et hjertestop hjemme i sit bad. Senere kom det frem, at lungebetændelse var årsagen til hendes hendes død. En lungebetændelse, der kun fem måneder senere slog hendes mand ihjel og - som man efterfølgende fandt ud - var forårsaget af skimmelsvamp i parrets hjem.

 

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

Heath Ledger

Døde: 22. januar 2008

Kendt for: The Dark Knight, Brokeback Mountain, A Knight's Tale

 

At australske Heath Ledger var et af Hollywoods helt store talenter og stjerner beviste han med sin pragtpræstation som The Joker i The Dark Knight. Filmen blev et gigantisk hit og den mest populære Batman-film i serien - ikke mindst takket være Heath Ledger i rollen som jokeren. En rolle han også vandt en Oscar for - desværre post mortem.

 

22. januar blev Ledger fundet bevidstløs i sin seng i sin lejlighed i Manhatten. Genoplivningen af skuespilleren mislykkedes og kl 15.36 blev Heath Ledger erklæret død. Det kom senere frem, at en overdosis sovemedicin var skyld i hans alt for tidlige død.

Heath Ledger blev 28 år.

 

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

Andy Whitfield

Døde: 11. sempember 2011

Kendt for: Tv-serien Spartacus: Blood and Sand

Andy Whitfield er måske ikke så kendt i brede kredse, men dem der har set den populære tv-serie Spartacus: Blood and Sand savner med garanti den bristiske skuespiller. Han spillede nemlig hovedrollen som krigeren og gladiatoren Spartacus.

 

Under forberedelserne til 2. sæson af den populære serie fik Andy Whitfield konstateret kræftsygdommen Non-Hodgkins lymfom. På trods af intensiv behandling lykkedes det aldrig Whitfield af blive sygdommen kvit og 18 måneder senere, 11. september 2011, døde han i sit hjem i Sydney.

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

Paul Walker

Døde: 30. november 2013

Kendt for: Fast & Furious-filmene

 

Uden at fornærme nogen, kan vi vist roligt konkludere, at Paul Walker ikke havde Hollywoods største skuespillertalent. Men hvad han manglede af evner i skuespillerfaget, kompenserede han i den grad op for med sin karisma på det hvide lærred.

Paul Walker blev for alvor kendt i rollen som undercover-betjenten Brian O'Conner i Fast & Furious-filmene. En rolle han sidenhen gentog 4 gange. For under en uge siden omkom Walker på tragisk vis i en bilulykke, hvor han var medpassager. Filmselskabet har netop meddelt i en pressemeddelelse, at den syvende film i Fast & Furious-serien, vil blive udskudt som følge af Walkers alt for tidlige død.

 

 

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

Brandon Lee

Døde: 31. marts 1993

Kendt for: The Crow, Showdown in Little Tokyo

 

Brandon Lee er søn af selveste Bruce Lee - film- og actionikonet over dem alle. Lee døde under optagelserne til den smukke og dystre The Crow, da han på fuldstændig tragisk vis - under en optagelse - blev skudt i maven af det, der skulle have været en attrap-pistol.

 

Med The Crow nåede vi heldigvis at opleve, hvilket stort talent og karisma Brandon Lee i virkeligheden havde. Og så kan vi roligt glemme alt om den komiske Showdown in Little Tokyo , der havde svenskerbøffen Dolph Lundgren i hovedrollen og Brandon Lee som side-kick.

Brandon Lee blev kun 28 år.

 

 

ANNONCE
8 Skuespillere, der døde for tidligt

River Phoenix

Døde: 31. oktober 1993

Kendt for: Indiana Jones and the Last Crusade, Stand by Me

 

Endnu et stort talent, der døde i en for ung alder er River Phoenix - storbror til Joaquin Phoenix. River Phoenix nåede kun at blive 23 år gammel, men havde allerede på det tidspunkt givet flere smagsprøver på sit enorme skuespillertalent. Som kun 16-årig spillede han hovedrollen i Stephen King-filmatiseringen Stand by Me (1986). En film, der handler om 4 venners jagt på liget af en forsvunden dreng. 

 

31. oktober 1993 døde River Phoenix af en heroin- og kokainoverdosis i Johnny Depps natklub The Viper Room.

ANNONCE
Del

Seneste nyt