Magasinet M!

ABBA-stalkeren: Prime Video klar med ny dokumentar 'Take a Chance'

En 8-årig fascination af ABBA udviklede sig til sygelig besættelse af Agnetha Fältskog

Hvordan er det at blive stalket af en superfan? Og hvordan er det at være den superfan?
Det får vi formentlig svar på i Prime video's nye dokumentar "Take a Chance", som omhandler Abba stjernen Agnetha Fältskog, og den stalker, som i mange år var sygeligt besat af hende. 


Stalkeren, som hedder Gert van der Graaf er født i Holland. Som bare 8-årig opdagede han ABBA - Hvorefter han hurtigt blev sygeligt forelsket og besat af ABBA sangeren Agentha Fältskog. Så besat, at han lærte svensk, sparede op, og til sidst flyttede til Sverige for at være tæt på Agnetha Fältskog. 

ANNONCE
Prime Video Danmark - 'Take a Chance' - ABBA-stalkeren: Prime Video klar med ny dokumentar 'Take a Chance' Prime Video Danmark - 'Take a Chance'

Typisk ville man nok antage at det næste i denne historie ville være et polititilhold, men overraskende nok mødte Agnetha og hendes stalker hinanden, og de fandt sammen. Men da Agnetha ville ud af dette forhold, tog Gert van der Graaf det mildest talt ikke pænt. 

Dokumentaren på 85 minutter følger eksperter, psykologer, venner og Gert van der Graaf selv, og giver svar på hvordan det kunne gå så vidt. 

Dokumentaren er instrueret af Maria Thulin. Om dokumentaren udtaler Maria Thulin i en pressemeddelelse: 'Besættende fankultur og stalkere kan føles fremmed fra vores hverdag, men det er virkelighed for nogle. Ifølge det Kriminalpræventive Råd i Sverige er hundredtusindvis af svenske kvinder blevet chikaneret eller forfulgt af stalkere, og vi mener, at det er vigtigt at kaste lys over. Dokumentarfilmen giver publikum adgang indefra til en hårrejsende historie om stalking.'

Dokumentaren kan ses på Prime Video 19. maj 2023.

ANNONCE
Take a chance
Del

Seneste nyt

Annonce