Magasinet M!

Anmeldelse af The Avengers: Age Of Ultron

Er det lykkedes folkene bag den første Avengers-film at overgå sig selv?

Den første Avengers-film finder du i top 3 over de mest indtjenende film i historien - kun overgået af James Cameron's Titanic og Avatar. Filmen er den første af sin slags forstået på den måde, at den samler alle Marvel's største og mest populære helte i form af Iron Man, Captain America, Hulk og Thor. Helte, der også optræder i deres helt egne film. Især Iron Man-serien har vist sig populær blandt anmeldere og publikum. Og det er også hemmeligheden bag, hvorfor The Avengers fungerer så voldsomt godt på det hvide lærred: Vi er allerede blevet introduceret for vores yndlingshelte i hver deres film, så vi kender dem på forhånd. The Avengers behøver altså ikke at give os nogen baggrundsshistorie, da vi allerede har fået den.

ANNONCE
Anmeldelse af The Avengers: Age Of Ultron

I The Avengers: Age Of Ultron fortsætter Joss Whedon, instruktøren bag den første film, hvor han slap. Why fix it if it ain't broke? Her er tale om en toer, der overgår den første film på alle punkter. De sjove replikker sidder lige i skabet og actionscenerne er om muligt endnu vildere (især den sidste actionscene vil gå over i filmhistorien). 

Det er også her Marvel's superheltefilm adskiller sig fra DC Comics' mørkere univers, som vi kender det fra blandt andet Chistopher Nolan's Batman-serie. The Avengers tager aldrig sig selv højtideligt. Og det klæder filmen, når vi nu ser på voksne mænd rende rundt i stramme trikoter i 2 1/2 time. 

En anden grund til, at The Avengers: Age Of Ultron fungerer så forbandet godt, er, at kemien mellem karaktererne slår gnister. Vi aner ikke, om det er Robert Downey Jr.'s Tony Stark, der trækker de andre op, men faktum er, at selv Thor, som ellers er ret kedelig i sine egne film, fungerer ubeskriveligt godt i samspil med de øvrige Avengers.  

(Anmeldelsen fortsætter under annoncen)

ANNONCE
Anmeldelse af The Avengers: Age Of Ultron

Held og lykke med at overgå The Avengers: Age Of Ultron. Skal jeg se den igen? Det kan du bande på. Hvem vil ikke gerne tilbringe 2 1/2 time i selskab med verdens sejeste vennegruppe?

6 ud af 6 stjerner

Del

Seneste nyt

ANNONCE