Magasinet M!

Årets bøf i Danmark er fundet: Her er den mærkelige og absurd lækre vinder

Michelin-kokken Thomas Rode har sammen med en jury fundet årets bøf i Danmark. Vi var med, da vinderen blev kåret.

Årets bøf i Danmark er fundet: Her er den mærkelige og absurd lækre vinder

Hvad kendetegner et godt stykke kød? Og hvordan adskiller den perfekte bøf sig fra alle andre bøffer? Det kan du få svar på her. Torsdag tog vi nemlig til kåringen af 'Årets Bøf' i Danmark på Oslobåden på Østerbro, København.

En jury bestående af otte medlemmer - heriblandt slagtere, kokke og madbloggere - skulle blandt ni nominerede bøffer finde det absolut bedste stykke kød. En ting, der vidste sig at være forholdsvist nemt for de otte dommere. 

Om vinderbøffen siger TV- og Michelin-kok Thomas Rode:

- Det er den helt rigtige vinder! Den kan noget andet, og den har en kant, som ingen af de andre bøffer har.

Se hvordan kåringen fandt sted i videoen her:

ANNONCE

Det endte med, at "nyretappen" kunne trække sig sejrsrigt ud af konkurrencen. Dette skyldes bl.a. den spidse smag, samt det fokus der i denne tid er på at skåne miljøet og bruge så meget af kødet på - i dette tilfælde - limousine-køerne. 

Nyretappen er nemlig ofte en bøf, som danskerne går langt udenom - hvis de overhovedet ved, den findes!

Bøffen bliver en del af menuen på Oslobåden. Det understregede køkkenchefen på Crown Seaways, Brian Blixt Jacobsen. Han kunne dog ikke afvise, at nyretappen ville få et nyt navn på menukortet, hvilket mange af de andre dommere var ret enige i.

Orker du ikke lige at tage turen fra København til den norske hovedstad og besøge vores fjeldabe-naboer, så kan du være heldig at finde nyretappen hos din lokale slagter. Du har ihvertfald noget at glæde dig til!

ANNONCE
Del

Seneste nyt