Magasinet M!

Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Den netsvingende superhelt tordner ind på din Playstation!

6 ud af 6 stjerner

Mens filmmarkedet bugner af superheltefilm hver eneste år, så har denne spiludgivelse med den kære Spider-Man været længe undervejs. Insomniac Games, som blandt andet har skabt en af mine store højdepunkter som barn, Ratchet & Clank, har taget kærlig hånd om den netsvingende superhelt og vi har været så heldige at få den ind på kontoret til anmeldelse.

(Spoiler-fri anmeldelse!)

ANNONCE

Vidtrækkende karaktergalleri og medrivende historie

Selve fortællingen bag spillet fokuserer på en Spider-Man, der har været i gamet et stykke tid. Som så mange andre Spider-Man-fortællinger efterhånden har gjort ved at udvande klicheen med oprindelseshistorien, sørger spillet i stedet for at udvikle et narrativ ud fra en allerede etableret historie - og det er et forfriskende pust!

Som vi oplevede Civil War og Infinity War, så vil fansene efterleve konceptet “Mere vil have mere”, og det får man så sandelig også i dette spil, hvor et vanvittigt karaktergalleri udspiller sig, mens Spider-Man forsøger at holde styr på New York og dets borgere.

Insomniac kan også bryste sig af at have fået ret så stor frihed til at opbygge spillet, da historierne på finurlig vis er flettet sammen over hele ‘betonjunglen’, hvor man sagtens kan smide mellem 50-70 timers gameplay, hvis man ønsker at opnå de famøse 100 procent i spillet.

ANNONCE
Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Strukturen i måden spillets naturlige udvikling er bygget op omkring, fungerer rigtig godt - ment på den måde, at du, som i så mange andre spil, ikke bare kan banke sidemissionerne af til at starte med og derved kunne fræse i gennem historiemissionerne med alt for meget power i forhold til missionernes sværhedsgrad.

Der sker en naturlig progression, hvor delelementerne kontra hovedhistorien supplerer hinanden helt fortrinligt. Historien er medrivende, spændende og ganske alsidig - som i mange openworld-spil får man rigeligt med mulighed for at dykke ned i de store historier, men også nyde 10 minutter, hvor man blot svinger rundt i gaderne og nyder scenografien.

Og her kommer vi selvfølgelig til gameplayet!

ANNONCE
Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Helten, vi fortjener (at kunne spille!)

Styringsmæssigt er Spider-Man-figuren i den perfekte balance mellem “hey, det er sgu da egentlig meget nemt det her!” og det faktum, at man kan udvide og forbedre sine skills, jo mere man prøver det af. Der er hele tiden noget nyt at lære - hvad enten der er opgraderinger til dine suits eller teknikker, der kaster dig hurtigere rundt om højhusene i New York.

Spider-Man bevæger sig ubesværet rundt på alle måder, hvoraf løben på vægge til netsving langs afløbsrør udgør de mest interessante af slagsen - man kan også sagtens hoppe ned på gaden og ‘mænge sig med pøblen’, hvor man ofte støder ind i fans og beundrende civile. Det er dog en gimmick, man hurtigt vænner sig til og inden længe gør du alt for at holde benene fra jorden.

ANNONCE
Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Koreografi-mæssigt læner spiludviklerne sig op af måden, hvorpå Batman bevægede sig rundt i Arkham-spillene, dog med langt flere koordineringsmuligheder og variationer i kampsekvenserne. Selvom Batman kategoriseres som en ‘gadget-guy’, så må han på spilfronten alligevel bukke sig i støvet for Peter Parkers opfindsomme kampstrategier!

Der er bevægelighed, som er så vanvittigt befriende i spillet, hvor man i mange andre udgivelser må ‘nøjes’ med lidt kluntede bevægelser i de mere pressede situationer - i Spider-Man kan man bevæge sig meget åbent rundt, når først man har lært at håndtere sine rejser gennem højhuse og forbi bilerne på gaden!

ANNONCE
Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Visuel nerd-alert for alle pengene

Foruden alle evnerne, historierne og styringen, så kommer man heller ikke udenom det faktum, at spillet ser fantastisk ud. Der er skruet ekstra godt op for farvekontrasterne så vi, trods det realistiske univers, også lige giver et nik til det velkendte tegneserieformat.

Dragterne er sprudlende farverige med ikoniske designs, som vi har kendt gennem tiden, og små easter eggs hist og her sørger for, at spillet bevarer sin charme fra original-historierne. Og så openworld-delen helt eminent. Bygningerne er yderst realistiske, men ikke på den måde, at de blot tårner sig flot op i bybilledet - man kan klatre på dem, svinge sig i dem og kravle op på toppen af dem.

Det er meget få ting i spillet, der kun er til pynt! Selve grafikken trækker virkelig oplevelsen op på et tårnhøjt niveau, da du kan kaste dig ud fra den højeste bygning i byen og styrte i høj fart mod jorden uden at spillet hakker, ryster eller på anden vis mister sit realitetsfokus.

ANNONCE
Anmeldelse af Marvels Spider-Man til PS4

Dommen

Man kan sige, hvad man vil i forhold til, hvorvidt en Marvel-fan er farvet i forhold til at give en fair anmeldelse af det konkrete spil - men i dette tilfælde er ‘fan-delen’ egentlig mest af alt et ekstra plus på spiloplevelsen. Både for nybegyndere i universet og for hardcore-fans.

For bag alle superhelte-bonanzaen gemmer sig et adrenalinsus af et spil med charme, humor, opfindsomhed og masser af overraskelser. Historien er medrivende, grafikken sidder lige i skabet og styringen er to die for - efter at have lagt en masse arbejdstimer i spillet må man blot konstatere, at man nærmest ville købe det blot for at svinge sig rundt i New York!

Spider-Man samler det bedste fra sin oprindelige tegneserieformat og udvikler et nyt kapitel for Marvel på spilfronten - et kapitel, som bygger på autencitet, nytænkning, respekt for originalmateriale og en forståelse for, hvad spillere ønsker af en openworld-spil!

ANNONCE
Marvel's Spider-Man

Platform: PlayStation 4, PlayStation 4 Pro

Udvikler: Insomniac Games

Udgivelsesdato: 7. September 2018

Del

Seneste nyt