Magasinet M!

Anmeldelse: Der er fuld gas på 'Fast & Furious 8'

For alle dem, der i forvejen er helt ustyrligt vilde med Fast and the Furious-filmene, vil det være svært at få armene ned efter at have set franchisens største og nyeste skud på stammen.

Originaltitel: The Fate of the Furious
Instruktør: F. Gary Gray
Medvirkende: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron
Spilletid: 2 timer 16 minutter
Premieredato: 13/4 2017

4/6

The Fate of the Furious eller Fast and the Furious 8 er utvivlsomt skruet sammen med henblik på at tjene en ordentlig bunke penge og samtidig sikre, at alle køreglade drenge og piger i alle aldre vil hvine af fryd efter at have set den.

Med F. Gary Gray bag instruktørrettet og med et imponerende cast af store stjerner med Vin Diesel i hovedrollen, er der er sparet på lige nøjagtigt intet. Resultatet er en film, der egentlig ikke giver meget mening, ikke er helt så sjov som de tidligere, men som alligevel er helt overdrevet fed.

ANNONCE

Med Charlize Theron som superskurk

Helt fundamentalt er opskriften fra de tidligere film er naturligvis genbrugt i den nye Fast & Furious 8. Men det gør egentlig ikke så meget, da man samtidig har husket at skrue helt op for stort set alt, der var at skrue op for. Og nå ja, så har man på mirakuløs vis også formået at caste Oscar-vinderen Charlize Theron i rollen som skurken Chiper, og det gør bestemt ikke filmen dårligere.

Alle i klanen ser ud til endelig at have fundet sig til rette i et (lidt mere) normalt liv. Brian har trukket sig helt tilbage sammen med Mia, og Dom (Vin Diesel) og Letty (Michelle Rodriguez),  er lykkelige på deres bryllupsrejse på Cuba. Og om nogen, så er de da et par, der fortjener at se lidt lykke. Men ak og ve. Dom er den, han altid har været, så der går selvfølgelig ikke lang tid, før han finder sig selv som midtpunkt i en omgang gaderæs. Her møder han den mystiske superhacker Chiper, der tvinger ham til at hjælpe hende med en opgave - også selvom det er ensbetydende med, at han må gå på kompromis med sig og arbejde mod sit eget team. Der går heller ikke lang tid, og så er Dom tilbage i kriminalitetens verden. 

ANNONCE
Universal Pictures - Anmeldelse: Der er fuld gas på 'Fast & Furious 8' Universal Pictures

Paul Walker bliver husket i ny Furious-film

Den gode Paul Walker bliver naturligvis nævnt et par gange i løbet af filmen. Noget der er gjort på passende vis og fungerer som en fin lille hyldest til den afdøde skuespillers karakter Brian. Men uden Walker mangler der unægteligt noget, og noget af den - ja, lad os bare kalde det det - substans, som Walkers karakter bidrog med, har man ikke rigtigt været i stand til at genskabe i denne omgang.

Generelt er det dog ret tydeligt, at man gør et ihærdigt forsøg på at skabe nye sæbeopera-historier, der jo helst gerne skulle kunne genere mindst et par film mere. Og det skulle nu nok også kunne lade sig gøre, når man er i besiddelse af et cast som dette.

Listen er lang, men værd at nævne er Kurt Russell, der ikke fylder meget i filmen, men til gengæld er han en superstjerne, når han endelig er på skærmen. Scott Eastwood og Charlize Theron er en anelse mere tilbagelænede, og man når da også et par gange at spekulere på om Theron overhovedet synes, det har været sjovt at indspille den actionfyldte film. Helt interesseret virker hun i hvert fald ikke hver gang, hun er på.

ANNONCE
Universal Pictures - Anmeldelse: Der er fuld gas på 'Fast & Furious 8' Universal Pictures

The Rock: Verdens bedst betalte skuespiller

Men alt det betyder meget lidt, når man har en af verdens højest betalte skuespillere med. Ja, jeg snakker om Dwayne "The Rock" Johnson. Hvem havde nogensinde troet, at den dag skulle komme? 

Den überseje betjent, som vi første gang stiftede bekendtskab med i Fast and the Furious 5, er naturligvis også tilbage, og Luke Hobbs er efterhånden blevet en velintegreret del af franchisens udvikling. Johnson, Vin Diesel og Jason Statham har noget drama at bære efter Paul Walkers tragiske død, og det er filmen mærket af. Instruktøren F. Gary Gray har nemlig strippet filmen for selvironi og humor. I stedet fornemmer man et ihærdigt forsøg på at gøre filmen mere dramatisk for karaktererne. Men i kombination med traditionelle slow motion-shots og vanvittige (og mega fede) actionsekvenser, så er det bare lidt som om, den ikke når helt op på et niveau, hvor den ellers kunne have været.

Én ting er helt sikker, og det er, at franchisen går en hel del ændringer i møde. Det er klart, at man ikke har ønsket at lave en film, der er sjov på samme måde som de syv forrige, og det vil ikke nødvendigvis gøre noget. Men i så fald er det en filmserie, der skal finde ud af, hvordan den kan forny sig selv uden at miste sit faste publikum. Fate of the Furious er en solid start på franchisens makeover. Om det er solidt nok til at få folk til at se med, det må tiden vise.

Er det et mesterværk? Nææh.. Men havde du egentlig regnet med det? Og er du gal, hvor er der fart på, og det skal den altså have ros for. Den får fire stjerner for hver aktive hjernecelle, det kræver at se den.

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce