Magasinet M!

Aaaav! Klunke-knusende fisk fanget i amerikansk sø

En sydamerikansk rovfisk med menneskelignende tænder, der er kendt for at gå efter mandelige kønsdele, er røget på en lystfiskers krog (ikke den krog dog) i en amerikansk sø.

Menuen stod på en ganske særlig fisk, da en far og hans søn kastede krogene i søen Swede's Lake nær Philadelphia i USA.

For bedst som de troede, der ventede dem aborrer og andre kendte ferskvandsfisk, fangede de til deres store overraskelse i stedet en vildfaren fisk fra Sydamerika. Dyret, der er tale om, er den lille, hårdtbidende rovfisk, pacu, som normalt lever i floder som Amazonas. Det skriver The Telegraph.

Men måske var fiskeguderne med far og søn. For pacuen er ikke helt ufarlig for det mandelige køn - eller dets kønsdele for at været mere præcis. Med ubehagelige øgenavne som 'nøddeknuseren' og 'bolleklipperen' er det ikke svært at regne ud, hvad den lille fætter er i stand til at udrette med sine flade, menneskelignende tænder.

Fisken har tidligere skabt skræk og rædsel i Sverige, hvor den i 2013 blev fundet i svensk farevand. Det fik myndighederne til at advare mandelige svømmere om at beholde badebukserne på under vandet.

ANNONCE
Aaaav! Klunke-knusende fisk fanget i amerikansk sø

Umiddelbart efter pacuen viste sig i svensk vand, var en dansk fiskeekspert på svømmebanen med sin viden om den sultne fisk. 

"Den har et ret voldsomt bid. Normalt er pacuen ikke farlig for mennesker, men der har dog været ulykker i andre lande som eksempelvis Papua Ny Guinea, hvor nogle mænd har fået bidt deres testikler af, sagde havbiolog og fiskeekspert Henrik Carl ifølge The Telegraph.

Pacuen kan blive op til 90 centimeter lang og veje op til 25 kilo. Den er i øvrigt nært beslægtet med en piranhaen (piratfisken, red.). Forskellen er dog, at pacuen har flade, brede menneskelignende tænder, som er skudt frem i et ordentligt underbid, mens piranhaens bisser er skarpe og trekantede.

ANNONCE
Aaaav! Klunke-knusende fisk fanget i amerikansk sø
Del

Seneste nyt

Annonce