Magasinet M!

Anmeldelse: 'Fist Fight' er total åndssvag men ret undholdende

Fist Fight er fuldstændig åndssvag og meningsløs, men helt ærligt: Vi morede os, og er det egentlig ikke det vigtigste?

Originaltitel: Fist Fight

Instruktør: Richie Keen

Medvirkende: Ice Cube, Charlie Day, Tracy Morgan, Christina Hendricks

Spilletid: 1 time 31 minutter

Premieredato: 23/2 2017

3/6

Med Fist Fight er der ikke nogen tvivl om, at award season er ved at være overstået for det amerikanske marked. Den sene vinterperiode byder nu på amerikanernes version af Klassefesten aka komediefilm med en komplet latterlig præmis, relativt PR-venlige skuespillere og endeløse mængder af promovering i amerikanske talk-shows. 

Film der skal få unge konfirmanddrenge til at gå i biografen, eller underholde de kærestepar, der ikke orker at se Manchester by the Sea. Biografgængerne der nok i højere grad kommer for popcornene end for filmen.

ANNONCE

Komediefilm kan sagtens være gode

En gang i mellem sker det jo så, at de der fuldstændigt hjernedøde komediefilm rent faktisk rammer plet. Senest kan jeg personligt komme i tanke om 21 Jump Street, Ted-filmene og Let's Be Cops

Sidstnævnte blev utvivlsomt ødelagt af amerikanske såvel som danske anmeldere, men jeg var top underholdt og med lige netop den genre, er det, efter min mening, det eneste, der sådan set bør gøre sig gældende. Jeg går ikke i biografen for at se en komediefilm med forventningen om, at den skal besidde et komplekst narrativ, imponerende billeder eller en politisk kommentar på noget, der foregår ude i verden. Tværtimod kommer jeg for at dø af grin.

Og det kan godt være, at de fleste anmeldere nok vil ryste kraftigt på hovedet af den nye film Fist Fight med Ice Cube og Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia) i hovedrollerne som de to ekstreme high school undervisere, der står med en uenighed ud over det sædvanlige. 

Andy Campbell (Charlie Day) kæmper til dagligt med at holde styr på de mange problemer, der foregår på skolen, og det bliver bestemt ikke bedre, da han vækker den ultimative vrede i sin tidligere kollega, Ron Strickland (Ice Cube), ved at få ham fyret. Straffen skal, ifølge Strickland, være intet mindre end en god gammeldags slåskamp, og det er naturligvis ikke lige noget, den stakkels (og ret så lille) Campbell ønsker at medvirke i.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: 'Fist Fight' er total åndssvag men ret undholdende Warner Bros.

Sjov og latterlig

Plottet er nøjagtigt lige så plat, som det skal være for en film som denne. Ice Cube spiller sig selv, og det samme gør den gode Charlie Day. Men hey, if it ain't broken...

Filmen har alle de klassiske karakterer, man kender fra lignende high school-komedier, som fx den sure rektor (Dean Norris), den sexhungrende studievejleder (Jillian Bell), den skøre fodboldtræner (Tracy Morgan) og en urimeligt tiltrækkende kvindelig lærer (Chrstina Hendricks). Alle bidrager de med hver deres uundgåelige one liners og en udmærket håndtering af et manuskript med åbenlyse mangler.

Lige med undtagelse af en smule meget politisk korrekthed og en lidt for tydelig ambition om at være en social kommentar på det amerikanske skolesystem, så morede jeg mig altså. Ja, jeg var underholdt ud over min egen (ret lave) forventning. 

Lad være med at overveje eller analysere på, hvem der egentlig er filmens protagonist, glem alt om den store fortælling, symbolisme og bla bla bla. Nyd filmen for, hvad den er: Sjov. Og ret latterlig. Men sjov!

Fist Fight har premiere i de danske biografer den 23. februar 2017.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE