Magasinet M!

Blindtest af gin

Så er det igen blevet tid til granduft og høj promille. Nej, det er ikke en forsinket julefrokost, men stortest af gin på M! redaktionen.

Blindtest af gin
Blindtest af gin
SIPSMITH

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 41,6 %
PRIS: 345 kr.

Eksperten var ikke synderligt imponeret af Sipsmith: "Den smager meget af enebær. Virkelig meget." Journalist Mads mente, at den smagte parfumeret. "Som at kysse en kvinde på halsen," sagde han. Woman-praktikant Fie sagde, at hun nok godt kunne komme igennem den uden at lave for mange grimasser. Panelet er lunkent og giver en middel karakter.

KARAKTER: 3/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
BEEFEATER 24

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 45 %
PRIS: 360,46 kr.

Den mere potente udgave af den klassiske gin faldt ikke i god jord hos panelet. "Den er på kanten til at være vodka. Det er næsten ikke gin," sagde Eksperten. Journalist Mads mente, at det nærmest var ren sprit, mens Joachim vurderede, at man nok bliver skuffet, hvis man forventer gin. Vodka med ginsmag giver desværre ikke en høj karakter.

KARAKTER: 2/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
MILLER'S

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 40 %
PRIS: 295 kr.

Endnu engang skulle jublen brede sig, da turen kom til Miller's. "Den er fandeme god," udbrød Eksperten, og resten af panelet var enige. Mads sagde: "Den dufter godt. Der er meget citrus, og eftersmagen er god." Woman-praktikant Fie kunne også lide frugtsmagen og mente, at den var en endnu bedre pige-gin end Finsbury.

KARAKTER: 5/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
DANICA

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 44,7 %
PRIS: 199 kr.

Panelet var overraskede over Danicas kraftige smag af kardemomme. "Duften snyder en," sagde Joachim. "Bare ærgerligt, den ikke smager bedre," tilføjede Woman-praktikant Fie. Eksperten var enig. "Man kan smage gode intentioner om at prøve noget nyt, men det lykkes ikke rigtigt," sagde han. Intentionerne trak karakteren lidt op, men det hjalp ikke meget.

KARAKTER: 2/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
GORDON'S

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 37,5 %
PRIS: 107,95 kr.

Journalist Mads gav en middelmådig reaktion. "Det er en god standardgin. Den er ikke helt oppe og ringe, men den er udmærket," sagde han. Eksperten roste balancen i smagen, og kaldte den blød og rund. "Det her er gin, som jeg husker det hjemme fra mine forældre," sagde Fie. Selv nostalgiske minder kunne dog ikke trække karakteren over middel.

KARAKTER: 4/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
MONKEY 47

INDHOLD/ALKOHOL: 50 cl. / 47 %
PRIS: 385 kr.

"Det er sgu da ikke gin. Det hverken dufter eller smager af gin," vrængede Eksperten, og panelet gav ham ret. "Den har en underlig duft. Som skurecreme," sagde Mads. Woman-praktikant Fie stemmede i: "Den er decideret dårlig og syntetisk," sagde hun. Eksperten nægtede at give karakter, da han ikke mente, at det overhovedet var en gin. Resten af panelet gav den laveste karakter til den dyreste gin i testen.

KARAKTER: 1/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
MIKKELLER

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 42 %
PRIS: 295 kr.

Ligesom med Danica, blev panelet overraskede af den kraftige kardemommesmag. Mikkeller fik dog en helt anden modtagelse. "Her fungerer det," sagde Eksperten. AD-praktikant Joachim mente, at den bliver bedre for hver tår, mens Journalist Mads kaldte den anderledes, men ikke dårlig. "Smagen bliver hængende længe i munden," sagde Fie, der mest kom til at tænke på julekager.

KARAKTER: 5/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
TANQUERAY

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 37,5 %
PRIS: 158,95 kr.

Alle i panelet var undervældede af Tanqueray. "Det er bare gin og ikke meget mere," sagde Eksperten og tilføjede: "En rigtig slavegin." AD-praktikant Joachim mente, at den manglede balance, og han ville ikke tage den som shot. "Jeg tror slet ikke, jeg vil drikke den," konstaterede Fie. Det udsagn var der bred opbakning til i resten af panelet.

KARAKTER: 2/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
BEDST TIL PRISEN: FINSBURY

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 37,5 %
PRIS: 75,95 kr.

"Det er nærmest jul," jublede Mads, og tilføjede: "hvis man skulle drikke én rent, skulle det være denne." Eksperten var også godt tilfreds: "Den er god. Der er flere smage i den, men ikke noget, der larmer." AD-praktikant Joachim kaldte den mild og afbalanceret, mens Fie mente, at Finsbury er en rigtig pige-gin.

KARAKTER: 5/6

 

ANNONCE
Blindtest af gin
TESTVINDER: OLD ENGLISH

INDHOLD/ALKOHOL: 70 cl. / 44 %
PRIS: 199 kr.

Her er en gin, der imponerede hele vejen rundt. "Den er meget nem at drikke. Som sukkervand. Man ville sagtens kunne tage den som shot," sagde Journalist Mads. Både Woman-praktikant Fie og AD-praktikant Joachim var også tilfredse med den søde og frugtede smag. "Det smager af mandariner," vurderede Joachim. Eksperten fandt den også sød og nem at drikke, og tilføjede, at den ville være god til en Tom Collins eller en Gin Fizz. Den søde smag af Old English forførte panelet, der uddelte testens eneste topkarakter.

KARAKTER: 6/6

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce