Magasinet M!

Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4

Gennemgang af karakteren og hendes rolle i det store spil.

SPOILERS!

I slutningen af Infinity War blev vi selvfølgelig siddende efter rulleteksterne for at se, om ikke Marvel kunne give os et lille håb om overlevelse efter Thanos' udryddelse. 

Og her blev vi mødt med en Nick Fury, som forsvandt, men som kort inden sin død nåede at taste noget ind på en beeper - og her får vi logoet til Captain Marvel.

Så folk sad med de to store spørgsmål:

1) Hvem er Captain Marvel

2) Hvad er hendes rolle i Thanos' vanvid?

Det har vi forsøgt at give et par svar på herunder!

ANNONCE
Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4

Phase 4 - nye veje for Marvel

De seneste 10 år har Marvel brugt på at opbygge momentum til den endelige kulmination fra Phase 1 til Phase 3 - vi blev introduceret til Phase 1 af Nick Fury som "The Avengers Initiative" - hvor man fik de vigtige karakterer såsom Iron, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow og Hawkeye. 

Mens de store karakterer på skift har haft teten i forskellige film, så har de seneste 19 film arbejdet i mod en endelig kulmination - og desuden skift i retningen af historien.

Og spoler man frem til den kommende Phase 4, så er Captain Marvel den næste brik i puslespillet. Udover Ant-Man 2 kommer hendes solo-film Captain Marvel til marts næste år, hvorefter hun bliver en del af Avengers 4, som afrunder Phase 3.

Captain Marvel er kommet for at ændre spillet og Marvel-filmenes fremtid!

Marvel har brugt de seneste film på at skubbe fokusset væk fra Jorden til det ydre rum, hvor vi nok i Captain Marvel samt via Ant-Man kommer til at opleve ting, som går udover det fysiske rum. Og her kommer Captain Marvels evner i spil!

ANNONCE
Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4

Captain Marvels origin-historie

Hun bliver i tegneserierne introduceret som Carol Danvers, som er en amerikansk pilot - hun får sine superheltekræfter, da en maskine skabt af Kree-racen eksploderer. Under katastrofen bliver en heroisk Kree-individ i fare og vælger at overføre sine livskræfter til Carol, som nu bliver en superhelt - hun tager navnet Captain Marvel, som stammer af Kree-navnet "Mar-Vell".

Hvorvidt den lægger sig helt op af tegneseriernes udgave i filmen, vides ikke. Dog har co-writer på Guardians of the Galaxy, Nicole Perlman, udtalt følgende:

“If you were just going to do a straight adaptation of the comics, her origin story is very similar to Green Lantern. And obviously, that’s not what we want to do. There’s a lot of reinvention that needs to happen, Perlman continues. “We have to be aware of what’s happened in other Marvel films and makes sure that her particular storyline is unique and fun and also fits in within this world that’s going on at the same time.”

ANNONCE
Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4

Captain Marvels evner

I følge tegneserierne har hun følgende evner:

- Hun kan flyve

- Hun har forøget styrke og udholdenhed

- Hun kan skyde energibølger

Disse evner skyldes, at hun kan metabolisere solenergi og bruge det til diverse egenskaber. 

Det er sådan de officielle detaljer, mens Kevin Feige dog har understreget, at hun bliver den stærkeste Marvel-karakter til dato. 

Men! er hun stærk nok til at nedlægge Thanos?

Kigger man på historierne i tegneserierne, så har den originale Captain Marvel (den alien, som Carol Danvers får kræfterne af) faktisk haft en lille kamp med Thanos i en 70'er-historie. Her forsøger Thanos at bruge Cosmic Cube (Den såkaldte Tesseract, som indeholder en Space Stone) til at nedlægge Kree-verdenen - men Mar-Vell formår at vinde duellen og smadre Cosmic Cube, hvilket forvandler alt tilbage til normalt fra før det punkt, at Thanos fik fingrene i den.

Så det giver måske håb om følgende: 

a) Captain Marvel kan nedlægge Thanos

b) Ting, som er sket, kan måske ændres igen ved hjælp af 'magien' fra Infinity Stones

ANNONCE
Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4

Teorier om Captain Marvels rolle i Marvels univers

Teori #1:

Vi ved, at Captain Marvels introduktion vil lave drastiske ændringer i Marvel-universet - det har alle stort set sagt. Det vil foruden at 'lukke bogen' for de tre foregående faser også åbne nye veje til nye historier og karakterer.

Nemlig ved introduktionen af Quantum Realm. 

Det har været et rygte længe, at Quantum Realm - en alternativ dimension, som kun kan fås adgang til via en subatomisk skrumpemekanisme - som vi så for første gang i Ant-Man, kommer til at spille en vigtig rolle for Captain Marvel-filmen.

Denne teori bakkes op af det faktum, at vi stadig har Ant-Man and the Wasp senere på året, som muligvis lægger op til Captain Marvel. 

Marvel-konsulent Dr. Spiros Michalakis har fortalt følgende:

“This is exciting for the future. There are different ways that some of these ideas appear on-screen in a few years. Not just for Ant-Man, but also for Captain Marvel and all of the Marvel Cinematic Universe.”

Teori #2:

En anden teori går på, at Captain Marvel skulle være i besiddelse af en syvende og mere ukendt Infinity Stone.

Nemlig Ego Stone.

Med den vil Captain Marvel kunne forme Phase 4 af Marvels univers, da stenen har evnen til at genføde den mægtige figur, Nemesis, hvorfra Infinity Stones stammer fra. 

Nogle fans mener, at Captain Marvel måske får sine kræfter fra stenen i samme omfang som Scarlet Witch fik sine kræfter fra en sten under eksperimenterne fra Avengers: Age of Ultron. 

Introduceres Ego Stone i Captain Marvel, så har den evnerne til at hive vores helte ud af den situation, som vi har fået bekræftet - vores helte befinder sig i Soul Stone-dimensionen

Hvis dette bliver aktuelt, så har Marvel frit spil i forhold til at udvide eller skifte retning - Marvels tegneserieverden bugner af forskellige muligheder! Mindre rygter går på, at Captain America og Iron Man, som for alvor har været de store ansigter på de tre første faser, vil miste livet i Avengers 4, så Captain Marvel kan blive det nye ansigt og standpunkt i Marvels Phase 4 og fremefter.

Det vil fremtiden vise!

Ant-Man and The Wasp har premiere d. 5. juli 2018.

Captain Marvel har premiere d. 7. marts 2019.

Avengers 4 har premiere d. 2. maj 2019.

ANNONCE
Alt du bør vide om Captain Marvel og hendes vigtige rolle i Avengers 4
Del

Seneste nyt

ANNONCE