Magasinet M!

Arrangér en fed skitur for alle gutterne

Denne artikel indeholder reklame. 


Vinteren nærmer sig, og vi sidder nærmest allerede og tripper for at komme afsted på ski. Der er rigtig mange danskere, som valfarter afsted på ski både til Norge, Østrig, Frankrig – ja nærmest alle vegne, så længe der er nogle bjerge, som vi kan suse ned ad. Det kan også være, at du aldrig har været på ski, men gerne vil afsted, og så kan du også sagtens læse med her. Vi giver gode tips til, hvordan du og gutterne kan komme til at suse ned ad bjergene. 
Det er dyrt at tage på ferie og specielt også skiferie, da der skal købes mere end bare transport og et hotel. Hvis du er nybegynder eller aldrig har stået på ski, skal du have lejet nogle ski, hjelm og skistøvler. Mens du måske allerede har dette, hvis du har stået på ski i lang tid. Det vil altid være en fed oplevelse med sine egne ski, da de er indstillet helt korrekt og (måske) bedre vedligeholdt, end dem man lejer. Det skal dog siges, at man sagtens kan leve med at leje ski, hvis du ikke har prøvet det før. 

Inden rejsen – hvad skal der være styr på? 

Der skal styr på en del ting, inden I tager af sted, men det vigtigste er budgettet. Når I rejser sammen, har I selvfølgelig en større mulighed for at have en god sjat penge, men er det nok til både ski, hotel, liftkort mm.? Der skal jo også være plads i budgettet til en øl-pulje. Hvis det kniber med pengene, og I tænker, at I vil få svært ved at få nok til afterski, vil vi anbefale, at I alle sammen smider en 20’er eller en flad halvtredser og satser pengene på nogle forskellige spilleautomater. Det kan skabe en vildt spændende stemning op til skituren, og hvis I er heldige, kan I få nogle super fede aftener til afterski. 

Når der er styr på budgettet og øl-puljen, skal der styr på destinationen. Der er rigtig mange fede destinationer, når det handler om ski. I skal egentlig bare blive enige om, hvad I er til. Hvis I er en gruppe, der er en blanding af erfarne skiløbere og nybegyndere, kan vi blandt andet anbefale Zell am See, som er et fedt sted, uanset hvor erfaren man er. Der kan I både stå på alpinski og langrend, så der er både noget til dem, der vil have fart på, og dem, der vil se, hvor god en udholdenhed de i virkeligheden har. 

Med budgettet og destinationen på plads kan I begynde med at finde ud, hvordan I vil komme derhen. Oftest kan I køre derned selv, flyve eller tage en bus – der er mange muligheder, alt afhængigt af hvor mange I skal afsted. Derudover er det vigtigt at have en rejseforsikring, hvor ski er inkluderet. Ski er supersjovt, men du kan også være uheldig at vælte, hvorfor det er relevant at have styr på en forsikring. Oftest kan du leje ski og støvler dernede, men du kan også leje det hjemmefra. Hvad der er nemmest, afhænger oftest af, hvor I skal hen, og hvordan I kommer derhen. 

Når I er afsted – Nyd det!

Med de vigtigste detaljer i orden kan I sagtens nyde jeres ferie, som allerede starter, når I er på vej derned. Det er fedt at stå på ski, og man kan nærmest ikke vente med at komme op med liften, når I er på hotellet. Sørg derfor for, at al den vigtigste oppakning er øverst, så I bare kan trække i skitøjet og tage liften med det samme. 

Når I kommer hjem fra en fed dag på ski, hvor I har haft fart på, væltet lidt og grint af og med hinanden, kan I få en velfortjent øl – eller mange øller – til afterski på grund af jeres øl-pulje. Hvis du ikke har prøvet at være til afterski før, så er det heldigvis ikke for sent. Uanset om du er træt eller ej, så tag gutterne med, da det er en oplevelse, I sent vil glemme. Der er alt fra kolde, store øl til god musik og en fantastisk stemning. Du vil blive overrasket over, hvor mange lækre øl du kan nå at drikke på en aften og alligevel stå klar ude på pisten dagen efter. 

Kør sammen, når I er oppe på pisterne. Det er jo en ferie, hvor I skal lave noget sammen, hvorfor det er en god regel, at man laver små stop på vejen ned ad pisten, så I kan få samling på flokken. Der skal selvfølgelig også være plads til, at de mere erfarne skiløbere tager en tur med fart eller en tur på en sort pist, men det giver lidt sammenhold og gode minder, hvis man lige tager et par ture, hvor I alle er med uanset niveau. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt