Magasinet M!

Amerikanske forskere har opfundet en chip der giver overvægtige stød, når de tænker på mad

Shut your piehole.

Man kommer ikke uden om, at verdensbefolkningen har et problem med overvægt - og at det i særdeleshed er tydeligt i USA. Derfor kan det nok heller ikke komme som en overraskelse, at forskere tager stadigt mere drastiske midler i brug, når det gælder om at bekæmpe epidemien. 

Et amerikansk firma, der hedder Neuropace, har påbegyndt kliniske forsøg med seks svært overvægtige frivillige, som skal teste en ny chip, der giver dem et stød, hver gang de tænker på at overspise. 

ANNONCE
NeuroPace-implantatet - Amerikanske forskere har opfundet en chip der giver overvægtige stød, når de tænker på mad NeuroPace-implantatet

Chippen der indopereres i hjernen, måler subjektets aktivitet, og giver brugeren et mildt elektrisk stød, hver gang den opdager et specifikt mønster. 

Forsøget finder sted over de næste fem år, hvor forsøgspersonerne vil have chippen indopereret i 18 måneder af gangen. Først måler chippen hjernens aktivitet over seks måneder, og herefter tændes der for "stimuleringen", som i dette tilfælde vil være med - her trigges den så, når der opdages et mønster, der signalerer begyndelsen af et ædegilde. 

Formålet med forsøget, er at finde ud af om implantatet virker efter hensigten - og er sikkerhedsmæssigt forsvarligt over længer etid. 

Og hermed er vi et skridt tættere på South Parks 1999-forudsigelse, hvor Cartman i South Park-filmen, fik indopereret en chip, der gav ham stød hver gang han bandede. 

ANNONCE
Cartman V-Chip overload
Del

Seneste nyt