Magasinet M!

Anmeldelse af Spectre: James Bond er tilbage i topform

Den har kostet 2 milliarder at lave, hvoraf 228 millioner kroner er brugt på at smadre fede biler. Der er helt sikkert action for alle pengene i den nye James Bond-film, Spectre.

Originaltitel: Spectre
Instruktør: Sam Mendes
Medvirkende: Daniel Craig, Léa Seydoux, Christoph Waltz med flere 
Spilletid: 148 minutter  
Premiere: 30/10

5/6

2 ½ time med biljagter, eksplosioner, lækre babes, Daniel Craig i absolut topform, og en superskurk, der er endnu vildere end Javier Bardems Silva i Skyfall. Sam Mendes' nyeste Bond-monster, Spectre, kan nemt opsummeres i to ord: Vanvittigt underholdende.

SPECTRE står for "Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion" og er en organisation, du er stødt på før i den 53-årige lange filmfranchise - første gang i From Russia With Love fra 1963. Det er et globalt terror-syndikat, som ledes af den vanvittige Ernst Blofeld, der i Spectre spilles af Christoph Waltz (Inglourious Basterds). Waltz' karakter går dog under navnet Franz Oberhauser i den nye film. En karakter, som vi vender tilbage til senere.

En kryptisk besked fra fortiden sender James Bond (Daniel Craig i sin sidste rolle som MI6-agenten) på en ikke-godkendt mission i Mexico City, hvor han dræber en italiensk gangster. Et drab, der fører ham videre til Rom, hvor han møder gangsterens enormt smukke enke, Lucia (Monica Belluci har aldrig været hottere). Det leder ham til et hemmeligt møde, der bringer ham på sporet af SPECTRE.

SE OGSÅ: Mød Léa Seydoux: Den lækre nye Bond-pige, som har lavet de frækkeste lesbiske scener

ANNONCE

Spectre blegner ikke

I London kæmper hans chef, den nye M (Ralph Fiennes), for at bevare MI6, som trues med at blive nedlagt af interne politiske kræfter. Alligevel får Bond rekrutteret de gamle kendinge Moneypenny (Naomie Harris) og Q (Ben Whishaw), som skal hjælpe med at finde Madeleine Swann (Léa Seydoux) - datteren til Bonds største fjende, Mr. White (Jesper Christensen). Hun kan nemlig være nøglen til at afsløre SPECTREs hovedkvarter og være med til at stoppe organisationens terrorhandlinger verden over. Som historien skrider frem, finder Bond ud af mere og mere omkring SPECTRE og manden i midten, Franz Oberhauser. En mand, der Bond har mere til fælles med end først antaget.

Skyfall var en af de bedste Bond-film nogensinde, så der har været lidt at leve op til for Sam Mendes (American Beauty). Men med et budget på 2 milliarder kroner blegner Spectre på ingen måde - i hvert fald når vi taler actiondelen. For det er sjældent, undertegnede har set så mange eksplosioner, biljagter og skudsekvenser på 2 ½ time som i Spectre. Men er det alt, tænker du så. Bestemt ikke. For Mendes bringer helt klart noget nyt til Bond-karakteren. Han er mere fokuseret og proaktiv, hvilket selvfølgelig hænger sammen med de tab, Bond har oplevet gennem de sidste mange år (sit livs kærlighed, Vesper Lynd, i Casino Royale og sin chef, M, i Skyfall). Tab, som på trods af Bonds genoprejsning, forfølger ham i Spectre.

ANNONCE
Anmeldelse af Spectre: James Bond er tilbage i topform

Vi kan uden at afsløre for meget sige, at det med sikkerhed ligesom Daniel Craig også bliver Jesper Christensens sidste Bond-film. Se ham lige!

Christoph Waltz er fremragende

Man kan dog diskutere, hvorvidt det af og til bliver en anelse fjollet, når Bond eksempelvis falder ned fra en bygning og i stedet for at slå sig selv ihjel lander i en sofa, eller om filmen savner deciderede overraskelsesmomenter. Ting, som man hurtigt ser igennem fingre med, for er du gal, hvor er det dog underholdende.

Og troede man, at Mendes havde skudt papegøjen med Javier Bardem som Silva i Skyfall, så vent, til du ser Christoph Waltz i Spectre. Han er, som en Bond-skurk skal være: Ekstremt ond, velovervejet og foragtelig (den diametrale modsætning til eksempelvis Dominic Greene i Quantum of Solace). Men at Waltz er god som skurk, kommer jo ikke som nogen overraskelse for de af jer, der har set Inglourious Basterds, han som Hans Landa vandt en Oscar for. Udover Waltz byder Spectre som bekendt også på et kortvarigt gensyn med Jesper Christensen som Mr. White. En rolle, han stadig spiller ganske fint - dog med hang til at den danske accent af og til kammer lidt over.

ANNONCE
Anmeldelse af Spectre: James Bond er tilbage i topform

Léa Seydoux er det seneste skud på stammen af bond-babes. I Spectre gør hun det fint som Mr. Whites datter, Madeleine Swann. 

Et farvel til Daniel Craig

For Craigs vedkommende er det en værdig afsked med Bond-karakteren, og Spectre prøver da heller ikke at skjule, at det er hans absolut sidste film som superagenten. En ting, der dog hverken bliver udpenslet eller søgt. Men det bliver dog spændende at se, hvem der skal tage arven op efter Craig, der har gjort det fremragende.

Spectre lever i store træk op til de tårnhøje forventninger, og derfor sniger jeg mig også op på et lille 5-tal. For det er klart årets mest bombastiske, intense og underholdende actionfilm.

ANNONCE
Del

Seneste nyt