Magasinet M!

Anmeldelse: The Eagle

Hvis der er noget, vi godt kan lide, så er det brutal vold og storslået slag. Men er The Eagle værd at se?

 

I en verden, hvor ære og retfærdighed er noget, man villigt lader livet for, finder vi den romerske kommandør Marcus Flavius Aquila. Han er fuldt opsat på at genvinde den ære, hans far mistede 20 år tidligere i det nordlige Britannia sammen med den legendariske gyldne ørn, symbolet på Roms storhed og erobringer. Det er ikke bare familienavnets ære, der er på spil. Det er Roms ære!

 

Sammen med den britaniske slave Esca begiver Marcus sig ud i fjendeland for at generobre den gyldne ørn. En ekspedition, der ikke bare er fuldkommen vanvittig, men også stiller enorme krav til troskabet mellem en slave og hans herre. Pis mig i øret!

ANNONCE
mmm.dk - Anmeldelse: The Eagle mmm.dk

Er The Eagle ligeså god som Gladiator? We think not.


Hullet handling med hul historie

Vores helt Marcus er noget af en hovedløs tåbe. Hans beslutninger er sjældent særligt gennemtænkte, og hans situationsfornemmelse er ualmindelig ringe for en romersk kommandør. Det gør det enormt krævende at godtage, at han rent faktisk skulle være en helt.

 

Hans sidekick, slaven Esca, der tilfældigvis har enormt meget tilfælles med Marcus, bliver hurtigt hjernen i hele det her foretagende. Marcus forvandler sig fra en vortende helt til en irriterende tosse, der ikke er til meget nytte i hans egen oprejsning.

 

Filmen forsøger at vise flere aspekter af ære og retfærdighed. Både romerne og de vilde britter slås med det samme for øje. Der er ingen reel skurk i filmen, og selv dem, der skulle være de onde, har deres æresbegreber og kæmper også for retfærdighed. På den måde bliver det hele bare pænt ligegyldigt. For hvem skal man egentlig holde med, når alle faktisk kæmper for det samme?

 

Ok action trods alt

Filmen er fin nok. Ikke blændende, men heller ikke forfærdelig. Generelt er skuespillerne middelmådige, dog er Jamie Bell glimrende som Esca, og han trækker bestemt filmen op. Historien forsøger at være episk. Det er den bare ikke. Til gengæld er den lang. Men kampscenerne giver den fornødne action, så filmens 114 minutter alligevel bliver til ganske god underholdning i perioder.

 


3 ud af 6 stjerner


ANNONCE
Del

Seneste nyt