Magasinet M!

Bizarre dødsfald

Når du alligevel skal dø, kan du ligeså godt gøre det spektakulært. Og det må man sige, disse personer gjorde.

Bizarre dødsfald

SJÆL I FLAMMER

Hvem: Michael Faherty
Hvor og hvornår: Galway, Irland, 2010
En nabo til 76-årige Michael Faherty skyndte sig at alarmere brandvæsenet, da han så røg komme ud fra den ældre mands hjem. Brandmændene kunne dog ikke finde spor af brand. Undtagen i en lænestol, hvor de fandt det fuldstændig forkullede lig af husets ejer. Der var også ild i kaminen et par meter derfra, men den kunne ifølge retsmedicineren ikke have forårsaget skaderne på Fahertys krop. Der var kun én konklusion: Spontan selvantændelse - et fænomen, forskerne ikke har nogen forklaring på, men hvor ilden tilsyneladende starter inde i kroppen. Skummelt!

DYBT AT FALDE

Hvem: Garry Hoy
Hvor og hvornår: Toronto, Canada, 1993
Da den 38-årige advokat havde besøg i sit kontor på 24. etage, ville han lige blære sig med vinduernes holdbarhed. Garry Hoy forsikrede sine gæster om, at ruden ikke kunne gå itu, hvorefter han hoppede med skulderen først mod glasset. Og faldt omkring 80 meter ned i døden. Ruden gik ikke i stykker, men det gjorde vinduesrammen...

DØD VED KNÆKKET KØLLE

Hvem: Jeremy Brenno
Hvor og hvornår: New York, USA, 1994
Hvis Jeremy Brenno stadig var i live, ville han med garanti skrive under på, at man ikke skal være en dårlig taber. New York Times kunne i juli 1994 berette, at den 16-årige knægt var død under en runde på golfbanen. Da han kiksede et slag på sjette hul, blev han så sur, at han knaldede sin kølle ned i en bænk. Og ved et ufatteligt uheld knækkede køllen, før den ene del med høj fart fløj ind mod Jeremy og spiddede hans brystkasse og hjerte.

GEDEBUKKET

Hvem: Carl Hulsey
Hvor og hvornår: Georgia, USA, 1991
"Den ged dræber dig en dag, hvis du bliver ved," advarede Alma Hulsey sin mand, da han slog den med en kæp for at tirre den. Hans mål var at gøre den til en form for 'vagtged'. Det viste sig selvfølgelig, at konen fik ret. Da den 77-årige gede-ejer på ny nærmede sig geden med hævet kæp, angreb den og stangede ham to gange i maven. Carl prøvede at kravle i sikkerhed på sin veranda, men geden fulgte efter, og med et sidste stød skubbede den ham 1,5 meter ned, hvor han blev liggende. Dødsårsagen var kvæstelser i maven.

UNFAIR LYN

Hvem: Et helt fodboldhold
Hvor og hvornår: Kasai, Congo, 1998
Man snakker tit om hjemmedommere i forskellige idrætsgrene, men sjældent har sportsverdenen set noget så partisk som det lyn, der slog ned i banen under en kamp mellem Bena Tshadi og Basanga i Congo. Alle, som i a-l-l-e, spillerne fra Bena Tshadi faldt døde om, mens samtlige spillere fra Basanga overlevede. Det skal dog siges til lynets forsvar, at en del af dem blev kvæstede.

KØDKVASENDE KAKTUS

Hvem: David Grundman
Hvor og hvornår: Arizona, USA, 1982
De er skydegale i USA. Og det var de åbenbart også for 20 år siden, da David Grundman sammen med en kammerat tog ud i ørkenen for at afprøve et nyt haglgevær. David fyrede løs på en otte meter høj saguaro-kaktus fra tæt hold, og en 1,5 meter lang 'gren' faldt af, ramlede ned over David og dræbte ham. Ah ja, karma er en kælling...

FOR MANGE KOKKE...

Hvem: Kurt Gödel
Hvor og hvornår: New Jersey, USA, 1978
Gödel var en berømt logiker og matematiker, der led voldsomt af paranoia og blandt andet var hunderæd for køleskabe og radiatorer. Han var også bange for at blive forgiftet, så han nægtede at spise mad, der ikke var tilberedt af hans kone, Adele. Tilfældet ville dog, at hun blev indlagt på hospitalet i seks måneder. Gödel nægtede at spise og døde efter et stykke tid af underernæring.

LIDT FOR VELHÆNGT PARTNER

Hvem: Kenneth Pinyan
Hvor og hvornår: Washington, USA, 2005
Kenneth Pinyans familie var nok langt fra stolte, selvom hans død forårsagede en lovændring i staten Washington. Det var avisen Seattle Times, der bragte historien om Pinyan, som døde af en perforeret endetarm, efter han havde haft analsex. Med en hingst. Sagen fik myndighederne til at kriminalisere dyresex i den nordvestlige stat.

DØDELIG ABEFEST

Hvem: Surinder Singh Bajwa
Hvor og hvornår: New Delhi, Indien, 2007
Bajwa var viceborgmester i den indiske hovedstad. En lørdag morgen, da han sad og læste avis på sin tagterrasse, nærmede tre-fire rhesus-aber sig ifølge avisen IndiaExpress.com. I et forsøg på at skræmme dem væk faldt Bajwa ud over gelænderet og flere meter ned på asfalten. Han døde dagen efter af indre kvæstelser.

LØRDAGSKYLLINGENS HÆVN

Hvem: Jose Luis Ochoa
Hvor og hvornår: Californien, USA, 2011
Hanekamp er ikke bare forkert, det er åbenbart også dødsensfarligt. Ifølge CBS døde 35-årige Jose Luis Ochoa, da en af kamphanerne - i bogstaveligste forstand - var udstyret med en kniv for at gøre ekstra skade på sin modstander. Uheldigvis ramte kniven Ochoa. Fordi hanekamp er ulovligt, blev han først bragt på hospitalet to timer senere, men da var det for sent. Politiets talsmand udtalte, at Ochoa formentlig døde af blodtab.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce