Magasinet M!

Badass soldater!

Hvis du tror, B.S. Christiansen er hård i filten, har du ikke mødt disse sygt seje soldater, der nærmest på egen hånd afgjorde de krige, de deltog i.

Alvin York

ALVIN YORK
Land: USA
Krig: Første Verdenskrig

"Jeg havde ikke tid til at søge ly, så jeg lagde mig ned og gjorde mit bedste. Hver gang jeg så en tysker, skød jeg ham. Lidt ligesom skydetræning i bjergene hjemme i Tennessee, men målskiverne her var større. Det var tyske hoveder." Sådan skrev York i sin dagbog om den dag, hvor hans deling var endt i baghold hos en tysk maskingeværstilling. Da York havde nedlagt de første 28 nazister, besluttede en tysk løjtnant sig for at samle fem mand for at få ram på York fra siden. Det skulle de ikke have gjort. York var løbet tør for ammunition til sin riffel, men trak sin automatiske Colt .45-pistol frem og dræbte alle fem. Det fik den tyske løjtnant til at smide håndklædet i ringen: "Hvis du holder op med at skyde, får jeg mine mænd til at give op!"
Ti minutter senere kom 133 mænd gående mod resterne af Yorks deling. Først troede Yorks overordnede, at det var et tysk modangreb, men da han så York gå i spidsen for flokken, gøre honnør og uden at fortrække en mine sige: "Korporal York melder tilbage med fanger, sir," var han mildest talt forbløffet. York havde ene mand fået over 130 mænd til at overgive sig kun ved hjælp af en riffel og en Colt .45.
Bonus-info: York var oprindelig pacifist og forsøgte at undgå værnepligten.

ANNONCE
Badass soldater!

(Klik på næste afsnit nedenfor til højre for at komme videre i artiklen)

Audie Murphy

AUDIE MURPHY
Land: USA
Krig: Anden Verdenskrig

På en slagmark i Frankrig kæmpede Audie Murphy og hans deling i 1944 mod tyskerne. En fjendtlig maskingeværpost havde netop narret amerikanerne til at tro, at de overgav sig, hvorefter de skød og dræbte Murphys bedste ven. Murphy så rødt. Han dræbte alle i våbenreden, hvorefter han brugte tyskernes EGNE maskingeværer til - ene mand - at meje samtlige fjendtlige soldater ned i en radius af cirka 30 meter, inklusive to ekstra maskingeværposter og adskillige snigskytter.
Den blot 164 cm høje fyr lignede ellers en spejderdreng, men et halvt år senere fandt endnu en flok tyskere ud af, at det ikke var tilfældet. På patrulje mødte Murphys hold en tysk deling, der havde flere mænd, flere kampvogne og flere våben. Tyskerne skød de to amerikanske kampvogne i småstykker. Men der var stadig et fungerende maskingevær tilbage på den ene kampvogn, som nu stod i flammer. Murphy løb derhen, hoppede op og begyndte igen at pløje slagmarken for fjender. Med kuglerne flyvende om ørerne blev han ved i næsten en time - vel vidende, at kampvognen kunne sprænge i luften når som helst. Først da han løb tør for ammunition, løb han tilbage til posten, hvor hans kammerater lå måbende i skyttegraven.
Bonus-info: Audie Murphy har fået alle det amerikanske militærs fortjenstmedaljer for sit heltemod og sit headcount på cirka 240 tyskere.

ANNONCE
Badass soldater!

Jack 'Mad' Jack Churchill

JACK 'MAD JACK' CHURCHILL
Land: England
Krig: Første Verdenskrig

Churchill er bedst kendt for at sige: "Enhver soldat, der går i kamp uden sit sværd, er ikke godt nok klædt på." Og det citat levede han op til. 'Mad Jack' er krediteret for at have fanget 42 tyske soldater på én nat, kun ved hjælp af sit sværd og sin flitsbue. Han brugte ikke skydevåben. Da han senere - som den eneste - overlevede et tysk bagholdsangreb, blev han taget til fange og sendt i koncentrationslejr. Han flygtede, men blev fanget, før han igen så sit snit til at smutte. Efter at have gået knap 95 km med en dåse løg som eneste proviant, blev han samlet op af amerikanske soldater og fragtet til Storbritannien. Til sin store skuffelse indså han, at krigen var slut, mens han sad i fangelejren.
Bonus-info: Jack Churchill var den eneste, der dræbte en fjende med bue og pil under Første Verdenskrig.

ANNONCE
Badass soldater!

Dirk Vlug

DIRK VLUG
Land: USA
Krig: Anden Verdenskrig

I 1944 var amerikanske Dirk Vlug udstationeret på Filippinerne som vagt ved en militærstation. Han var kun bevæbnet med en granatkaster, en pistol og sine to kæmpestore testikler, da to japanske kampvogne en dag kom rullende op mod basen. Frygtløst marcherede Vlug ud på vejen - under heftig beskydning fra de to kampvogne - og sprængte den ene i luften med sin granatkaster. Ud af den anden kampvogn sprang et hold japanske soldater, men det fortrød de hurtigt. Vlug trak sin pistol og skød prompte én af japanerne direkte i hovedet. Det fik resten til at søge ly inde i kampvognen, men inden de nåede at sætte i gang, havde Vlug også sprunget dén i luften. Tre nye kampvogne dukkede op og begik den samme fatale fejltagelse: De irriterede Dirk Vlug. Da han var færdig, lå der fire brændende kampvognsvrag, og et af dem var blevet sprængt helt af vejen.
Bonus-info: Dirk Vlug modtog Medal of Honor, som i alt er givet til 3.471 soldater. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt