Magasinet M!

Ben Affleck er en røvsparkende revisor i 'The Accountant'

I rollen som Christian Wolff er Ben Affleck en underholdende anti-helt med en baggrundshistorie, der rent faktisk er værd at fortælle.

Originaltitel: The Accountant
Instruktør: Gavin O'Connor
Medvirkende: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jeffrey Tambor
Spilletid: 128 minutter
Premiere: 20/10 2016

5/6

Ben Affleck spiller rollen som den velfungerende autist Christian Wolff, der efter en noget hård barndom har udviklet en lang række evner. På den ene side har det gjort ham til en rimelig fredelig freelancebogholder, der driver et helt uskyldigt regnskabskontor midt ude i ingenting. Men på den anden side af alt det er Christian Wolff meget mere end bare en brillebeklædt revisor. Han arbejder nemlig for nogle af verdens farligste forbryderorganisationer. Derfor har det  amerikanske finansministerium længe haft Wolff i kikkerten. Og da han påtager sig at undersøge regnskabet hos et højteknologisk robotudviklingsfirma, begynder tingene for alvor at tage fart, og der er noget, som ikke stemmer helt overens.

ANNONCE

The Accountant er utvivlsomt en film, der skiller vandene. Hvis du regner med at se Ben Affleck i sit bedste forsøg på at være en hurtigtløbende Tom Cruise, der rider på toppen af flyvemaskiner eller kaster sig selv ud fra skyskrabere, kan det godt være, du bliver en smule skuffet. Og hvis du samtidig regner med, at plottet er noget, du egentlig ikke helt behøver at sætte dig ind i for at forstå filmen, så er du tabt på forhånd. Der bliver nemlig taget en hel del chancer med måden, filmen bliver fortalt på, og der bliver brygget en hel del historier sammen, som man gerne skal have helt styr på inden filmens klimaks. Flere udenlandske anmeldere har kritiseret den for at være "en overkompliceret actionthriller", men gør det virkelig noget, at der rent faktisk følger en god historie med, når der skal arresteres bad guys og mafiatilhængere? 

I det her tilfælde fungerer det faktisk, fordi historien lægger sig op ad en karakter, som du ret hurtigt får sympati for. Selvom han tydeligvis er lidt af et røvhul, så ved vi også, at der ligger mere bag den iskolde revisor bag skrivebordet. Det resulterer i, at vi rent faktisk gerne vil vide mere. Og hvor er det dog befriende, at du for en gangs skyld ikke skal se en actionfilm, hvor hele verden skal reddes fra en eller anden alt-udslettende virus, som skurken tilfældigvis har fået fat i.

Selvom filmens titel kunne indikere noget andet, så bliver du heldigvis ikke overøset med ligegyldig revisorslang, som kun dem ansat i Nordea kan grine af. Men hvis du alligevel er til virkelig, virkelig intens revisionsarbejde, så er der flere pirrende scener, hvor Ben Affleck blandt andet diskuterer fradrag for hjemme-baserede virksomheder. Materiale, der virkelig får dig ud på kanten af sædet. 

ANNONCE
Warner Bros. - Ben Affleck er en røvsparkende revisor i 'The Accountant' Warner Bros.

Ben Affleck er for tiden en af Hollywoods bedste anti-helte. Noget du også kunne mærke, hvis du har set ham i rollen som Batman. I The Accountant får han lov til at dyrke karakterens smerte, og det fungerer mildest talt skide godt. Du er på intet tidspunkt overbevist om, hvorvidt han er skurk eller helt. Der ligger lidt af begge dele i karakteren, der for det første er rigtig godt skrevet, og for det andet enormt godt portrætteret. Ben Affleck er god, når der skal være emotionel dybde i karakteren, og så er han jo åbenlyst også en røvsparkende actionhelt, der kan det hele. Så faktisk kunne du være tilbøjelig til at kalde Ben Afflecks skuespillerevne en anelse undervurderet. Han er altså mere end Matt Damons lidt halvdumme ven, som vi først så i Good Will Hunting tilbage i 1997.

Selvom Anna Kendrick måske ikke er helt så overbevisende i rollen som en revisor, så kan du ikke komme uden om, at hun er god som pigen i nød, der også lige formår at kaste lidt ironisk distance med i stort set alle sine scener. Noget, der hurtigt kan komme til at virke irriterende og plat, men som i denne film virker godt. Det skaber nemlig en udmærket balance til Afflecks noget alvorlige karakter.

Så selvom vi efterhånden drukner i Jason Bourne-film og har en to'er på vej med Jack Reacher, så er Christian Wolff altså en actionhelt, der fortjener din fulde opmærksomhed. The Accountant er en film, man har taget en chance med, men instruktør Gavin O'Connor (Warrior) følger det hele til dørs, og resultatet er en overraskende god film.

Leveret af Kultbox.dk.

ANNONCE
Warner Bros. - Ben Affleck er en røvsparkende revisor i 'The Accountant' Warner Bros.
Del

Seneste nyt

ANNONCE