Magasinet M!

Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem

Tim Cook og teamet præsenterede den næste generation af iPhones

Apple har nu, langt om længe, løftet sløret for de nye iPhones. Og selvfølgelig er der tale om flere modeller. 

Fælles for den nye generation af Apple smartphones, er at 5G er en selvfølge, og det hurtige mobilnetværk kan nåes fra alle modellerne, dels takket være den nye A14 mikrochip, der afløser A13-chippen, der har været brugt siden iPhone 11.

ANNONCE
Tim Cook - Apple - Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem Tim Cook - Apple

Tim Cook og resten af #teamapple startede først ud med en præsentation af deres nye miniature-smarthøjttaler HomePod Mini, og efter at have talt lidt fluffy om det 'forbundne hjem', gik de i flæsket med de nye iPhones. I essensen er det to forskellige smartphones, der hver især kommer i to størrelser: 

iPhone 12 og iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

ANNONCE
Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem

Apple går med 12-serien tilbage til iPhone 5, og henter en del af designinspirationen. De afrundede bløde kanter er væk, og i stedet står et et flot stålbånd, der giver en lækker kant til den nye smartphone. Det er en stor afstikker fra de seneste iPhone designs, men forandring fryder, og det samme gør en bedre holdbarhed.

Apple går med 12-serien tilbage til iPhone 5, og henter en del af designinspirationen. De afrundede bløde kanter er væk, og i stedet står et et flot bånd i aluminium, der giver en lækker kant til den nye smartphone. Det er en stor afstikker fra de seneste iPhone designs, men forandring fryder, og det samme gør en bedre holdbarhed.

Skærmene er også blevet forbedret over en kam - for første gang bringer Apple OLED-skærmteknologien til alle årets nye iPhones - og den sprøde skærmtype er at finde i både iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.


Holdbarheden er bestemt et punkt, som har betydet noget for Apple at fremhæve, denne gang. 

På iPhone 12 og iPhone 12 Mini har man benyttet et aluminiumskabinet, mens frontcoveret er udstyret med et skjold; ceramic shield, der skulle øge beskyttelsen ved tab af smartphonen, med op til 4 gange, i forhold til iPhone 11. 

Samtidig er iPhone 12 og iPhone Mini vand- og støvtætte med IP68 certificering.

ANNONCE
iPhone 12 - Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem iPhone 12

iPhone 12

Centermodellen iPhone 12 var hovedomdrejningspunktet i præsentationen, og med god grund. 

Foruden 5G, OLED-teknologi og et nyt design, kommer iPhone 12 også med Apples nye chip A14. 

A14 Bionic er hurtigere end tidligere (duh) og der har været fokus på både CPU og grafik. 

På kamerafronten er der blevet plads til et nyt dobbeltkamera, der består af et setup med en 12 MP vidvinkel-linse og en 12 MP ultravidvinkel - kombinationen med den nye A14 chip, gør kameraet i stand til at tage endnu bedre natfotos - faktisk giver det 27% mere lys til kameraet, end forrige iPhone.

i iPhone 12 er det pakket ind i en skærm på 6.1".

ANNONCE
iPhone 12 Mini vs iPhone 12 - Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem iPhone 12 Mini vs iPhone 12

iPhone 12 Mini er en ny tilføjelse, der egentlig er såre simpel at forklare:

Det er en iPhone 12 - blot med en mindre skærm på 5.4". Derudover er alt som ved "storebror" - Det er et godt træk fra Apple, der nu har et eksklusivt produkt, til den voksende gruppe af smartphonebrugere, der efterspørger gode features i et mindre - og lommevenligt format. 

ANNONCE
iPhone 12 Pro - Apple lancerer iPhone 12: 4 modeller at vælge mellem iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

Som de fleste ved, er Pro-serien nu synonym med det bedste fra Apple. 

De to Pro-modeller har lignende specifikationer, mens skærmstørrelsen varierer. iPhone 12 Pro byder på et 6.1" Super Retina XDR (OLED) display mens iPhone 12 Pro Max er helt oppe på 6.7" - den største skærm i en iPhone til dato. 

Pro-serien benytter den samme A14 chip som iPhone 12, men kameraet er hvor Pro-funktionerne kommer ind.

Her er Apple gået med et triple-kamera setup, der har 12+12+12 megapixel at lege med. Et kamera er i vidvinkel med syv linser, og den hurtigste blænde på en iPhone. Det andet kamera er et ultravidvinkel med 120-graders synsfelt, og det tredje er telefotokamera, med op til  4x optisk zoom. 

iPhone 12 Pro modellerne understøtter optagelse i HDR-video med Dolby Vision og Dolby-lyd.  "Så godt, at filmselskaberne kan bruge det under optagelser", lød det fra Apple. 

ANNONCE

Priser og tilgængelighed

Følgende er blevet oplyst for priserne af iPhone 12 modellerne.

iPhone 12 og iPhone 12 mini fås i 64 GB, 128 GB og 256 GB i blå, grøn, sort, hvid og (PRODUCT)RED med priser fra hhv. 6.999 kroner og 6.199 kroner. Kunderne kan også få iPhone 12 og iPhone 12 mini ved indbytning fra apple.com og i Apple Store-appen. iPhone 12 og iPhone 12 mini kan også købes hos autoriserede Apple-forhandlere og udvalgte udbydere (priserne kan variere).

Man vil kunne forudbestille iPhone 12 fra kl. 14 fredag den 16. oktober, og de er tilgængelige fra fredag den 23. oktober. iPhone 12 mini kan forudbestilles fra kl. 14 fredag den 6. november, og de er tilgængelige fra fredag den 13. november.


iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås som modeller med 128 GB, 256 GB og 512 GB i grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå fra henholdsvis 8.899 kroner og 9.699 kroner. Kunderne kan også få iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max ved indbytning fra apple.com og i Apple Store-appen. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kan også købes hos autoriserede Apple-forhandlere og udvalgte udbydere (priserne kan variere).

Kunder vil kunne forudbestille iPhone 12 Pro fra kl. 14 fredag den 16. oktober med levering fra fredag den 23. oktober. Forudbestilling af iPhone 12 Pro Max starter kl. 14 fredag den 6. november med levering fra fredag den 13. november.

ANNONCE
Del

Seneste nyt