Magasinet M!

Børn med store hoveder har større sandsynlighed for at blive kloge og opnå succes i livet

Nu er du pludselig ikke så trist over dit store grødhoved, du havde i din barndom.

Børn med store hoveder har større sandsynlighed for at blive kloge og opnå succes i livet

Så er det slået fast. Babyer med store hoveder har større chance for at blive kloge og få en succesfuld fremtid i voksenlivet. Det viser et nyt, stort britisk studie, hvor man har brugt data fra 100.000 briter mellem 37 og 73 år. Data fra UK Biobank, der gemmer på informationer fra mere end en halv million briter.

De mange deltagere har afleveret spyt-, blod og urinprøver plus informationer om deres baggrunde og livsstil, skriver avisen Independent. Herefter har man undersøgt sammenhængen mellem gener, IQ og den overordnede sundhed. Og her har forskerne altså kunnet lave en sammenkobling mellem højere intelligens, en stor hoved-omkreds og ens hjernekapacitet. Ja, faktisk har man kunnet klarlægge, at babyer med et stort hoved tilmed har større chance for at få sig en universitetsuddannelse.

Professor Ian Deary, Edinburgh University, leder den detaljerede forskning. Han forklarer yderligere til The Times, at menneskets gener tilmed påvirker muligheden for at få en høj intelligens.

Udover identificerede studiet også 17 betydningsfulde gener, som påvirker hjernefunktionen og har indflydelse på både den mentale og fysiske sundhed. Til det tilføjer forsker Saskia Hagenaard:

- Studiet bakker op om en allerede eksisterende teori, som går på, at de med en bedre overordnet sundhed har større sandsynlig for at have en højere intelligens, siger hun til Independent.

Til slut kan det siges, at gennemsnitsstørrelsen for babyers hoveder er 36 centimeter i omkreds hos drengene og 35 centimeter hos pigerne.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt