Magasinet M!

Bacon-test: Oh, du helligste af alle kødudskæringer

Bacon er kødets krydderi - og en dansk eksportklassiker. Vi har blindtestet fem skiver svin og kåret en chokerende vinder.

TESTVINDER: X-tra Bacon

Pris: 13,50 kr. / Indhold: 2 x 140 gram / Forhandler: Superbrugsen

"Uhm, den smelter jo på tungen," sagde Gürcan drømmende efter at have fortæret et par skiver af Coops ultrabillige bacon. Og lignende reaktioner kunne høres rundt omkring testbordet. Alt fra saltbalance til smag fik ros, og så glemmer vi, at X-tra bacon i pakken ligner Paprika Steen - i stegt tilstand er den en regulær Scarlett Johansson og en suveræn testvinder.

FUN FACT: Det er ikke Coop selv, der laver X-tra bacon. Det er (godt gættet) Tulip.

Karakter: 6/6

ANNONCE

Hanegal Bacon

Pris: 20,50 kr./ Indhold: 100 gram / Forhandler: Irma

En gulbrun teint og en slimet overflade. Den økologiske bacon havde ikke oddsene med sig fra start, og det tilberedte produkt høstede heller ikke mange roser. Der blev rynket på næsen, draget paralleller til bacon på skumle pizzaer og harske fødevarer generelt. Der var dog ros til røgsmagen fra digitalredaktør Gürcan.

FUN FACT: Hanegal anvender en gammeldags saltningsmetode, hvor deres bacon ligger i saltlage i en uge, inden den får en gang røg.

Karakter: 2/6

ANNONCE

Tulip Peberkrydret Bacon

Pris: 21,95 kr./ Indhold: 150 gram / Forhandler: Føtex

Den pebrede bacon fra Tulip kunne både bryste sig af testens flotteste skiver og mest pebrede pris. Selvom den krydrede kant rykkede i tårekanalerne, gav panelet tommelfingeren op til alt fra struktur, smag og brugbarhed ved Tulips peberbacon. "Den gør det jo helt unødvendigt med peber på æggene," jublede Mads.

FUN FACT: Tulip har hele ni typer bacon i sit sortiment: Original, fedtreduceret, peberkrydret, tørsaltet, engelsk stil, stegeflæsk, færdigstegt, tynde skiver og tykke skiver.

Karakter: 5/6

ANNONCE

Brunchy Bacon

Pris: 26,95 kr. / Indhold: 3 x 125 gram / Forhandler: Føtex

De sprøde stykker fra Føtex gik rent ind hos testpanelet, der især roste den fede smag og det høje saltindhold. "Man bliver jo helt tørstig," lød det redaktionens ølekspert, Mads. Alt i alt en god allround-bacon, der vil gøre sig godt i en sandwich eller som tilbehør til en leverpostej.

FUN FACT: Indpakningen på Brunchy bacon er kontroversiel. Kritikere mener, den er designet til at skjule det høje fedtindhold.

Karakter: 4/6

ANNONCE

Den Grønne Slagter Kalkunbacon

Pris: 16,95 kr. / Indhold: 125 gram / Forhandler: Føtex

"Hmm, den minder mere om beef jerky end bacon," lød det skeptisk fra chefredaktør Lasse, da den penisformede fuglebacon blev serveret. Farven kunne bedst beskrives som brændt hamburgerryg, og selvom smagen var ok, betød den manglende sprødhed, at Den Grønne Slagters slankebacon ikke helt bestod.

FUN FACT: Den Grønne Slagter er slet ikke en slagter, men et slagteri. Nærmere bestemt slagterigiganten Tulip.

Karakter: 3/6

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce