Magasinet M!

Årets mest ventede film får premiere: 5 geniale grunde til at tage i biffen i oktober

Der er sci-fi-noir, seriemordere og superhelte på programmet, når disse fem film får premiere i din biograf i oktober.

Årets mest ventede film får premiere: 5 geniale grunde til at tage i biffen i oktober

Blade Runner 2049

Premiere: 5. oktober

Med: Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto med flere

Derfor skal du se den: Af de få anmeldelser, der er ude, er Blade Runner 2049 allerede blevet kaldt for årets film. Og for helvede, hvor vi da også glæder os til Denis Villeneuves fortsættelse til Ridley Scotts sci-fi-noir-mesterværk fra 1982. Traileren er så visuelt dragende, at vi allerede nu godt tør garantere, at fotograf Roger Deakins tager sig af Oscaren for bedste fotografering. En politibetjent og blade runner, hvis speciale er at opspore og dræbe løsslupne replikanter (læs: androider), kommer på sporet af en farlig hemmelighed og teamer op med den tidligere blade runner Rick Deckard, som du kender fra den første Blade Runner. En rolle, som Harrison Ford endnu engang tager sig af. Det her er en af de film, som bare SKAL ses i biffen.

ANNONCE

Good Time

Premiere: 12. oktober

Med: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Derfor skal du se den: Robert Pattinson er med roller gennem de seneste år i anmelderroste indie-flicks som The Lost City of Z, The Childhood of a Leader og The Rover for alvor brudt ud af sin vampyrkarakter i Twilight. Og nu er han klar med endnu en i form af Good Time, som allerede har høstet store roser fra de amerikanske anmeldere. Filmen omhandler et kup, der ikke går efter planen, og hvor en bankrøver efterfølgende forsøger at befri sin bror fra det berygtede Rikers Island - alt sammen noget, der udspiller sig i løbet af en aften og nat. Good Time er instrueret af Safdie-brødrene, der også stod bag en af 2014s stærkeste, mest hjertesskærende og deprimerende film, Heaven Knows What. Så der er god grund til, at Good Time er yderst seværdig.

ANNONCE

Snemanden

Premiere: 12. oktober

Med: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny med flere

Derfor skal du se den: Hvis du er vokset op i 90'erne, husker du sikkert, at den sene sendeflade i TV ofte bestod af seriemorderfilm. For bare at nævne nogle af dem, vi kan huske, siger The Bone Collector, Resurrection og ikke mindst Se7en dig måske noget. Sådan en film er vi ret sikre på, at Snemanden bliver. Baseret på norske Jo Nesbøs bestseller handler Snemanden om politmanden Harry Hole, som efterforsker en kvindes forsvinden. Kvindens tørklæde bliver fundet viklet om en snemand, der er ekstremt ond af udseende. Nu frygter de, at en seriemorder ved navn 'Snemanden', der raserede for årtier siden, er aktiv igen. Filmen er instrueret af Tomas Alfredson, der blandt andet stod bag den svenske version af Lad Den Rette Komme Ind. Vi er ret sikre på, at Snemanden på en eller anden måde bliver en nostalgisk oplevelse.

ANNONCE

The Foreigner

Premiere: 12. oktober

Med: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Rory Fleck-Byrne med flere

Derfor skal du se den: I løbet af de seneste år er det nærmest blevet kotume at tage en aldrende skuespiller og genstarte vedkommendes actionkarriere eller blot gøre ham til actionhelt. Liam Neeson slog med stor succes til søren i Taken i 2008, Michael Caine tog på hævntogt i filmen Harry Brown året efter, mens Sean Penn skød vildt om sig i 2015s The Gunman. Nu er tiden så kommet til Jackie Chan, der de seneste år mest har lavet film i hjemlandet Kina. Men i The Foreigner er han tilbage i "udlandet" - denne gang i Storbritannien. Her spiller han selvfølgelig en kinesisk immigrant, hvis restaurant og familie bliver ødelagt af IRA. Og nu vil han have hævn. Plottet lyder banalt, men der er grund til at håbe på lidt mere, da filmen instrueres af Martin Campbell, der også stod bag en af de bedste James Bond-film til dato, CasinoRoyale.

ANNONCE

Thor: Ragnarok

Premiere: 26. oktober

Med: Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Idris Elba med flere

Derfor skal du se den: Det bliver med garanti rablende vanvittigt, når Thor vender tilbage til det store lærred. Især fordi, han befinder sig i en dødelig gladiatorkamp mod hans tidligere allierede, den gigantiske Hulk. Her skal han kæmpe for overlevelse samt forhindre Hela i at smadre hans hjem og hele befolkningen i Asgard. Den tredje Thor-film har vi personligt store forventninger til, da instruktøren hedder Taika Waititi, som stod bag sidste års fantastiske Hunt for the Wilderpeople. Der er derfor også grund til at tro, at Thor: Ragnarok måske kommer til at have en endnu mere munter tone end de tidligere film - hvilket forhåbentlig er en god ting.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE