Magasinet M!

Blindtest af cola

Coca-Cola er et af verdens største brands. Og vi elsker det. Men hvad med Pepsi? Og alle de andre? Vi har blindtestet 10 forskellige colaer for at finde ud af, hvilken der er bedst.

Blindtest af cola
Blindtest af cola

TESTVINDER:
COOP COLA CLASSIC
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 3,95 kr.
Der var bred enighed om, at det var Pepsi, som var kommet på bordet: "Pepsiii! Men lidt mere maltet, end jeg husker," fløj det ud af redaktionschefen, der ikke anede, at han netop havde drukket en af testens billigste colaer. "Den er velafstemt. Er jeg den eneste, som får lyst til at moonwalke? Den kan godt holde mig i gang," var ekspertens vurdering. Christoffer blev nærmest forelsket: "Den er sød og varm som en mors kærtegn," mente den unge journalist, der dog blev bakket op af hele panelet. Topkarakter over hele linjen til den højst overraskende vinder.
6 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

PEPSI COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 14,56 kr.
"Den lugter af vanilje. Men den smager af kræft!" Eksperten var skånselsløs i sin dom over en af verdens førende sodavand. Men resten af panelet var helt enige. Der blev kun givet to-taller til Pepsien, som ifølge Ken smagte af et dårligt mærkes light-version, mens redaktionchefen sagde: "Det er en helt forkert brus. Den stikker på tungen, og så smager den af fluor hos tandlægen. Det er rigtig skidt." En forhåndsfavorit var faldet på blindsmagningens ædle alter.
2 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

RIVER COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 3,95 kr.
"Ha ha! Den smager jo af de cola-is, som jeg spiste hundreder af hver sommer, da jeg var barn. Så 'lidt vandet' er vel den bedste betegnelse," sagde seniorjournalist Mads. "Ja, det er barndom og opvækst, men jeg synes, den er lidt maltet," bedyrede eksperten. Redaktionchef Martin var dog langt fra tilfreds: "Ja, alt for maltet. Det er sådan en, min mormor ville servere. Altså for at spare lidt penge på kvaliteten." Alt i alt drikbar, men heller ikke meget mere.
3 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

JOLLY COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 6,50 kr.
Den danske klassiker, der blev lavet for at konkurrere med Pepsi og Coca i firserne, blev straks genkendt af layout-Ken: "Det er Jolly!" fløj det ud af munden på ham, mens resten af panelet ikke kunne andet end at nikke anerkendende. Eksperten kom med sin første spilreference: "Det her er colaen, man gemmer til sig selv. Det er Halo multiplayer. Et adrenalin-kick. Perfekt." Han var dog ene om at smide karakteren helt i top; generelt lå den ret søde cola lige over middel.
4 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

COCA-COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 14,80 kr.
"Den ser rigtig ud. Den lyder rigtig. Men jeg tror altså ikke, det er Coca-Cola. Den smager for fladt," skød eksperten uden at vide, at det faktisk var klassikeren over dem alle, han havde hældt i svælget. AD-assistent Ken var dog sikker i sin sag: "Det her er Coca. Den er perfekt på tungen." Seniorjournalist Mads syntes, at den smagte for meget af kokos, men resten af panelet var begejstrede, selvom de ikke smed den helt i toppen af karakterskalaen.
5 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

X-TRA COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 4,25 kr.
Redaktionschef Martin var ikke helt imponeret over smagen af den billige cola fra Coop: "Den prøver at være Jolly, men det er den bestemt ikke," sagde han med slet skjult afsky. Eksperten var enig: "Kun hvis jeg var fanget i en kælder og ikke kunne finde andet, ville jeg drikke den her. Den smager af sådan en opløsningscola, du køber på tanken." "Ja, den er godt nok vandet," sluttede journalist-Christoffer svadaen af.   
2 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

WHOLE EARTH ORGANIC SPARKLING COLA
INDHOLD: 33 cl
PRIS: 8,95 kr.
"Det er jo ikke cola. Jeg ville hellere stikke hovedet ned i en vask fyldt med opvaskevand," nærmest spyttede eksperten, før han bankede det halvfyldte glas ned i bordet igen. Resten af testpanelet var i helt samme boldgade og satte ord som "biohazard", "i strid med markedsføringsloven at kalde det her cola" og "det værste sprøjt, jeg har haft i munden siden Cowey". Absolut makværk.
1 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

ØRBÆK NATURFRISK COLA COOL
INDHOLD: 25 cl
PRIS: 11,25 kr.
Vi vidste det ikke før, men der må altså findes en naturlov, der gør, at man ikke kan blande cola og økologi og få et fornuftigt resultat ud af det. Christoffer var den første, der satte ord på den chokerende smag: "Det smager jo af svesker! Føj. Det skal cola ikke." "Nej, hvem tester sådan en her og sender den på gaden alligevel?" spurgte Mads, før redaktionschefen fik beskrevet, hvorfor du skal holde dig langt væk fra Ørbæk: "Det er ligesom at få et spark i nosserne: Først er den ikke så slem - men så kommer smerten."
1 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

CULT COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 13,29 kr.
Cults forsøg på at kombinere læskedrik med et ekstra skud koffein vakte ikke ubetinget glæde i testpanelet, men heller ikke det modsatte: "Den smager ret citrusagtigt. Friskt," var ekspertens umiddelbare reaktion. Ken var dog ikke helt så positiv: "Det er Pepsi Twists retarderede lillebror," sagde han med henvisning til den lime-cola, Pepsi lancerede for snart mange år siden. En klar midterplacering.
3 af 6

ANNONCE
Blindtest af cola

SØLVVINDER:
HARBOE COLA
INDHOLD: 50 cl
PRIS: 3,95 kr.
"Den kan jeg faktisk rigtig godt lide. Den er ikke for sød. God balance," sagde journalisten Mads, der fik bred opbakning fra resten af testpanelet. "Den smager godt. Den stikker ikke ud, men du ville jo sagtens kunne den servere den til burger og fritter, fordi den smager, som cola skal." Dén var journalist-Christoffer med på: "Den er billig, men det er ikke nødvendigvis dårligt, når den smager, som den skal."
5 af 6

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce