Magasinet M!

Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm

Kan den aktuelle Southpaw stryge helt til tops, når vi om 20 år kigger tilbage på historiens bedste boksefilm? Det må vi vente lidt med at finde ud af. Lige nu har vi dog svært ved at tro på, at den kan komme i nærheden af disse fem.

Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm
5: The Fighter (2010)

Instruktør: David O. Russell

Med: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

Om: The Fighter fra 2010 er historien om de tidlige år i bokseren Micky Wards liv. Wards træner var hans egen halvbror, som ud over at træne også var involveret i stofmisbrug og kriminalitet. Wahlberg er god i rollen som Micky Ward, men han overstråles i den grad af Christian Bale, der spiller broderen, som fuldt fortjent tog Oscaren for bedste birolle i 2011.

The Fighter er en fin film, hvor det menneskelige drama vejer højere end sporten - lidt lige som i sidste års blændende Foxcatcher.

ANNONCE
Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm
4: Cinderella Man (2005)

Instruktør: Ron Howard

Med: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko

Om: Kampen for at overleve i 30'erens depressionshærgede USA var hård. Også for den fallerede bokser, James Braddock, der måtte genoptage sin boksekarriere for at kunne betale sine regninger og forsørge sin familie. Og det gjorde han så. Faktisk med så stor succes, at han endte med at blive en rollemodel for hele sin sport og et symbol på, at den amerikanske drøm var mulig i en håbløs tid.

Braddock spilles eminent af Russell Crowe, der må så grueligt meget igennem, før han til sidst kan kalde sig mester igen.

ANNONCE
Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm
3: Million Dollar Baby (2004)

Instruktør: Clint Eastwood

Med: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

Om: Tragedien om den kvindelige, fiktive bokser, Maggie Fitzgerald, er den diametrale modsætning til Cinderella Man; fortællingen om en fattig tjener, der forsøger at gøre karriere i bokseringen og opnår stor succes, men til sidst ender med at dø i den.

Million Dollar Baby er en af de mest rørende og deprimerende sportsfilm - måske sammen med 1979s The Champ - der nogensinde er lavet - og en af Clintens allerbedste. Skuespillet er genialt over hele linjen - lige fra første til sidste stød. En vaskeægte nyklassiker.

ANNONCE
Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm
2: Rocky (1976)

Instruktør: John G. Avildsen

Med: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young

Om: Filmen, der overraskede alt og alle ved Oscarshowet i 1977 ved at vinde prisen for bedste film foran klassikere som Network, Taxi Driver og All the President's Men. Om Rocky er bedre end alle førnævnte, vil vi ikke begynde at rode os ud i, men det er historien, alle amerikanere elsker: En småkriminel deltidsbokser, der går fra at være et no-name til den helt store mester.

Rollen som "The Italian Stallion" blev udødeliggjort af Sylvester Stallone, som måske kun huskes bedre for sin rolle som Rambo. Et must see for alle boksefans (selvom du selvfølgelig allerede har set den).

ANNONCE
Blod, sved og uppercuts: Her er de 5 bedste boksefilm
Raging Bull (1980)

Instruktør: Martin Scorsese

Med: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci

Om: Boksefilmen over alle boksefilm. Så kort kan det skribles ned. Det er den autentiske skæbnefortælling om den selvdestruktive bokser, Jake La Motta, der via sit temperament nåede til tops inde i ringen, men smadrede sit liv udenfor.

Raging Bull er en tour de force i ultraskarpe sort-hvide farver og eminent klipning, hvor vendingen "blod, sved og tårer" virkelig er på sin plads at bruge. Det er måske Martin Scorseses bedste film og Robert De Niros bedste rolle overhovedet (nuff said til begge udsagn). Raging Bull er et enestående, virtuost mesterværk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt