Magasinet M!

Alt du skal vide om glidecreme

En af de vigtigste ingredienser til god sex.

Glidecreme er måske en lidt 'kedelig' sag, når man snakker sexlegetøj - men er absolut en af de vigtigste faktorer i mange sexlege og former for elskov for både mænd og kvinder.

Det er en vigtig teknik til sex, når man skal bruge sexlegetøj - glidecreme er også med til at højne oplevelsen med mere bevægelsesfrihed og så kan man også bruge det til massage og meget andet.

Vi har kigget lidt på, hvad det egentlig er for en størrelse og guider dig i, hvad du skal få fingrene i!

Glidecreme 101 - hvad er glidecreme?

Glidecreme, også kendt som smøremiddel eller intimgel, er en produktkategori, der har en bred vifte af anvendelser inden for intime forhold og seksualitet, men dens relevans strækker sig langt ud over blot forbedring af seksuelle oplevelser. 

Du kan se et stort udvalg af markedets bedste glidecreme lige her - glidecreme med mange formål.

Hvorfor bruge glidecreme?

Seksuel oplevelse:

Glidecreme spiller en afgørende rolle i at forbedre den seksuelle oplevelse for både mænd og kvinder. Under sex eller intim kontakt reducerer det friktionen mellem kropslige overflader og skaber en glattere, mere behagelig oplevelse. Dette er især vigtigt for at undgå ubehag eller smerte, der kan opstå ved tørhed eller friktion under sex.

Komfort og nydelse:

Glidecreme øger komforten og nydelsen ved seksuel aktivitet ved at gøre det lettere at udføre forskellige seksuelle handlinger. Det kan hjælpe med at forhindre irritation, rødme eller sår, som nogle mennesker kan opleve som følge af overdreven friktion.

Forspil og intimitet:

Glidecreme kan også bruges som en del af forspillet i parforhold. Det kan gøre kærtegn, massage og intime øjeblikke mere sensuelle og følsomme. Dette bidrager til at øge følelsen af intimitet mellem partnere.

Undgå tørhed:

En af de mest almindelige medicinske årsager til at bruge glidecreme er tørhed. Tørhed i kønsområdet kan opstå af forskellige årsager, såsom hormonelle forandringer, medicin, stress eller simpelthen som en naturlig del af aldring. Glidecreme fungerer som en effektiv løsning for at lindre tørhed og genoprette komforten og nydelsen ved sexlivet.

Hjælpemiddel til medicinske lidelser:

Nogle medicinske tilstande som vulvodyni, lichen sclerosus og endometriose kan medføre smerte og tørhed i det intime område. Glidecreme kan bruges som en del af behandlingsregimet for at lindre disse symptomer og forbedre livskvaliteten for de berørte personer.

ANNONCE
Hvilke typer glidecreme skal man bruge?

Der findes flere typer glidecreme på markedet, hver med sine egne sammensætninger og egenskaber, der gør dem velegnede til forskellige formål.

Her er en beskrivelse af de vigtigste typer af glidecreme og deres anvendelser - og her finder du et stort udvalg af god glidecreme til mange formål.

Vandbaseret glidecreme

Sammensætning:

Vandbaserede glidecremer indeholder vand som hovedbestanddel og er fortykket med forskellige typer fortykningsmidler som glycerin eller cellulose.

Anvendelser:

Vandbaserede glidecremer er alsidige og kompatible med latexkondomer, hvilket gør dem velegnede til brug som præventionsmiddel. De er også ideelle til brug med de fleste sexlegetøj, da de ikke beskadiger materialerne. Vandbaserede glidecremer er nemme at rengøre og efterlader ikke pletter.

Fordele:

Velegnet til de fleste seksuelle aktiviteter. Kompatibel med kondomer og sexlegetøj. Let at skylle af efter brug.

Silikonebaseret glidecreme

Sammensætning:

Silikonebaserede glidecremer indeholder silikoneolie som hovedbestanddel.

Anvendelser:

Silikonebaserede glidecremer giver langvarig smøring, hvilket gør dem velegnede til længerevarende seksuelle aktiviteter. De er vandafvisende, så de fungerer godt i vandmiljøer, som i brusebadet eller badekarret.

Fordele:

Langvarig smøring, kræver sjældent genpåføring. Kan bruges under vandaktiviteter. Mindre allergifremkaldende end nogle andre typer glidecreme.

Oliebaseret glidecreme

 Sammensætning:

Oliebaserede glidecremer indeholder naturlige olier som kokosolie, olivenolie eller vaseline.

Anvendelser:

Oliebaserede glidecremer er velegnede til intime massage og forspil, da de giver en glat og sensuel oplevelse. De kan også bruges til analsex, da de giver en langvarig smøring.

Fordele:

Ideel til intime massager og forspil. Langvarig smøring, god til analsex. Naturlige olier kan være fugtgivende for huden.

Hybrid glidecreme

Sammensætning:

Hybrid glidecremer kombinerer egenskaberne fra vandbaserede og silikonebaserede glidecremer.

Anvendelser:

Hybrid glidecremer er alsidige og giver langvarig smøring uden de ulemper, der er forbundet med ren silikone. De er velegnede til både prævention og seksuelle aktiviteter med sexlegetøj.

Fordele: Langvarig smøring og alsidighed. Kompatibel med kondomer og de fleste sexlegetøj. Let at rengøre.

Naturlige og organiske glidecremer

Sammensætning:

Naturlige og organiske glidecremer er lavet af ingredienser, der er af naturlig oprindelse og ofte er fri for parabener, glycerin og kunstige farvestoffer.

Anvendelser:

Disse glidecremer er velegnede til personer med følsom hud eller dem, der ønsker at undgå kemiske tilsætningsstoffer.

Fordele:

Mulighed for at undgå kemiske tilsætningsstoffer og kunstige ingredienser. Velegnet til personer med følsom hud.

Specielle glidecremer

Der er også nogle specialiserede glidecremer, der er designet til specifikke formål:

1) Sensibiliserende eller opvarmende glidecreme

Disse indeholder ingredienser, der kan forøge følsomheden eller give en opvarmende fornemmelse for øget nydelse.

2) Anal glidecreme

Designet specielt til analsex, disse er tykkere og giver langvarig smøring for at minimere friktion og ubehag.

3) Glidecreme med smag

 Disse er parfumerede og smager godt, hvilket gør dem velegnede til oralsex.

4) Desensibiliserende glidecreme

 Disse indeholder ofte lidokain eller lignende ingredienser og er designet til at mindske følsomheden og forlænge samlejet.

Overordnet set: Det er vigtigt at vælge den rette type glidecreme baseret på dine individuelle behov og præferencer samt at overveje eventuelle allergier eller følsomheder. Der er mange mærker og variationer til rådighed, og det kan være en god idé at eksperimentere for at finde den, der passer bedst til dig og din partner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt