Magasinet M!

Betaler du for meget for dit abonnement? Sådan undgår du fem klassiske fælder

Din telefon kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke er vågen.

Betaler du for meget for dit abonnement? Sådan undgår du fem klassiske fælder

Vi bruger vores smartphone som aldrig før. For rigtig mange af os fungerer det som dagens vigtigste redskab. Du ringer og skriver ikke kun - du bruger den også som gps, kalender og ikke mindst til Snapchat. Din telefon er derfor afhængig af internet og data, hvilket hurtigt kan komme til at gøre ondt på pengepungen, hvis du ikke har styr på, hvor meget du reelt set har behov for i dit abonnement.

En undersøgelse fra Wilke foretaget af teleselskabet 3 viser, at over 54% af danskerne slet ikke ved, hvad deres mobilforbrug er. Det betyder også, at danske kunder ikke ved, om de betaler alt for meget. Tal fra 3 viser, at nogle kan spare op imod 1500 kroner årligt på at få tjekket deres abonnement.

Sådan toptrimmer du dit abonnement

Hvis dit teleselskab ikke tilbyder abonnementstjek, så er der en række muligheder, som kan hjælpe med at skabe overblik over både mobilforbrug og abonnementsløsninger. 3 har samlet fem råd til, hvordan man som forbruger selv kan toptrimme sit abonnement og måske spare hundredvis af kroner årligt.

1. Kend dit behov

Det kan være svært at gennemskue nøjagtigt, hvad dit månedlige mobilforbrug er. Ringer du meget sjældent, så skal du måske ikke have fri tale. Streamer du mange film? Så er 5 GB måske ikke nok. Rejser du meget? Så skal du måske have et abonnement med tale og roaming i udlandet. Nogle teleselskaber har en selvbetjeningsside, hvor du kan se dit aktuelle forbrug på dine seneste regninger, så du kan skabe dig et overblik over dit mobilforbrug - ellers kan man som kunde altid ringe til sit teleselskab og bede om en oversigt eller få rådgivning om dit abonnement passer sammen med dit forbrug.

2. Sammensætning af abonnement

Er I flere i familien? Hvilke services er inkluderet? Har du købt forsikring? Alle disse spørgsmål kan være med til at spare dig for en masse penge hver måned. Nogle har brug for en mobilforsikring, så de kan være dækket, hvis uheldet er ude, og de taber deres telefon. Andre er flere i familien og kan med fordel købe et abonnement, hvor de kan dele data. Nogle rejser meget og kan vælge et abonnement, hvor man kan tale til samme priser i udlandet som i Danmark. Alle disse til og fravalg kan spare dig for en masse penge.

3. Indholdstjenester eller ej?

Har du i virkeligheden brug for de indholdstjenester, som dit abonnement indeholder? Det kan være fristende at få en masse ekstra tjenester med i dit abonnement, men hvis du aldrig bruger det, så ender med at blive penge, der flyver ud af vinduet hver måned. Men hvis du alligevel bruger penge på streamingtjenester eller musiktjenester som Deezer eller Sportify hver måned, så kan der omvendt være penge at spare ved at inkludere det i dit abonnement eller tilkøbe det og få rabat gennem dit teleselskab.

4. Tjek udbuddet på markedet

Udbuddet på markedet ændrer sig hele tiden - både på pris og indhold. Nogle abonnementer udgår og bliver erstattet af nye med mere data eller tale og gode tilbud bliver løbende lanceret. Samtidig kan dit personlige forbrug ændre sig. Tjek derfor om dit teleselskab tilbyder gratis abbonementsskift. Hos 3 kan du ændre dit abonnement fra dag til dag, hvis du er udenfor binding. Tjek derfor hvilken procedure din teleudbyder har og husk at tjekke dit abonnement hver 3. måned.

5. Ekstra gebyrer

Hvorfor betale mere end højst nødvendigt for at betale din regning? Hvis man får regningen sendt med posten kan det hurtigt forløbe sig til omkring 50 kroner i ekstra i gebyr. Tilmelder man sig derimod betalingsservice, så er der penge at spare, da gebyret ligger i omegn af 10 kroner eller mindre. Nogle teleselskaber tilbyder endda en gratis betalingsmulighed, hvor du kan betale via selvbetjening. Som kunde hos 3 finder du denne service på "Mit 3". Derudover har Mobilpay netop lanceret abonnementsbetaling, hvor 3 er med som den første samarbejdspartner, og her er der ligeledes intet betalingsgebyr. Man kan derfor med fordel bruge lidt tid på at lære at forstå sin regning, så man ved hvilke gebyrer, der knytter sig til den foretrukne betalingsmetode.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce