Bacon- og ostehelvede: Denne morgenmads-lasagne redder din tømmermænds-søndag
Lasagne behøver ikke kun at være noget, du spiser til aftensmad. Det er denne kaloriebombe et synligt bevis på.
Lasagne behøver ikke kun at være noget, du spiser til aftensmad. Det er denne kaloriebombe et synligt bevis på.
Vi har tidligere givet dig den himmelske chokoladelasagne, og nu er det tid til endnu en utraditionel version af den traditionelle italienske spise. Vi præsenterer: Morgenmadslasagnen.
Er du en af de få, der ikke kan lide ost, bacon eller æg, behøver du ikke læse videre. Men for dig, der værdsætter en god, usund morgenmad, er kaloriemonsteret her lige sagen.
DET SKAL DU BRUGE
Bechamelsauce:
- 56 gram smør
- ¼ tsk salt
- 2 spsk hvedemel
- 7 dl varm mælk
Fyld:
- 3 tsk olivenolie
- 900 gram champignon
- 1 løg
- 450 gram røget bacon
- ¼ tsk havsalt
- 9 æg
- 3 spsk smør
- 4,5 dl revet cheddarost
- 4,5 dl revet røget goudaost
Diverse:
- 9 lasagneplader
- Salt
- Peber
- Paprika
SÅDAN GØR DU
Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt salt og mel, og rør rundt, til det har en lys, blond kulør. Tilsæt langsomt mælk, mens du rører rundt. Kog det herefter op ved medium varme. Smag det til med salt og peber, og tag gryden af varmen. Tænd herefter ovnen på 175 grader, og smør et ildfast fad.
Fyld: Hæld olien i en tykbundet gryde. Skær løget og champignonerne ud i tynde skiver, og sautér dem i gryden i ca. fem minutter.
Steg dit bacon - enten på panden eller i ovnen - indtil det er sprødt.
Put seks af æggene i en skål, og pisk dem. Smelt smørret på en stor sliplet pande, tilføj æggene, og steg, indtil de er halvt scrambled.
Spred herefter et tyndt lag bechamelsauce ud over det ildfaste fad, dæk det til med tre lasagneplader, tilsæt mere bechamelsauce, og tilføj herefter halvdelen dine løg og champignoner efterfulgt af halvdelen af goudaosten. Dæk det til med yderligere tre lasagneplader, og hæld dine halvt færdige scrambled ovenpå.
Tilsæt bacon, halvdelen af cheddarosten og yderligere et lag bechamelsauce. Dæk det med de sidste lasagneplader, og tilsæt resten af din bechamelsauce, resten af dine løg og champignoner samt resten af begge slags oste. Tilsæt salt, peber og paprika.
Lav tre fordybninger i toppen med en spiseske, og hæld et æg i hver.
Sæt hele lasagnen i ovnen, og bag den i mellem 30 og 40 minutter, indtil overfladen er gylden. Tag herefter lasagnen ud af ovnen, og lad den hvile i fem minutter.
Bon appétit!
Antal kalorier i hele lasagnen: Ca. 7500