Magasinet M!

Årets Roskilde-øl er afsløret

Jacobsen Orange 18

Startskuddet til Roskilde Festival lyder lige om lidt, og atter en gang står Husbryggeriet Jacobsen bag årets Roskilde øl. 

Bryggeriet holder fast i grundidéen fra sidste års specialitet, idét vi igen har at gøre med en IPA, der takket være maltsammensætningen, har fået en farve, der er Orange Scene værdig. 

Sidste år begyndte Husbryggeriet Jacobsen at udvikle en helt speciel variant af Jacobsen, der hvert år ændrer sig i takt med den amerikanske ølscene i det nordøstlige hjørne af USA i staterne Vermont og Maine. Her har udvalgte mikrobryggerier igennem de sidste par år udviklet en ny type IPA, hvor der er mere fokus på humlearomaerne end på selve bitterheden. 
 
Festivalsgæsterne kan forvente sig en helt ny og frisk øloplevelse, når de smager årets Roskilde bryg.
 
”Navnet er det samme som sidste år, og opstod fordi vi nørdede med maltsammensætningen for at fremelske den flotte orange farve, men vi kigger fremad i år, og har brygget en mere frisk version af vores Roskilde Orange, der ikke bare følger tidsånden, og hvad der er populært nu, men er nysgerrig og nyskabende, fordi vi ved, at Roskilde gæsterne godt kan lide at prøve nyt,” siger Brygmester Morten Ibsen, der har brygget øllen sammen med Carlsberggruppens innovations team.
 
”Vi tror, de belgiske sours bliver ved med at præge markedet de kommende år, men samtidig vil vi se meget mere til de lidt mere frugtige ales fordi især de unge efterspørger nye smagsvarianter, når de drikker øl. Det er ikke bare i USA, men også i Asien. 1664 Blanc er blevet ekstrem populær på ingen tid, men vores Jacobsen Orange 18 går skridtet fuldt ud med endnu tydelige noter af citrus og limefrugt. Den er endnu friskere, og så er den økologisk”, siger Morten Ibsen.
ANNONCE

Det skal du være opmærksom på, som festivalgæst:

Sidste års variant var allerede udsolgt i løbet af fredagen. 

Der bliver lukket op for hanerne for Jacobsen Orange 18 på onsdag, når festivalen officielt åbner, så du skal muligvis skynde dig omkring et af serveringsstederne, hvis du skal nå at nyde dråberne. 


I år er Orange 18 ikke bare økologisk, men også lav på alkoholprocenten.
”Roskilde Festivalen er lig med økologi, og Jacobsen er med igen i år, fordi Roskilde er blevet et økologisk madeksperimentarium, hvor vi kan lege med malten og humlen og alkoholprocenten. Faktisk er Orange 18 lav i alkoholprocent på kun 4,5%, og det gør vi for at vise, at man kan brygge rigtig god øl uden den meget høje alkoholprocent, som specialøl er kendt for,” siger Morten Ibsen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt