Magasinet M!

Badass robot med samvittighed

Hvad sker der, når man tager instruktøren af District 9, Hugh Jackman, Sigourney Weaver samt en kamprobot og smider dem ned i en actioncocktail i Sydafrika?

Umiddelbart kunne det lyde som Wolverine møder Alien og slås med RoboCop, men historien er langt mere nuanceret i instruktør Neill Blomkamps seneste film "Chappie".

Robotten Chappie er den første af sin slags, og han har ikke blot kunstig intelligens, han har også følelser og samvittighed. Men hans værdier er ikke forprogrammerede. Ligesom et menneske lærer Chappie hen ad vejen - på godt og ondt - og her starter balladen?

 

ANNONCE
Badass robot med samvittighed

Handlingen udspiller sig i Sydafrika og overraskende modigt er det allerede til næste år, at Blomkamp har visualiseret samfundet som en politistat med hjernedøde robothære til at hjælpe politistyrkerne med at holde orden. Den verden bliver Chappie født ind i.

For at gøre robottens opvækst endnu mere kaotisk bliver han kidnappet af to kriminelle, som bliver overbevisende spillet af de to sangere i den sydafrikanske rapgruppe Die Antwoord (ja, dem med "Ai ai ai, I am a butterfly). Det er syret og oplagt at se dem i en anden setting, og de får præget Chappie til at udvikle sig til en hårdtslående thug. Det er nu op til Chappie selv at lytte til sin samvittighed for at blive sin egen herre - og ikke blot en forlængelse af sine nye dysfunktionelle adoptivforældre.

Chappie er verdenshistoriens første robot, der kan tænke og føle. Og det sender robotten ud i en eksplosionspækket kamp mod magtfulde og ødelæggende kræfter anført af hårde typer som Sigourney Weaver og Hugh Jackman, der vil sikre sig, at han bliver den sidste af sin slags.

"Chappie" har biografpremiere i Danmark den 5. marts.

ANNONCE
Del

Seneste nyt