Magasinet M!

9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare

Vidste du, at kvinders læber - altså dem i ansigtet - af uforklarlige årsager siger noget om hendes evne til at få orgasme?

9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Blinde mennesker får mareridt fire gange så ofte som folk, der kan se

Et dansk studie udgivet i Sleep Medicine i 2014 fandt ud af, at 25 procent af blinde folks drømme er mareridt i modsætning til seks procent ved seende. Hvorfor det er sådan, er ikke til at sige, men forskerne kunne i hvert fald bekræfte, at undersøgelsen giver os et unikt indblik i, hvorfor vi rent faktisk får mareridt.

Mange af de blinde menneskers mareridt var nemlig ting som at blive kørt ned eller være pinlige i det offentlige rum.

"Undersøgelsen peger altså på, at de sanseinput og oplevelser, vi får i vores vågne tid, er afgørende for, hvad vi drømmer. Så når man ikke får visuelle sanseinput, så drømmer man i højere grad i lyde, smage, lugte og berøringer," sagde forskningsassistent ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og hovedforfatter af studiet Amani Meaidi dengang til Videnskab.dk.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Folk med en fuld blærer er mindre impulsive

Det kan lyde underligt, men det var altså det, et hollandsk studie fandt ud af tilbage i 2011. Hundredvis af studerende deltog i fire forsøg. I hvert forsøg blev de deltagende delt op i to grupper - en som drak 700 ml vand og en anden, som kun drak en enkelt tår. Forsøgene viste blandt andet, at de vanddrikkende studerende var bedre til at sige farven på et ord, end at sige hvad bogstaverne rent faktisk stavede til, samt at de var mere tilbøjelige til at tage imod 30 dollar om 35 dage end 16 dollar med det samme.

Forskerne mente, at det kunne hænge sammen med, at hvis impulserne hæmmes ét sted i kroppen, vil impulssignaler fra hjernen om at give efter for noget andet også blive hæmmet.

Det strider ellers imod tidligere forskning, som har konkluderet, at hvis man bruger kræfter på at holde igen inden for et bestemt område, vil man miste kontrollen over et andet.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Mennesker er den eneste art, som kan nyde stærk mad

Ingen ved rigtigt hvorfor, selvom forskere i årevis har prøvet at finde grunden hertil. Et studie hævdede dog for nyligt, at de fleste mennesker opnår nydelse ved en smule smerte, og at grunden skulle findes her. Hvad tror du?

9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Folk med mange skønhedspletter lever længere

En undersøgelse offentliggjort i Cancer Epidemology Biomarkers & Prevention i 2007 fandt ud af, at jo flere skønhedspletter man har, jo længere lever man.

"Det er meget spændende resultater, da de for første gang viser, at folk med skønhedspletter, som har en let øget risiko for hudkræft, på den anden side nyder godt af, at deres aldringsproces går langsommere. Det kunne tyde på, at de får færre aldersrelaterede sygdome som hjertekarsygdomme og knogleskørhed. Men vi har brug for flere undersøgelser," sagde hudlæge og medforfatter til undersøgelsen Veronique Bataille dengang til Daily Telegraph ifølge Avisen.dk.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Skaldede mænd er 32 procent mere tilbøjelige til at få en hjertesygdom

Det var i hvert fald det, som forskere i Japan fandt ud af i 2013. De undersøgte seks tidligere europæiske og amerikanske studier af i alt 36.990 mænd og fandt ud af, at fem af studierne bekræftede deres teori.

Særligt koronararteriesygdomme (CAD) var mændene i højrisikozonen for at udvikle. Tre af studierne havde sågar puttet den øgede risiko så højt som 70 procent for skaldede mænd generelt, mens det tal var hele 84 procent for skaldede mænd under 55.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Du kan blive sindssyg af at have ejet en kat

Et studie udgivet sidste år i Schizophrenia Research viste, at 50,6 procent af de personer, som udviklede skizofreni i deres voksenliv havde ejet en kat i deres barndom. En teori var, at en parasit, som katte bærer på, kan blive overført til mennesker og dermed spille en rolle i forhold til psykiske sygdomme. Vi tror dog mere på, at det har noget at gøre med kattens ondsindede natur (selvfølgelig sagt med et glimt i øjet).

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Slikspisende børn bliver voldelige i deres voksenliv

Okay, det er måske så meget sagt. Men et studie udgivet i British Journal of Psychiatry i 2009 fandt frem til, at 69 procent af de børn, som åd slik dagligt, til de var 10, blev anholdt for en voldelige forseelse, før de fyldte 34. Studiet undersøgte over fire årtier 17.000 børn født i 1970. Ifølge medforfatter Simon Moore fra University of Cardiff var resultaterne ikke stærke nok til at anbefale forældre til ikke at give deres børn slik.

"Det er et utroligt komplekst område. Det er ikke fair at skyde skylden på slikket," sagde Moore dengang til Associated Press.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Folk med psykopatiske tendenser er mere tilbøjelige til at drikke deres kaffe sort

Et studie fandt sidste år ud af, at der er et sammenhæng imellem folk, der udviser tegn på psykopati, narcissisme og hverdagssadisme, og bitre smagsoplevelser.

Det østrigske studie, der blev publiceret i bladet Appetite, fandt ikke præcist frem til, hvorfor det hang sådan sammen, men det er værd at bide mærke i, at vores smagspræferencer er påvirket af vores kultur og oplevelser tidligere i livet. Desuden var der også subjektive meninger om, hvordan bitterhed blev defineret, blandt de deltagende. Så det er altså ikke stensikkert, at du er psykopat, bare fordi du godt kan lide din kaffe sort.

ANNONCE
9 bizarre facts om mennesker som videnskaben ikke kan forklare
Kvinder med fremskydende overlæber har 12 gange større chance for at få vaginale orgasmer

Ja, du hørte rigtigt. Tjek lige din kærestes overlæbe. For jo mere den lille ting, der sidder midt på overlæben (på engelsk: tubercle) skyder ud, jo større chance har hun for at få orgasme gennem penetration. Hele 12 gange større faktisk. Det var i hvert fald det, som et studie i 2011 fra International Society for Sexual Medicine fandt ud. Og ingen vidste rigtigt hvorfor.

ANNONCE
Del

Seneste nyt