Magasinet M!

Bliv klogere på fedtfrysning

Fedtfrysning opstod i USA tilbage i 2005 og er en godkendt behandling til at fjerne fedtdepoter på kroppen. Hvis du ikke er stødt på termen eller begrebet før, kan du blive klogere på det i artiklen.

De lave temperaturer slår kroppens fedtceller ihjel 

Fedtfrysning er en behandling, der ikke kræver et kirurgisk indgreb, da man ved hjælp af en applikator nedfryser fedtcellerne. CoolSculpting teknologi muliggør nedfrysning af fedtcellerne. Selve teknologien bag fedtfrysning vandt frem i 2005 af forskere ved Harvard University. Behandlingen blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder i 2010. Behandlingen foregår ved, at alle de uønskede fedtdepoter på kroppen bliver frosset ned, eftersom den lave temperatur kan slå fedtceller ihjel. Temperaturen skal være helt ned til minus 11 grader for, at det virker, da fedtcellerne skal krystalliseres. Når fedtcellerne krystalliseres, nedbrydes de af kroppen og bliver renset ud via nyrerne. Denne proces tager typisk mellem otte til tolv uger. 

En kontrolleret behandling

Undersøgelser har påvist, at man ikke behøver at frygte, at kroppens andre celler eller væv vil tage skade af nedkølingen. Det er altså kun selve fedtcellerne, der vil blive påvirket, i og med at det kun er et helt bestemt område af kroppen, der udsættes for den kolde temperatur. Det er derfor en kontrolleret behandling.

Hvor på kroppen kan man få fedtfrysning?

Du kan få en fedtfrysning flere steder på kroppen. De mest typiske områder er overarme, maven, inderlår, mandebryster, hagen, knæet og dansehåndtag. Det er et valg, der kræver omtanke, uanset hvor du skal behandles. 

Hvilke resultater kan man forvente? 

Man har påvist, at der er en effekt allerede efter én behandling med et tab på 20-25 % fedtceller i det valgte område. En reducering af fedtceller er vigtig for at se resultater, idet kroppen stopper med at danne fedtceller i puberteten. Siden da har man derfor kun et x antal fedtceller i kroppen. Man har således færre fedtceller efter en behandling, da man aldrig kan få flere fedtceller. 
 

ANNONCE
Kvalitetssikkerhed

Sørg for at søge råd hos din egen læge, hvis du overvejer at have foretaget en fedtfrysning.   Det er et valg, der skal træffes med omtanke.   CoolSculpting er den sikreste teknologi til fedtfrysning, der findes på markedet. Det er et sikkerhedsgodkendt af de amerikanske myndigheder sundhedsmyndigheder, FDA. På verdensplan er der foretaget kliniske studier, der har resulteret i hele 52 publikationer om emnet, og mere end 7 millioner kunder er blevet behandlet gennem tiden. Det gør ikke ondt at få behandlingen. De første 5-8 minutter kan man dog mærke en prikkende eller stikkende fornemmelse på det område, der nedfryses. Det kan også give lidt ubehag, når behandlingen er over, fordi varmen strømmer tilbage i det behandlede område.

ANNONCE
Del

Seneste nyt