Magasinet M!

Buuuuum! Se kæmpe rumraket eksplodere

En rumraket med kurs mod Den Internationale Rum Station eksploderede kort tid efter, den lettede fra Cape Canaveral Air Force Station i Florida søndag morgen. Se videoen af den vilde eksplosion lige her.

Buuuuum! Se kæmpe rumraket eksplodere

Normalt eksploderer raketter heldigvis kun nytårsaften og danner et efter hensigten forrygende farvespil på himlen.

Men nogle gange går det desværre galt for en anden slags raketter, som ikke helt efter planen opløses i atomer. Nemlig den slags, der med udstyr og teknik ombord sætter kurs mod rummet.

Søndag aften dansk tid lettede en SpaceX Falcon 9 raket fra Cape Canaveral Air Force Station i Florida med kurs mod den Internationale Rum Station 386 kilometer over jordens overflade. Men rumraketten nåede aldrig så lang, for få minutter efter takeoff eksploderede det lange vidunder og kastede fragmenter og røg af sig. Det skriver Huffington Post.

Se videoen af den vilde eksplosion lige her: 

ANNONCE

Godt en time efter ulykken blev raketfreaks og andre rumfolk klogere på, hvad der forårsagede ulykken. SpaceX' direktør, Elon Munk, forklarede på Twitter, at ulykken skyldtes et overtryk i rakettens oxygentank. 

Raketten var lastet med næsten to tons fragt. Blandet andet researchudstyr, eksperimenter fra studerende og en dockingadapter, som skulle forbinde rumraketten til den Internationale Rum Station. Men den last ser man vist ikke meget af nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt