Magasinet M!

Anmeldelse: The Legend of Tarzan byder på dyrisk sex og vanvittige effekter

The Legend of Tarzan er en gedigen omgang jungle-action, der byder på både abe-sex mellem Robbie Margot og Alexander Skarsgård, vanvittige effekter og haltende storpolitiske overvejelser.

Originaltitel: The Legend of Tarzan
Instruktør: David Yates
Medvirkende: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel Jackson, Christoph Waltz og danske Casper Crump
Spilletid: 109 minutter
Premiere: 14/7-2016

Karakter: 4/6

The Legend of Tarzan er instrueret af David Yates, der blandt andet er kendt for at stå bag flere af Harry Potter-filmene, mens manuskriptet er udarbejdet af Adam Cozad og Craig Brewer. 

Mange husker nok den rørende afsked mellem Tarzan og Jane, i Walt Disneys animerede udgave af filmen, afskeden ender som bekendt med at Jane tager vendekåben på og bliver i junglen, hvor hun surfer rundt i trætoppene og svinger sig i lianer med muskelbundet. 

Men i The Legend of Tarzan, der er lavet noget mere direkte efter Edgar Rice Burroughs bøger, starter vi et helt andet sted.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: The Legend of Tarzan byder på dyrisk sex og vanvittige effekter Warner Bros.

Tarzan - der nu vil kaldes John Clayton III, Lord af Greystoke - er fulgt med Jane til England, hvor de grundet Tarzans afdøde forældres status lever det søde aristokrat-liv i et palæ med massevis af tjenere og husholdersker. 

John Clayton er sluppet af med både jord under neglene og sine dreadlocks og bekymrer sig i stedet blot om, hvordan han skal spendere sin arv og fortælle historier om sin sagnomspundne tid som junglebarn.

Det er dog ikke alle, der er glade for Tarzans succes, og en grum alliance mellem en nagbærende congonesisk høvding og den belgiske konge på jagt efter afrikanske diamanter opstår. 

Den belgiske konges onde håndlanger spilles naturligvis af Hollywoods evige superskurk, Christoph Waltz. 

De får lokket Tarzan tilbage til junglen under falsk påskud, men har dog undervurderet hans styrke og kendskab og forståelse for junglens dyr, samt det faktum at han medbringer sin smukke og bestemte Jane og en hårdkogt tidligere lejesoldat, der senere har fået en veludviklet samvittighed, spillet af Samuel L. Jackson med en fjollet paryk på. 

Planen er simpel, Tarzan skal dø.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: The Legend of Tarzan byder på dyrisk sex og vanvittige effekter Warner Bros.

Mens Tarzan spilles af den evigt buffe Alexander Skarsgård, så er det Robbie Margot, der nok bedst er kendt for sin rolle i The Wolf of Wall Street, der spiller jungleprinsessen Jane - og det er i sig selv en fremragende grund til at fylde op på popcorn og Coco-cola og smutte ind og se filmen. 

Men Warner Bros.-produktionen kan dog mere end blot at iklæde en smuk kvinde en itureven hvid kjole og slæbe hende gennem regn og mudderpøle.

Udover at se Alexander Skarsgård snuse Robbie Margot mellem benene, så finder man også ud af, hvordan Tarzan og Jane får gang i deres wild jungle loving - og det er pænt. 

Og The Legend of Tarzan er grundlæggende fed! Der er skruet helt op for stort set alle parametre og det giver samlet en film, der gør det umuligt at få sig en hygge-blunder - selvom pressevisningen foregik en fredag morgen efter lidt for mange torsdags-genstande.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: The Legend of Tarzan byder på dyrisk sex og vanvittige effekter Warner Bros.

Det er en action-film og den kan, hvad en actionfilm skal kunne. 

Derudover er der forsøgt at lægge et stykke storpolitisk tyl ud over hele filmen, ved at gøre Tarzan og hans crew til modstandere af slaveri og kritikere af den europæiske imperialisme. 

Men vi hører ikke nok om disse problematikker til, at det kan retfærdiggøres som et tema.

Det er en green screen-film i yderste potens, og man foranledes på tidspunkter til at tro, at Tarzan, rent faktisk gnubber hovedet kærligt op af løver og slås med store gorillaer. 

Den famøse 3D-effekt giver et vanvittigt flot billede af den afrikanske jungle og savanne, og vi får da også lov til at få både en struds og en bøffel i hovedet i løbet af filmen.

Som altid får 3D-brillerne i sig selv 0 ud af 6 stjerner, da de har et 5 centimeter bredt stel, der gør det umuligt at glemme, at man har dem på samt det faktum, at de vil kunne bruges som vaterpas grundet deres manglende pasform.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: The Legend of Tarzan byder på dyrisk sex og vanvittige effekter Warner Bros.

De to hovedpersoner, Tarzan og Jane, spillet af Robbie Margot og Alexander Skarsgård, er vanvittigt smukke, men hvis vi for bare et øjeblik skal lade det faktum ligge, så kunne man ønske sig mere kant og fandenivoldskhed, når to så ikoniske karakterer skal genoplives.

Christopher Waltz, der som diplomat og kongens håndlanger agerer superskurk, har haft fingrene i sin brune kuffert med tidligere roller og genbrugt sine karakterer fra Inglourious Basterds og Spectre. Det er som altid underholdende, men præcis som med ellers-dør-baby-joken - så var det sjovere første gang.

Samlet set er The Legend of Tarzan en seværdig actionfilm, der med hovedet under armen og fuld fart kaster smukke mennesker gennem junglen. 

Filmen får 4 ud af 6 lianer og har dansk premiere torsdag d. 14/7.

Herunder kan du se traileren:

ANNONCE
Del

Seneste nyt