Magasinet M!

Bose hovedtelefoner udspionerer brugerne

Det er med at være på vagt, hvis du ejer sådan et sæt her.

Bose hovedtelefoner udspionerer brugerne

Hvis man skal tro et sagsanlæg ved den føderale domstol i amerikanske Chicago, bliver brugere af Boses hovedtelefoner overvåget af firmaet. Bose registrerer angiveligt, hvilke sange, podcasts og lignende, som brugerne lytter til. Herefter sælges informationerne videre til tredjepart uden brugernes viden eller tilladelse. I hvert fald hvis man har downloadet Boses Connect app fra Apple Store eller Google Play. Det skriver CNET.

Om beskyldningerne er sande, vil vi overlade til dommeren at afgøre, men amerikanske Kyle Zak, som har anlagt sagen mod Bose, er sikker i sin sag. Og Boses handlinger er en alvorlig krænkelse af privatlivet, mener han.

Kendskab til en forbrugers musiksmag og andre lyttevaner giver en "utrolig grad af indsigt" i vedkommendes personlighed, adfærd samt politiske og religiøse overbevisninger, står der bl.a. i sagsanlægget. Der nævnes som eksempel, at et person, der ofte lytter til muslimske bønner, "med stor sandsynlighed" er muslim.

Sag kan blive meget dyr for Bose

Vinder Kyle Zak sit sagsanlæg kan det komme til at koste Bose millioner af kroner i erstatninger til købere af produkter som hovedtelefoner og højttalere. I de papirer, som Zaks advokater har sendt til retten, nævnes specifikt produkterne QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II, SoundSport Wireless og SoundSport Pulse Wireless.

Ifølge CNET har Bose endnu ikke kommenteret offentligt på anklagerne.

Leveret af Inputmag.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt