Magasinet M!

Blizzcons største overraskelse blev ikke taget godt imod af fans

Diablo: Immortal er ikke populært

Blizzard Entertainment er uden tvivl et af verdens mest lovpriste spilfirmaer, men det er selvfølgelig ikke givet, at folk vil elske alt der kommer fra en udgiver. 

Da Blizzard over weekenden den 2-4. november afholdte deres årlige konference Blizzcon, som er et af årets højdepunkter for fans af virksomheden, blev det både til gode og mindre gode nyheder. 

Virksomheden står bag elskede franchises som Warcraft, Starcraft, Overwatch, Heroes of the Storm og ikke mindst Diablo... 

Diablo var genstand for årets store: 'There's one more thing'-øjeblik.

Og en enkelt nyhed blev det til: Blizzard annoncerede deres nye spil, Diablo: Immortal. 

So far so good. Men et par minutter inde i præsentationen, gik humøret fra højt til rekordlavt for en Blizzcon afsløring: Diablo: Immortal er et mobilspil.

Det var ikke hvad folk havde håbet på, og modtagelsen af traileren på Youtube siger en del: I skrivende stund har videoen fået 15.000 likes, og hele 400.000 dislikes. 

ANNONCE
Diablo Immortal Cinematic

Det man skal forstå, er at Diablo er et elsket franchise, der har 22 år på bagen.

I al den tid, har Diablo været et PC-baseret action-RPG, og selvom det seneste spil, Diablo 3, var yderst populært, udkom det i 2012. Det betyder at folk er ved at forvente enten en efterfølger, eller en seriøs opdatering til franchisen. Og det var ikke det, de fik.

I stedet blev det til et spin-off projekt. Diablo: Immortal er nemlig ikke en direkte efterfølger, men derimod et mobil-spil, der primært bliver udviklet af det eksterne kinesiske spilfirma NetEase. 

Selvom Blizzard gjorde hvad de kunne, for at forsøge at fortælle communitiet, at spillet ville føles som et regulært Diablo, er der flere problematikker der gennemsyrer spillets modtagelse af fanbasen. 

For det første, bryder PC-gamere sig ikke synderligt om at spille på mobiler. 

For det andet, frygter man, at et licenseret mobilspil fra Netease, kommer til at bygge sin økonomi på mikrotransaktioner. 

For det tredje, er fanbasen vrede over, at Blizzard ikke har annonceret øvrige projekter i Diablo-franchiset, og end ikke hintet på en kommende efterfølger på spillets primære platform: PC. 

Det bliver interessant at se hvordan spillet videre udvikler sig, og hvordan det eventuelt bliver modtaget, når det engang bliver udgivet. 

ANNONCE
Blizzard bliver buhet fra tilskuerne for planer om Diablo Immortal

Not all bad

Men der var selvfølgelig ikke kun dårlige nyheder fra Blizzcon. 

Gode nyheder var der mange af. Lad mig nævne i flæng:

  • Warcraft 3 Reforged: En gennemgående modernisering af det klassiske Warcraft-spil, med ny grafik, nyt voice-arbejde og over fire timers forbedrede ingame cinematics. 
  • En nye Cinematic, der fortsætter historien i World of Warcraft: Battle for Azeroth. 
  • Nye heroes i Overwatch. 
  • Ny expansion til Hearthstone. 
  • Ny hero til Heroes of the Storm. 

Tjek et udvalg af annonceringerne i videoerne herunder:

ANNONCE
Warcraft 3: Reforged
World of Warcraft: Lost Honor
Overwatch Short: Reunion
Hearthstone: Rastakhan's Rumble
Heroes of the Storm: Orphea reveal
Del

Seneste nyt

Annonce