Magasinet M!

Anmeldelse: Wolverine

X-men Origins: Wolverine er her. Ikke så god, som vi havde håbet.

Foto: 20th Century Fox "X-Men Origins: Wolverine" - Anmeldelse: Wolverine Foto: 20th Century Fox "X-Men Origins: Wolverine"

Hvad er det ved Wolverine, der bare gør ham til den sejeste af X-Men-figurerne? Er det hans adamantium-kløer? Er det hans rå og ligeglade macho-stil? Er det hans fuldstændigt sindssyge bakkenbarter? Vi ved det ikke, men han ér bare den sejeste X-Man. Derfor glædede vi os til at se historien om den cigargnaskende jernnæve og hvordan han i det hele taget startede sin karriere.

I og for sig holder X-Men Origins: Wolverine da også hvad den lover. Den starter helt tilbage for 150 år siden, hvor Logan (inden han bliver til Wolverine) og hans bror Victor (inden han bliver til Sabretooth) får en dramatisk start på livet. De er brødre og deler en broderlig kærlighed, men jo ældre de bliver, jo mere voldelig og ustyrlig bliver Victor. Da de bliver en del af en militær special enhed under ledelse af hr. William Stryker (som du måske kan huske fra X-Men 2) bliver de bedt om at udføre nogle handlinger, der overskrider Logans moralske grænser og han forlader gruppen, men det er ikke så let. Efter seks år finder Victor frem til Logan og de gør sig parate til deres endelige opgør.

Vi kan lige så godt sige det som det er? X-Men Origins: Wolverine virker ikke. Vi ville så gerne kunne li' den, men den er simpelthen for dårlig, på alt for mange måder. Det umiddelbart største problem er, at hvor de forrige X-Men-film altid havde et gran selvironi, tager denne film sig selv alt for alvorligt. Derudover skøjter den alt for let hen over en række plotpunkter og man får eksempelvis aldrig rigtigt forklaret hvorfor Victor (Sabretooth) er så pokkers sur på sin bror og hvorfor de hele tiden skal slås. Filmen starter egentlig ret fedt, men jo længere den skrider frem, jo mere håbløs og latterlig bliver historien. Det blev så slemt, at vi til sidst måtte grine af latterlighederne.

X-Men Origins: Wolverine virker også helt afhægtet fra de forrige film. For det første er Hugh Jackman den eneste skuespiller der går igen, selvom der er flere karakterer fra de forrige film, der er med i denne fjerde omgang X-Men. Dernæst ændrer filmen på historien om Logan, så det man lærte om ham i de forrige film, ikke helt stemmer overens med denne film. Og hvorfor pokker bruger filmen ikke det faktum, at historien (som vi forstår det) foregår i 1970'erne? Det kunne ha' været alt for fedt, med lidt store flipper og brede biler blandet ind i X-Men-universet, men også dette skøjter filmen henover.

Ja, der er masser af fed action i X-Men Origins: Wolverine og der bliver delt rigtigt mange øretæver ud, men hvis du godt ka' li' at din action hænger sammen med en god historie, så skal du droppe denne omgang X-pladder.

Karakter: 2/6

ANNONCE
Del

Seneste nyt