Magasinet M!

Burger King har lavet om på Whopperen: Big whop eller big flop?

Man skal passe på med at pille ved traditioner - især som kendt burgermager. Da McDonald's i slutningen af 2022 ændrede deres råvarer og tilberedningsteknikker, udløste det ramaskrig på sociale medier. Nu følger Burger King trop med en opgradering af deres ikoniske Whopper.

McDonald's ændringer inkluderede en ny stegning af bøfferne og opgraderede burgerboller med glaseret top. Målet var at levere en bedre smag og et forbedret produkt. Men reaktionerne var blandede – fra ramaskrig på sociale medier til erklæringer om boykot. Hvorvidt dette har påvirket salget negativt, er dog usikkert.

Nu er det Burger King, der følger trop med en forbedring af den ikoniske Whopper.

I en pressemeddelelse fortæller Burger King Danmark, at man ændrer "kronjuvelen" for første gang siden 1957, og det er mange års fast brugersammensætning, der nu står over for et facelift.

ANNONCE
Burger King har lavet billeder af den nye burger... Jeg skal gerne bede folk om ikke at luftbide så tæt på MIN burger, thank you very much. - Burger King har lavet om på Whopperen: Big whop eller big flop? Burger King har lavet billeder af den nye burger... Jeg skal gerne bede folk om ikke at luftbide så tæt på MIN burger, thank you very much.

Ligesom konkurrenten har Burger King taget et godt og grundigt kig på deres lidt blege bolle og udskiftet den med en mere luftig bolle, der med glaseret låg nu er meget tættere på reklamefotos end nogensinde før.

Bøffen, der nu formes med en ny teknik, der skulle fremme teksturen, så den bliver mere saftig, er også en del af ændringen.

"Relanceringen af vores ikoniske Whopper er et vigtigt skridt for os i Burger King Danmark, og vi er glade for at være blandt de første i verden, der får den på menuen. Vores originale Whopper er en klassiker, men nu har vi gjort den endnu bedre ved bl.a. at investere i nyt udstyr i restauranterne, så vi er klar til, at danskerne nu kan smage vores nye Whopper,” siger Carsten Lambrecht, managing director hos Burger King Danmark og Sverige.

Burger King Danmark fortæller, at den nye Whopper har været under udvikling i tre år, hvor hver ingrediens er blevet vendt og drejet. Samtidig har restauranterne fået nyt udstyr, der skal sørge for, at bollen får en perfekt ristning, og at kødet holder varmen i længere tid.

Danmark er blot det femte land i verden, hvor den nye Whopper sættes i søen, og det bliver interessant at se, hvordan trofaste kunder tager imod forbedringen.

ANNONCE
Ny Whopper - Privatfoto - Burger King har lavet om på Whopperen: Big whop eller big flop? Ny Whopper - Privatfoto

Min personlige oplevelse af den nye Whopper:

Da Burger King fortalte os om nyheden, blev vi samtidig tilbudt at smage den nye burger til en speciel smagning kun for pressen. Det takkede vi nej til af planlægningsmæssige årsager, men spurgte i stedet, om vi kunne komme til at prøvesmage den "nye" burger på en lokation i nærheden.

Det efterlevede Burger King, og inviterede mig forbi Burger King i Aalborg, for at sætte tænderne i den nye Whopper, og det betyder, at jeg i går spiste Whopper til frokost på Burger Kings regning, hvilket jo ikke er noget, man som sådan kan klage over.

Jeg ved lidt for godt, hvordan en burger-restaurant kan se ud sidst på aftenen, på tidspunktet mellem et barbesøg og den sidste bus hjem, og derfor var det et andet og meget ryddeligt syn, der mødte mig på Burger King-restauranten ved 13-tiden.

Jeg havde med vilje ikke fortalt, hvornår jeg ville dukke op på restauranten, men jeg kunne jo ikke skjule for personalet, at jeg var der for at prøve den nye Whopper, og modtog derfor den nok friskeste kombination af både burger og fritter, som jeg vel skal en håndfuld år tilbage for sidst at have oplevet ved et lykkeligt tilfælde - en forventelig særbehandling, som selvfølgelig ikke skal spolere min mening.

Da jeg fik pakket den frisklavede Whopper ud af sit varme papir, kunne jeg med det samme se forskellen. Den nye bolle har et mørkere og mere appetitligt look.

ANNONCE
Ny Whopper - Privatfoto - Burger King har lavet om på Whopperen: Big whop eller big flop? Ny Whopper - Privatfoto

Uden sammenholdskraften af papiret var topskiven af en friskskåret tomat på vej ud på siden af burgeren, så mere fremmed føles den nye variant altså ikke.

Jeg må i øvrigt nævne, at jeg altid føler, det er lidt en skam at smide de der endeskiver i en burger - så mere special treat var jeg altså heller ikke sat i udsigt - og så er det jo nok ellers meget fin madskik, at man sørger for at bruge alt fra tomaterne.

Under "låget" af bollerne var alt umiddelbart som det plejer, et par store skiver af rå løg, fire skiver pickles, en håndfuld tomat, ukurante stykker af iceberg-salat sovset omkring bøffen med rundhåndede mængder af mayo og ketchup.

Jeg dykker ned i burgeren.

ANNONCE
Ny Whopper - Privatfoto - Burger King har lavet om på Whopperen: Big whop eller big flop? Ny Whopper - Privatfoto

Whopperen giver efter, men på en anden måde end normalt. Bollen er anderledes, det er der slet ingen tvivl om - og umiddelbart efter føles det som om, at bøffen lige har en kende mere salt end tidligere. Jeg smager efter og bliver pludselig i tvivl. Jeg kan ikke mærke den store teksturændring i bøffen, men den salte smag trænger mere igennem her, hvor jeg sværger, at den gamle Whopper har en anderledes fordeling af salt. Måske er den nye bolle mindre salt og et nip mere sød for at sætte et større fokus på bøffen? Ja, det lader til at være tilfældet.

Jeg gumler mig videre gennem burgeren, trækker et par fritter og skyller af med en god tår cola.

Den nye Whopper? Den er sådan set fin nok. Jeg er ikke religiøs omkring fast-food burgere, men vil 9 ud af 10 gange vælge en Whopper over en BigMac, og det har den nye ændring i opskriften ikke ændret på. Hverken det ene eller det andet sted.

Mens jeg forlader Burger King og funderer over, hvordan jeg skal fortælle om en ændring, der på en gang føles stor fra fastfood-kædens side og ellers ret ubetydelig og ligegyldig i mit eget livsbillede, er der én ting, der slår mig: Den nye Whopper føles på ingen måde lige så klæg og klam i halsen på bagkant, som ellers er en oplevelse, jeg tit har studset over. Om det er en fornemmelse, jeg overhovedet kan fortælle om, er jeg i tvivl om, for jeg har aldrig luftet den tanke i ord for andre mennesker. Indtil nu...

ANNONCE

Den nye Whopper er i min optik en fin lille opgradering fra Burger King, men den ændrer altså ikke på noget fundamentalt i min oplevelse af fast-food brugeren. Loyale Whopper-fans skal uden tvivl nok nå frem til en konklusion for burgeren. Hvis du er nysgerrig, så prøv den - men der er ingen grund til at skynde sig.

TL;DR: Ny Whopper, ikke nær så klæbrig efter gerningen... Hvad synes du?

ANNONCE
Del

Seneste nyt