Magasinet M!

9 Hollywood-karrierer, der kørte af sporet

Hvad skete der egentlig med Karate Kid, Luke Skywalker og hende der fra Dirty Dancing?

Mark Hamill

Mark Hamill havde en af hovedrollerne i en af de mest succesfulde film-serier nogensinde, den første Star Wars-trilogi. Nåmen, så kørte hans karriere vel bare af sig selv derefter? Njah, egentlig ikke.

De fleste mennesker skal vel tænke sig endog meget grundigt om, før de kan komme i tanke om en film med Mark Hamill, hvor han spiller noget andet end Luke Skywalker. Det er ellers ikke fordi, Hamill ikke har travlt - han har over 200 titler på sit CV, men bortset fra et par biroller her og her er det langt overvejende stemmer til tegnefilm, han gør i. Det er der selvfølgelig overhovedet heller ikke noget galt i, men lidt mærkeligt er det da.

ANNONCE

Cuba Gooding Jr.

Cuba Gooding Jr. vandt i 1997 en Oscar for sin rolle som Rod Tidwell i 'Jerry Maguire' - samme år havde han en stor rolle i den ligeledes Oscar-belønnede 'Det bli'r ikke bedre' sammen med Jack Nicholson og Helen Hunt.

Siden da er det gået lidt ned af bakke. Bortset fra en mindre rolle i 'Pearl Harbour' fra 2001 har hovedparten af hans film været tv-film eller direkte-på-dvd-ting. Og mon ikke 'Daddy Day Camp' - en efterfølger til den pivringe 'Daddy Day Care', som ikke engang Eddie Murphy åbenbart gad at være med i - repræsenterer det foreløbige lavpunkt?

ANNONCE

Edward Furlong

Edward Furlong debuterede som 14-årig som John Conner i 'Terminator 2' og medvirkede derefter i en række film frem til den meget roste 'American History X' fra 1998.

Derefter skal man til gengæld til at lede grundigt efter film, man kan huske at have set i biografen på hans CV. Til gengæld har den nu 33-årige skuespiller nået at være inde og ude af afvænning, blevet gift og skilt og udgivet en plade i Japan.

ANNONCE

Val Kilmer

Val Kilmer var det vildeste shit i 90'erne med store roller i bl.a. 'The Doors', 'Heat', 'Batman Forever' og 'Tombstone'. Men som årene er gået, er Kilmers popularitet ligesom kølnet mere og mere, og han seneste mange film ringer næppe en klokke hos ret mange. 'The Traveler'? 'Bloodworth'?, 'Gun'? 'Fake Identity'?

ANNONCE

Carrie Fisher

Mark Hamill var ikke den eneste skuespiller fra Star Wars-trilogien, der forsvandt lidt ud i glemslen. Carrie Fisher har levet et lidt omtumlet liv siden, hun spillede prinsesse Leia.

Arbejdsmæssigt er det blevet til en række biroller, lidt stemmer til tegnefilm, et par manuskripter og en selvbiografi ved navn 'Wishful Drinking', der handler om Fishers problemer med alkohol, narkotika, medicin og en maniodepressiv lidelse.

ANNONCE

Michael Keaton

Michael Keaton? Han har da været med i masser af fede film, siger du så. Det er rigtigt - men det er ved at være længe siden, er det ikke? Hvis vi er enige om, at 'Herbie Fully Loaded' IKKE var en fed film, skal vi tilbage til slutningen af 90'erne, før Michael Keaton var rigtigt hot.

ANNONCE

Jim Caviezel

Jim Caviezel var af mange udset til at være en af de kommende store stjerner i Hollywood. Efter mindre roller i film som Terrence Malicks 'The Thin Red Line', Ridley Scotts 'G.I. Jane' og Ang Lees 'Ride With The Devil', fik Caviezel rollen som selveste Jesus i Mel Gibsons kontroversielle 'Passion of Christ'.

Og det satte mere eller mindre hans karriere i stå. Ifølge et interview med Caviezel er han efter filmen 'blevet afvist af sin egen industri'.

ANNONCE

Ralph Macchio

Ralph Macchio smeltede pigehjerter på stribe i 80'erne som Daniel LaRusso i tre Karate Kid-film, men siden da er det mest blevet til cameos og biroller her og der. Sidst set som sig selv i et afsnit af 'Entourage' - og som semifinalist i den amerikanske version af 'Vild med Dans', hvor han sluttede på en fjerdeplads.

ANNONCE

Jennifer Grey

"Nobody puts baby in the corner" lyder det om Jennifer Grey i 'Dirty Dancing', der fik premiere året efter endnu en hitfilm med Grey 'En vild pjækkedag'.

Siden da har der til gengæld været endog meget langt mellem de store roller til den nu 51-årige skuespiller. Grey mener selv, at det kan skyldes den næseoperation hun fik foretaget i starten af 90'erne - og som ændrede hendes udseende ganske betragteligt. "Jeg gik ind på klinikken som en berømthed og kom ud som total anonym. Det var ligesom at være med i Witness Protection Program eller at blive usynlig," har hun forklaret. Og netop usynlighed er ikke rigtigt nogen fordel i Hollywood.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce