Magasinet M!

Anmeldelse: Sanctum

Velkommen i dødens grotte...
Sanctum burde
egentlig ikke hedde Sanctum, men i stedet 'James Cameron'. For det er hans navn, der bliver nævnt allerede 8 sekunder inde i traileren. Og igen øverst på plakaten. Og skulle du have glemt det, bliver det også lige fremhævet, at James Cameron er manden bag historiens to mest omsættende film; nemlig Avatar og Titanic. Men James Cameron har altså ikke instrueret Sanctum. Han har heller ikke skrevet manuskriptet, og er ikke engang producer på filmen. Nix, han er såmænd blot executive producer.

ANNONCE
mmm.dk - Anmeldelse: Sanctum mmm.dk
foto: SF-Film

Når vi har fået det ud af verden, skal det siges, at Sanctum faktisk er en ganske nervepirrende thriller med noget af det bedste 3D, vi har set siden Tron og Avatar. Filmen handler om en gruppe grottedykkere, der planlægger en ekspedition til et af de mest uudforskede og mindst fremkommelige grottesystemer i hele verden. Men da en tropisk storm pludselig hærger over dem, bliver deres udvej blokeret, og de må finde en alternativ vej ud - igennem det ukendte land. Det er bare ikke helt så let med en stigende vandstand og begrænset iltbeholdning.

 

Rollelisten består af en gruppe ukendte skuespillere, hvilket er fedt i denne type film, da du ikke aner, hvem der overlever, eller hvem der ender som sindssyg bad-guy. Desuden er billedsiden i Sanctum overdådig og der er virkelig kælet for detaljerne i de mørke undervands- og grottescener.

ANNONCE
mmm.dk - Anmeldelse: Sanctum mmm.dk

Foto: SF-Film


Vi ved godt
, at Sanctum fokuserer på realismen og hvordan mennesket reagerer under ekstreme forhold, men vi kunne dog alligevel godt bruge, at der gemte sig noget andet i de mørke og uudforskede grotter end blot vand, vand og mere vand. Et lille undervandsmonster, måske?

 

 

 

 

3 ud af 6 stjerner


ANNONCE
Del

Seneste nyt