Magasinet M!

Anmeldelse: 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' er alt, hvad vi havde håbet på

Holdet bag Guardians of the Galaxy er tilbage, og du kan godt begynde at glæde dig. Den er nemlig mindst lige så vellykket som den første film.

Originaltitel: Guardians of the Galaxy Vol. 2
Instruktør: James Gunn
Medvirkende: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Karen Gillen, Michael Rooker
Spilletid: 2 timer 16 minutter
Premieredato: 27/4 2017

5/6

I 2014 kom Guardians of the Galaxy snigende forbi alle de andre sommer-film og blev en instant klassiker med sit satiriske og ironiske spaceunivers, der kunne måle sig med film som Space Balls. Og efter lang ventetid, er den her endelig. To'eren til den Marvel-film, som ingen producer havde forventet ville blive en succes. Ikke desto mindre bragede Guardians of the Galaxy igennem, da den første film havde premiere i 2014, og nu, fire år senere, er volume to ude. Men er den lige så sjov som den første? Og er Baby Groot lige så sød, som vi håbede på? Ja, det er sjældent, det sker, men to'eren er næsten bedre end den første.

Filmens stjerner er endnu en gang Chris Pratt (Jurassic World) som Peter Quill (aka Star-Lord), Zoe Saldana (Star Trek Beyond) som Gamora, Dave Bautista (Spectre) som Drax og selvfølgelig Vin Diesel (Furious-filmene) som Baby Groot. Og det er kun en lille del af den lange liste. Bradley Cooper (som Rocket), Sylvester Stallone (som Stakar) og Kurt Russell (som Ego) er også at finde på den stjernespækkede rolleliste.

ANNONCE

Svært at brokke sig over noget

Den nye film fortsætter, hvor den første sluttede, og vi får endnu engang lov til at følge Peter Quill og hans brogede skare af venner i deres kamp for at beskytte universet. Og så er der også lige et mysterium, der skal opklares: Hvem er Peter Quills forældre?

Her kommer Ego ind i billedet. Han formår at finde frem til, hvor i universet Peter befinder sig, for der er nemlig noget, han gerne vil fortælle ham, om hvor han kommer fra, og hvem han er. Sammen med Gamora og Drax rejser de til Egos planet, som er et sted ud over det sædvanlige. I mellemtiden er Groot, Rocket og Nebula (Karen Gillan) viklet ind i en uheldig situation med en ikke så behagelig rum-pirat med det ikke så seje navn Taserface (Chris Sullivan). Og lige da du når at stille spørgsmålstegn ved, om den her del af historien overhovedet hænger sammen med noget andet, så får vi et glædeligt gensyn med Yondu (Michael Rooker),den røde tråd er der, og pludselig er filmen enormt nuanceret.

Noget man i den grad må give instruktør James Gunn credit for. I en 200 millioner-dollar-franchise har han formået at skabe et fuldstændigt visuelt hysterisk univers (på den gode måde), hvor man er top-underholdt og samtidig føler, at man har set en god film. Det utrolige er nemlig, at man ikke kan komme udenom, at Vol. 2 i den grad er en "filler." Den hører til den del af Marvel-universet, hvor den fungerer som en overgang fra én historie til en anden, men det er nok kun de mest snobbede Marvel-fans, der vil få denne fornemmelse. For præcis ligesom med Rogue One: A Star Wars Story, så udfylder den et tomrum, som publikum ikke nødvendigvis savnede at få udfyldt. Men hvis det er gjort på en fed måde, hvad er der så at brokke sig over?

ANNONCE
Anmeldelse: 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' er alt, hvad vi havde håbet på

Alt med Baby Groot, tak!

De dysfunktionelle medlemmer af gruppen, der gerne kalder sig selv for en familie, lader til allesammen at lide et eller andet form for afsavn, og hvis du ikke har mommy-issues, så har du daddy- eller sister-issues. Det er selvfølgelig en ret genbrugt tematik, men instruktøren har fået absolut frie hænder til at gøre lige nøjagtigt, hvad der passer ham, og det er simpelthen så befriende at se. 

Der er ikke nogen Krispy Kreeme-reklame, der skal køre plottet totalt af sporet (som det skete i Power Rangers), og der er heller ikke nogen Pepsi-pauser (som Brad Pitt tog i World War Z). Marvel har kastet en ordentlig bunke dollars efter det her projekt, og det er tydeligt, at de forventer at tjene hver en øre hjem igen på den gode gammeldags måde: Biografbilletter. Og merchandise. Masser af merchandise. For hvem vil ikke gerne have en Baby Groot-bluse, en Baby Groot-madkasse, en Baby Groot-sæbedispenser. Alt med Baby Groot, for det er da i sandhed helt fantastisk, at man kan skrue noget så sødt sammen baseret på noget pind og tre simple ord. Og hvis du bliver siddende et godt stykke tid, efter filmen er slut, så kan vi godt afsløre, at der er en lille Groot-gave gemt væk i rulleteksterne.

ANNONCE
Anmeldelse: 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' er alt, hvad vi havde håbet på

Alle vil kunne lide den her film

Der er utvivlsomt nogen, der vil protestere over påstanden om, at den her film er mindst lige så god som den første, men personligt synes jeg, den holder. Underholdningen var lige så skarp, og i modsætning til den første rammer Vol. 2 en anelse dybere i forhold til historien. Den er fuldstændig overdrevet og charmerende med eksplosioner, glitter og lys alle vegne. Og så er Chris Pratt perfekt til at levere replikker, der er syltet ind i ironi. Hvem havde da nogensinde kunne forudse, at den buttede fyr fra Parks & Recreation ville blive en kæmpe Hollywoodstjerne? 

Ja, det kan faktisk siges ganske enkelt: Ingen, du kender, vil se den her film og synes, at den er dårlig - så bare læn dig tilbage, og nyd showet.

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE