Magasinet M!

Atomic Blonde: Historietime med action-twist

ANMELDELSE: Vi befinder os i Berlin umiddelbart før murens fald. Situationen er højspændt, og byen er på bristepunktet med demonstrationer og attentater overalt. Og midt i denne kogekedel står en smuk blondine, klar til at sparke røv!

Originaltitel: Atomic Blonde
Instruktør: David Leitch
Medvirkende: Charlize Theron, John Goodman, Bill Skarskård, Roland Møller, Sofia Boutella, James McAvoy
Spilletid: 1 time 55 minutter
Premieredato: 27/7 2017

4/6

Wonder Woman version 2.0

Det er den smækre Charlize Theron (Prometheus, Mad Max: Fury Road) der spiller hovedrollen som spionen Lorraine. Hun bliver sendt til Berlin for at finde ud af, hvem der var skyld i, at en anden agent blev myrdet, og nogle hemmelige filer blev stjålet - og samtidigt få fat i dokumenterne, inden de falder i forkerte hænder. Nemmere sagt end gjort!

Undervejs i denne John Le Carré-agtige spionhistorie får hun hjælp (og "modhjælp") af en bunke forskellige skumle personligheder, der blandt andre inkluderer: den flabede Percival (James McAvoy), den nervøse KGB-afhopper Spyglass (Eddie Marsan), den mystiske skønhed Delphine (fransk/algeriske Sofia Boutella), de tre hemmelige agent-chefer (John Goodman, Toby Jones og James Faulkner) samt en større rolle til den evige skurk, danske Roland Møller, der spiller den usympatiske KGB-leder Bremovych, som symboliserer "de forkerte hænder," filerne bestemt ikke må falde i.

Derudover er der også sneget sig mindre roller ind til tyskerne Til Schweiger og Barbara Sukowa (som feinschmeckere kender som Lola fra R.W. Fassbinders film af samme navn), samt svenske Bill Sarsgård og islandske Jóhann Jóhannesson, så det må bestemt siges, at dette er en multi-national co-produktion af højeste kaliber. Og så bliver jeg også lige nødt til at nævne Bloodsport-seriens semi-legendariske actionman Daniel Bernhardt, der desværre ikke har fået meget omtale, selvom han spiller en virkelig hård negl - ligeledes med blondt hår, der som den eneste for alvor giver Lorraine kamp til stregen! Som man siger i Tyskland, har han virkelig Backpfeifengesicht!

ANNONCE
UIP - Atomic Blonde: Historietime med action-twist UIP

Stilfuld og retro-nostalgisk spion-spænding

Instruktøren David Leitch har tidligere med-instrueret og produceret Keanu Reeves-actionfilmen John Wick (sammen med Chad Stahelski), men nu står han så for første gang helt alene i instruktørstolen, hvilket han gør ganske udmærket. De mange slagsmål er ligesom i John Wick flot koreograferet, hvoraf mange af dem er skudt i one-take, og biljagterne er ligeledes intense og hæsblæsende, med masser af gamle tyske biler kastet ind (skønt at se alle de Trabanter igen!). Det bliver spændende at se, hvad instruktøren får ud af Deadpool 2, som skulle komme næste sommer.

Derudover må filmen vel også siges at være en fin repræsentant for LGBT-miljøet, da vores heltinde ikke blot holder sig til at flirte med mænd, men også udforsker andre aspekter af sin seksualitet - noget James Bond ku' lære noget af! Selvom det naturligvis er et meget macho-præget miljø, hvor selv kvinderne har lange bukser på af og til, må det siges, at det var et friskt pust i en ellers meget stereotyp og mandsdomineret genre.

Soundtracket består udover komponisten Tyler Bates' originale score, af gamle new wave hits fra 80'erne, der uden tvivl blev afspillet heftigt i perioden omkring murens fald, af kunstnere såsom: Nena, Falco, Depeche Mode, A Flock of Seagulls, Queen, David Bowie, The Clash, Public Enemy, Ministry, New Order, og mange flere. Enkelte af numrene er blevet nyfortolkede, og kan opleves på filmens soundtrack, der ligeledes udkommer på samme dag.

ANNONCE
UIP - Atomic Blonde: Historietime med action-twist UIP

Mädchen Macht

Alt i alt er Atomic Blonde en fed, international actionbasker, der (næsten) giver agent 007 og Jason Bourne baghjul! Ikke siden Kill Bill har man set en kvindelig action-heltinde sparke så meget (mande-)røv! 

Men et godt gedigent tøse-slagsmål har der dog desværre ikke været plads til i denne omgang, så man må "nøjes" med, at se den langbenede blondine sparke utallige tyske skurke i klokkeværket i to timer, med enkelte baggrundsskud af Berlinmuren smidt ind hist og her, så man ikke glemmer de historiske aspekter, der trods alt ligger bag plottet. 

Det er dog en smule forudsigeligt, hvad der kommer til at ske undervejs, men uanset hvad, så er det sgu underholdende Girl Power- Mädchen Macht!

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt