Magasinet M!

'Annabelle 2: Skabelsen' er som en gyser skal være!

ANMELDELSE: Den uhyggelige dukke er tilbage, og sjældent sker det, men opfølgeren til den første Annabelle-film er faktisk bedre.

Originaltitel: Annabelle: Creation 
Instruktør: David F. Sandberg
Medvirkende: Stephanie Sigman, Miranda Otto, Lulu Wilson
Spilletid: 1 time 49 minutter
Premieredato: 10/8 2017

4/6

I praksis burde det jo ikke fungere. En overnaturlig gyserfilm, der er den fjerde i serien Nattens dæmoner (The Conjuring) og prequel-efterfølger til Annabellefra 2014. I Skabelsen får vi historien om, hvordan den besatte dukke Annabelle blev ramt af sin forbandelse, og historien leder dermed frem til de begivenheder, der finder sted i den første film om hende.

ANNONCE

Det her er sådan, man skal gøre det

Det er den svenske instruktør David F. Sandberg (Lights Out), der har givet sig i kast med projektet, og det er vist ikke for tidligt at kalde ham lidt af et gysergeni. I kølvandet på det nye monster-/horrorfranchise Dark Universe fra Warner Bros. skal der vist ikke herske nogen tvivl om, at det her er sådan, man skal gribe det an. Lidt mindre Tom Cruise, lidt mere gys, tak!

Filmen foregår før begivenhederne i Annabelle, der foregår før begivenhederne i The Conjuring, så vi er et godt stykke tilbage i tiden med Annabelle 2, hvor vi møder dukkeskaberen Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) og hans kone Ester (Miranda Otto). De lider under det tragiske tab af deres datter Annabelle (Samara Lee). 12 år efter ulykken gør de to sig forhåbninger om at få flere børn i deres hjem, hvorfor de inviterer en række forældreløse børn og nonnen Søster Charlotte (Stephanie Sigman) til at bo i deres store hus. Og så kan du nok regne ud, at der ikke går lang tid, før en mystisk kraft rækker ud efter flere af børnene.

Så nej, fortællingen i sig selv er ikke ligefrem sindsoprivende. Og inden for de her rammer er der stort set ingen regler, og den regel gælder det bare om at ride med på. Stil helst så få spørgsmål som muligt, så får du absolut mest ud af filmen.

ANNONCE
Warner Bros. - 'Annabelle 2: Skabelsen' er som en gyser skal være! Warner Bros.

Klassiske og velfungerende skræmmeteknikker

Ligesom med Lights Out leger Sandberg med en række psykologiske elementer, hvor størstedelen af det uhyggelige egentlig er op til publikum selv. Han er i stand til at etablere de rigtige omgivelser, og derfor overlader han det stort set til dig. Og det virker! Sandberg leger med klassiske skræmmeteknikker, der fint går hånd i hånd med dem, du måske husker fra The Conjuring, og sikrer dermed en uundgåelig succes.

En stor del af grunden til, at filmen virker, skyldes valget af særdeles talentfulde børneskuespillere. Særligt de to hovedpersoner, Talitha Bateman og Lulu Wilson, er ganske enkelt perfekte. De to piger er i filmen bedste venner og har lovet hinanden, at de altid skal være sammen. Ingen familie skal altså få lov til kun at adoptere én af dem. Langsomt bliver de to piger dog skubbet fra hinanden af den mystiske kraft, der huserer i det gamle bondehus. 

Børnenes forhold til hinanden er stort set grunden til, at der i filmen er noget at kæmpe for, og den kamp kan du ikke undgå at investere din opmærksomhed i. Man har altså formået at bygge et karaktergalleri, som publikum kan finde interessant, og det er altså virkelig sjældent, at det kan lade sig gøre eller lykkes i en film som denne.

ANNONCE
Warner Bros. - 'Annabelle 2: Skabelsen' er som en gyser skal være! Warner Bros.

Hvor hård er du?

Er du en rigtig hård negl, så er det ikke en film, der nødvendigvis vil få dig til at gribe hårdt fat i din sidemakker eller give dig lyst til at råbe af karaktererne på det store lærred. Men du vil derimod få chancen for at opleve en genrefilm, der leverer en række hvis ikke uhyggelige så ekstremt elegante teknikker. Og med det sagt, så synes undertegnede altså, at den var svært skræmmende.

Annabelle 2: Skabelsen opfinder på ingen måde den dybe tallerken, men shiiiiiit, den er uhyggelig!

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce